Serum do twarzy

Skincyclopedia Age Perfect Guide Profesjonalny zestaw przeciwzmarszczkowy

5 na 51 opinię

• 2 lutego 2025 o 16:12
    Jakiż to jest udany set!
    Powiem uczciwie,że to moje pierwsze spotkanie z marką Skincyclopedia i chyba właśnie ciekawość nazwy przekonała mnie do zakupu. Zestaw przeciwzmarszczkowy składa się z 3 niezależnych ser do pielęgnacji skóry dojrzałej. Każda buteleczka ma inny kolor,15ml pojemności i swoje zastosowanie w cyklu. Buteleczki są plastikowe,ze zgrabnie opracowanym silikonowym dnem,które po naciśnięciu pozawala wydobyć nam kosmetyk. Same buteleczki mają fajny, energetyczny kolor choć produkty właściwe są w zasadzie bezbarwne. Energetyczna kolorystyka pozwala zapamiętać kolejne etapy pielęgnacji. Pierwsze serum,czerwone dedykowane jest typowo na noc,zawiera bowiem retinol i ma za zadanie wygładzić skórę a także przygotować ją do dalszych etapów. Drugie serum ma działanie typowo przeciwzmarszczkowe a trzecie typowo nawilżające. O ile tylko jedynka jest rekomendowana dla pielęgnacji typowo nocnej i z odstępami, o tyle serum 2i3 można używać zarówno na dzień jak i na noc. Wszystkie kosmetyki są bezzapachowe, mają przyjemną, żelową konsystencję. Mimo dość małej pojemności są naprawdę wydajne, wystarczy naprawdę niewielka ilość przy jednorazowym użyciu. Moja skóra bardzo dobrze przyjęła ten zestaw,w przypadku retinolu fajnie wygładziła się, nie miałam podrażnień ani problemów z przesuszonym naskórkiem. Pozostałe 2sera bardzo dobrze uzupełniły działanie jedynki. Oczywiście w trakcie użytkowania nie można zapomnieć o stosowaniu filtrów,po ok miesiącu stosowania naprawdę mogę zaryzykować stwierdzenie że skóra wygląda na zrewitalizowaną i odżywioną a drobne zmarszczki są spłycone.