Kremy uniwersalne

Bielenda Recharge, Żel-krem do twarzy nawilżająco-rozświetlający

• 13 maja 2025 o 23:59
    Przyjemna konsystencja
    Wiosna lato idealny krem na te pory roku. Konsystencja żelowo kremowa wydaje się lekka ale taka całkowicie nie jest, w moim odczuciu. Zapach bardzo intensywny cytrusowy bardzo przyjemny, mi on przypomina krem z starej kolekcji Bielenda Eco Sorbet brzoskwinia. Szybko się wchłania i piękne daje wykończenie świeżej skóry. Nie pozostawia dużego nie fajnego glov na skórze. Pomimo dość obszernej pielęgnacji którą nakładałam nic mi się nie rolowało. Dobrze nawilża skórę, używałam kremu tylko rano, na nic wole coś bardziej treściwego. Przyjemnie się go używa.
  • 13 maja 2025 o 23:23
    Niczym świeżo wyciśnięty sok pomarańczowy
    moja cera: problematyczna z tendencją do przesuszania Krem zamknięty jest w eleganckim, przezroczystym szklanym słoiczku z białą zakrętką. W środku dodatkowo zabezpieczony sreberkiem, co zawsze daje mi poczucie świeżości i higieny. Zarówno opakowanie, jak i kartonik wyglądają estetycznie i mają taki energetyczny vibe – zdecydowanie przyciągają wzrok. Sam krem ma jasnopomarańczowy kolor i bardzo lekką, przyjemną konsystencję. Wystarczy odrobina, żeby rozprowadzić go po całej twarzy. Wchłania się dosłownie w kilka sekund i nie zostawia żadnej wyczuwalnej warstwy. Skóra po użyciu wygląda świeżo, czysto i promiennie. Jest lekko nawilżona, ale bez efektu obciążenia czy tłustości. Zapach to dla mnie prawdziwa przyjemność – intensywna, bardzo realistyczna pomarańcza. Uwielbiam go tak bardzo, że czasem aż nie mogę się doczekać, żeby nałożyć krem :) Świetnie sprawdza się pod makijaż – nie roluje się, nie zmienia jego wyglądu, wszystko zostaje na swoim miejscu. Jedyne, czego mi brakuje, to większe nawilżenie na noc. Mam wrażenie, że nie daje mojej cerze wystarczającego ukojenia i odżywienia na wieczór – raczej krem dzienny niż coś do nocnej pielęgnacji.
  • 13 maja 2025 o 19:38
    Dawka energii dla skóry o poranku
    Moja skóra jest sucha, wrażliwa, skłonna do podrażnień, dlatego szczególnie wiosną i latem sięgam po lekkie, komfortowe formuły, które nie obciążają, a jednocześnie solidnie nawilżają. Marka Bielenda towarzyszy mi od lat i jeszcze nigdy mnie nie zawiodła, więc z ogromną ciekawością sięgnęłam po nowość - Recharge żel-krem do twarzy nawilżająco-rozświetlający. Już od pierwszego użycia wiedziałam, że to strzał w dziesiątkę. Krem ma przepiękną, energetyzującą żelową konsystencję o apetycznym pomarańczowym kolorze. Błyskawicznie się wchłania, nie roluje się, a co najważniejsze, doskonale współpracuje z makijażem. Sprawdza się też świetnie solo, jako lekki, odświeżający poranny zastrzyk energii dla skóry. Mimo bardzo lekkiej formuły daje mojej suchej skórze wszystko, czego potrzebuje: natychmiastowe nawilżenie, ukojenie i zdrowy glow. Cera po aplikacji wygląda świeżo, promiennie, jest gładka, miękka w dotyku i ukojona. Co ważne, krem jest bardzo wydajny, już niewielka ilość wystarczy, by otulić całą twarz cienką, aksamitną warstwą. Opakowanie to kolejny plus szklany, solidny słoiczek wygląda przepięknie na półce. Design jest spójny i nowoczesny. Etykieta zawiera wszystkie podstawowe informacje, a słoiczek zamknięty jest w kartoniku o pięknym żywym, pomarańczowym kolorze. Na uwagę zasługuje również świetnie dobrany skład, znajdziemy tu: witaminę C, która rozjaśnia, ujednolica koloryt i działa antyoksydacyjnie. Niacynamid, znany z właściwości wzmacniających barierę ochronną i regulujących pracę gruczołów łojowych. Kwas ferulowy, który wspiera działanie witaminy C i dodatkowo chroni przed wolnymi rodnikami. Bioaktywną wodę z mandarynki i sok z pomarańczy, które odświeżają i tonizują. Taurynę i trehalozę, działające nawilżająco i energetyzująco, wspomagające ochronę skóry przed stresem oksydacyjnym. To wszystko sprawia, że krem Recharge idealnie wpisuje się w wiosenno-letnią rutynę pielęgnacyjną. Działa, wygląda pięknie, ma świetny skład i przystępną cenę. Czego chcieć więcej?
  • 13 maja 2025 o 18:45
    Nawilżenie i rozświetlenie
    Krem -żel to idealny kosmetyk dla tych którzy potrzebują rozświetlenia skóry oraz nawilżenia. Mam skórę mieszaną w kierunku do skóry suchej ,a krem ten świetnie wpasował się w moje potrzeby ,dobrze I szybko się wchłania,nie pozostawia lepkiej warstwy ,ma piękny orzeźwiający cytrusowy zapach .Świetnie nadaje się pod makijaż. Krem zamknięty w klasycznym szklanym słoiczku .Krem jest dość gęsty I naprawdę starczy na długo.
  • 13 maja 2025 o 15:29
    Lekki, nawilżający z efektem glow
    Zakochałam się w tym kremie. Jako posiadaczka cery mieszanej, częściej sięgam po kremy do twarzy o lekkiej, żelowej konsystencji, aby nie wpływały na mój makijaż. Ten krem świetnie wpasował się w moje wymagania, gdyż jego konsystencja jest właśnie lekka i żelowa. Powiedziałabym nawet, że taka lekko wodnista, przez co jest bardzo wydajny. Mimo tego, jest to treściwy krem, który bardzo dobrze nawilża i odżywia. Całkiem szybko się wchłania. Pozostawia przepiękny blask na skórze. Nie klei się, nie jest tłusty. Skóra po jego nałożeniu jest miękka i gładka w dotyku. Nadaje się pod makijaż, nie roluje się. Jego zapach jest cytrusowy, bardzo orzeźwiający i przyjemny. Po krótkim czasie już go nie wyczuwam, więc nie będzie on dokuczał osobom, które nie lubią mocnych zapachów w kosmetykach. W mojej opinii jest to świetny produkt na okres wiosna/lato ze względu na tą lekką formułę. Z pewnością będę do niego wracać, gdyż polubiłam się z efektem rozświetlenia, jaki pozostawia na skórze.