Tonery do włosów

OnlyBio Hair In Balance, Lody Orzechowe, Toner nadający chłodny, kremowy odcień lodów orzechowych

• 8 maja 2025 o 13:10
    Bez efektu
    Ładnie pachnie i to tyle z zalet. Jestem farbowaną szatynką, chciałam nieco odświeżyć swój kolor blond, bo zaczął wpadać w żółte tony. Toner nie zrobił włosom nic, tzn. kolor utrzymywał mi się do 2 mycia. Może dlatego, że mam porowate włosy z tendencją do skrętu. Toner bardzo ładnie wygładza , nadaje im połysk i zapach jak od fryzjera ( do pierwszego mycia). Włosy po nim są miękkie bardziej lejące. Toner zamknięty jest w wygodnej butelce. Łatwo się go rozprowadza. Niestety za wiele nie przykrywa, a już na pewno nie siwe włosy. Dobry dla nastolatki, szkód nie wyrządzi, a będzie mała zmiana na jakiś czas.
    Zalety:
    Wady:
    • nie trzyma się długo kolor
    • brak rękawiczek w zestawie
    Julkcyk
    30 kwietnia 2025 o 14:35
    Toner only bio
    Mam naturalny dosyć jasny blond z jaśniejszymi końcówkami po wcześniejszych rozjaśnianiach. Toner nakładałam równomiernie na włosach za pomocą pędzla więc nie porobił mi plam. Toner ładnie wyrównał odcień włosów i delikatnie przyciemnił kolor. Zapach natomiast jest piękny i naprawdę długo utrzymuje się na włosach. Jedyne do czego mogę się przyczepić to trwałość. Producent napisał że efekt trzyma się do 8 myć natomiast ja mam wrażenie, że już po pierwszym myciu efekt w większości znikł.
    Zalety:
    • Ładnie wyrównuje koloryt, pozbywa się żółtych tonów, ładnie pachnie
    Wady:
    • Słabo się trzyma, efekt szybko znika
    anna996
    24 marca 2025 o 8:43
    To prawda - ochłodził kolor włosów
    Moje włosy mają kolor ciemny blond. Po różnych doświadczeniach z farbowaniem, ukrywaniem siwych włosów, nabrały ciepłego odcienia. Chcąc przywrócić im naturalny chłodny odcień zastosowałam ten toner: - kosmetyk tuż po wyciśnięciu go z tubki ma dość ciemny kolor, ale nie przyciemnił znacząco moich włosów, tylko pięknie wyrównał i podbił naturalny kolor; - toner lekko pokrył też siwe włosy; - całych włosów nie ochłodził kolorystycznie, ale te na czubku głowy zdecydowanie tak, jednak końcówki pozostały ciepłe; - aplikacja tonera jest prosta i bezproblemowa, raz stosowałam mieszając go z maską, raz jako samodzielny kosmetyk na włosy i ten sposób jest bardziej skuteczny; - kosmetyk ładnie pachnie; - nie podrażnia skóry, nie uczula itp; - zmieszałam go z odcieniem Bubble tea i włosy wyszły jeszcze ładniejsze (ale wciąż o chłodnym tonie, na czym mi zależało); - toner jest dość drogi, warto poczekać na promocje; - jest niestety mało wydajny; - dostępność: kupiłam w drogerii Rossmann. Ogólnie: toner mnie nie zawiódł, rzeczywiście nadał chłodny odcień włosom. Bedę go kupować jak tylko trafię w promocji.
  • 2 marca 2025 o 22:20
    Nie polecam dla jasnych blondynek bo przyciemnia
    Toner kupiłam dlatego że chciałam troche przyciemnić i ochłodzić swoje włosy, mój kolor to średni blond. Nakłada się go na suche włosy lub można pomieszac toner z maską wtedy efekt może być delikatniejszy, ja nałożyłam go bezpośrednio na włosy i potrzymałam 30 minut. Produkt bardzo łatwo się aplikuje i co najważniejsze nie brudzi dłoni ten odcień. A włosy wyszły nieco ciemniejsze od moich i tez znacznie chłodniejsze, niestety ten efekt trzyma sie tylko do 1 -2 mycia potem włosy robią się troche rudawe, mają cieplejszy ton co nie bardzo mi sie podoba. Jeżeli chodzi o wydajność to przy moich cienkich, średniej długości włosach starczył mi toner na 3 użycia więc nie jest źle. Najlepszy z tego wszystkiego jest zapach, zdecydowanie mi przypasował. Ponownie raczej nie kupię tego odcienia ale z pewnością będę próbować innych tonerów od OnlyBio.
  • 17 lutego 2025 o 20:29
    Fajny toner
    Do tej pory używałam toneru wanilinowego, ale stwierdziłam że przetestuje coś innego. Toner ładnie pachnie, dobrze się nakłada ( tylko dobrze mieć rękawiczki). Ja nałożyłam na suche włosy i zmylam po godzinie. Włosy są gładkie i mięciutkie a jeśli chodzi o kolor- są lekko brązowe, trochę przyciemnione i ładnie niweluje żółte tony. Jestem na tak ale efekt jest naprawdę delikatny