Szampony do włosów

Ziaja Intensywna Pielęgnacja Włosów [Kuracja ceramidowa], Szampon intensywnie odbudowujący `Intensywna odbudowa ceramidy`

notino.pl
Ziaja ceramidowy szampon intensywnie odbudowujący 300 ml
Ziaja ceramidowy szampon intensywnie odbudowujący 300 ml

Nasi użytkownicy zostawili 48 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 27 kwietnia 2025 o 15:13
    Nie dla puszących
    Szampon Ziaja z serii "Kuracja ceramidowa" obiecuje intensywną odbudowę włosów zniszczonych, jednak w moim przypadku nie spełnił oczekiwań. Moje włosy, które mają tendencję do przetłuszczania się i puszenia, nie odczuły poprawy – wręcz przeciwnie, produkt wydawał się zbyt lekki i mało odżywczy. Konsystencja szamponu jest stosunkowo rzadka, co nie budzi zaufania w produkcie reklamowanym jako "intensywnie odbudowujący". Dodatkowo, mimo deklarowanej obecności ceramidów, nie zauważyłam efektu wygładzenia – włosy po umyciu były nadal szorstkie i niesforne. Co gorsza, po pierwszym użyciu pojawiło się nasilenie podrażnień w okolicach skroni – w moim przypadku skończyło się to powstaniem strupów, co świadczy o potencjalnie drażniącym składzie.
    Zalety:
    • Łatwa dostępność i niska cena.
    • Łagodny zapach (jeśli ktoś lubi neutralne nuty).
    Wady:
    • Zbyt rzadka konsystencja, brak uczucia intensywnej pielęgnacji.
    • Brak realnego efektu wygładzenia i odbudowy włosów.
    • Może powodować podrażnienia skóry głowy (nasilenie strupów w moim przypadku).
    • Brak wyczuwalnej obecności ceramidów w działaniu.
    • Może być niewystarczający dla włosów puszących się i przetłuszczających.
    • Produkt nie wpływa na poprawę kondycji włosów.
  • 22 października 2023 o 11:31
    Dokładne oczyszczenie głowy
    Produkty Ziaji często u mnie gościły. Któregoś dnia trafił w me ręce szampon odbudowujący. Mam włosy niesforne, dość zniszczone. Z tego względu muszę bardzo o nie dbać. Szampon zamknięty jest w 300 ml białej butelce z czarnym zamknięciem na klik. Tradycyjnie na butelce widnieją tylko czarne napisy z nazwą firmy I produktu. Prosty design to już znak rozpoznaczwy tej firmy. Produktu jest wegański i stworzony z 95% składników pochodzenia naturalnego. Konsystencję ma dość gęstą, kolor mleczny. Pomaga w aktywnej regeneracji włosów zniszczonych. Posiada recepturę zawierającą drogocenne ceramidy i prowitaminę B5. Myje włosy dwuetapowo. W pierwszym myciu skupiam się na oczyszczeniu skóry, a przy drugim włosów. Szampon nie pieni się zbyt dobrze. Dla mnie to minus, bo lubię gdy szampon zostawia dużo piany podczas mycia. No ale przynajmniej szybko się zmywa. Moje włosy są po nim dobrze oczyszczone, skóra głowy też. Są nawilżone I wygładzone. Moje zniszczone pasma są znacznie odbudowane. Pozostawia pasma gładkie i miękkie w dotyku. Co ważne, kosmetyk nie przetłuszcza włosów i ich nie obciąża. Są sypkie I lekkie. Utrzymują świeżość nawet 2 dni. Super się rozczesują i łatwo układają. Szampon uwidacznia naturalny blask włosów. Lubię go za lekkość i delikatność. Można go używać codziennie, nie zaszkodzi włosom. Oczyszcza, myje, a przy tym regeneruje włosy. Swoje funkcje spełnia, choć może są lepsze szampony.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • delikatnie myje I oczyszcza
    • zostawia włosy lśniace i miękkie w dotyku
    • Nie podrażnia
    • nie przesusza
  • 2 kwietnia 2023 o 12:22
    średni ale może się sprawdzi
    Szampon Ziaja Intensywna Pielęgnacja Włosów to produkt, który ma za zadanie nawilżać i oczyszczać włosy. Jest to szampon przeznaczony do włosów suchych, zniszczonych i łamliwych, a jego skład oparty jest na naturalnych składnikach. Po pierwszym użyciu szamponu Ziaja Intensywna Pielęgnacja Włosów, zauważyłam, że moje włosy są lepiej nawilżone i bardziej miękkie w dotyku. Szampon dobrze się pieni i ma przyjemny, delikatny zapach, który pozostaje na włosach przez jakiś czas po umyciu. Jeden z najważniejszych składników szamponu to prowitamina B5, która ma działanie nawilżające i regenerujące. Szampon nie zawiera szkodliwych substancji, takich jak siarczany, które mogą uszkadzać włosy. Jest to również produkt odpowiedni dla wegan i osób z wrażliwą skórą, ponieważ jest wolny od substancji pochodzenia zwierzęcego i sztucznych barwników. Jedynym minusem tego produktu może być to, że dla osób z bardzo suchymi i zniszczonymi włosami, szampon samodzielnie nie jest wystarczający i potrzebna jest dodatkowa pielęgnacja, tak jak zastosowanie odżywki lub maski z tej samej serii. Podsumowując, szampon Ziaja Intensywna Pielęgnacja Włosów to dobry wybór dla osób poszukujących produktu, który nawilża i oczyszcza włosy, jednocześnie nie uszkadzając ich struktury. Polecam ten produkt dla osób z suchymi i zniszczonymi włosami, które potrzebują delikatnej pielęgnacji.
  • 1 kwietnia 2023 o 0:09
    Pozytywnie mnie zaskoczył, choć idealny nie jest
    Szampon Ziaja kuracja ceramidowa trafił do mnie przez przypadek, gdy poszukiwałam w Internecie kosmetyków z innej kategorii produktowej. Był tani i miał dobre opinie, więc się na niego skusiłam. Dotąd używałam raczej szamponów naturalnych z wyższej półki, ale ich ceny ostatnio oszalały. Postawiłam więc na tanią odmianę. Szampon o objętości 300 ml kosztował mnie mniej niż 10 złotych. Jest zamknięty w plastikowej butelce w kolorze ecru. Ma dość gęstą konsystencję, mleczno-przezroczystą. Zapach ładny, nieco perfumeryjno-kosmetyczny, a nie świeży, który długo utrzymuje się na włosach. Recenzowany produkt ma 95% składników pochodzenia naturalnego, co mnie cieszy. Ale idealny nie jest. Na drugim miejscu w składzie ma Sodium Laureth Sulfate (SLES), a Ceramidy na 8-10 miejsca w INC liczącym 24 składniki. Sądząc po zawartości SLES na drugim miejscu sądziłam, że szampon będzie się bardzo dobrze pienił. Ale tak nie jest, przynajmniej podczas pierwszego mycia. Potrzeba się sporo natrudzić masując włosy, by uzyskać jako taką pianę. Podczas drugiej aplikacji – w czasie tego samego mycia - pieni się już lepiej. Wypłukuje się z włosów dobrze. Nienagannie oczyszcza włosy i skórę głowy. Nie uczula ani nie podrażnia. Włosy po jego użyciu są zdyscyplinowane, zdecydowanie mniej się puszą i bardzo ładnie układają. Są też przyjemne w dotyku. Recenzowany szampon nie przetłuszcza też skóry głowy. A nawet pozwala dłużej utrzymać włosy czyste i nieprzetłuszczone. Jestem zadowolona z tego produktu, więc go polecam.
    Zalety:
    • Ładny, utrzymujący się na włosach zapach
    • Dobrze radzi sobie ze swoim podstawowym zadaniem – domywa
    • Dobrze się wypłukuje
    • Włosy po jego użyciu zdecydowanie mniej się puszą
    • Są zdyscyplinowane i ładnie się układają
    • wolniej się przetłuszczają
    • 95% składników pochodzenia naturalnego
    Wady:
    • Słabo się pieni za pierwszym razem
    • Na drugim miejscu w INCI SLES
  • 28 czerwca 2022 o 12:40
    Przyjemniak.
    ja: Mam dużo cienkich, kręconych włosów w typie wurly (zmieszanie fali i loka czyli typ 2c/3a). Średniporowate w kierunku niskoporowatych, długości do ramion. W okresie zimowym lubią się plątać nad karkiem i mają tendencje do wypadania. Często bywają matowe i szorstkie. Oczekiwania: Dobre domycie skóry głowy i włosów, bez podrażnień i uczuleń. Skład: Nie jest to bogaty skład. Nie jest wyjątkowy, ale powiedziałabym, że prosty i spełnia swoje zadanie. Są dwa mocne detergenty, jeden łagodny. Czyli domycie włosów jest pewne. Mamy emolienty czyli ceramidy, producent spełnił obietnicę. Do tego nawilżający pantenol. Szampon nie jest zgodny z metodą CG. Butelka jest bardzo duża, ma pojemność aż 400 ml. Opakowanie: Butelka wykonana z dość grubego plastiku, zamykana na zatrzask. Minimalistyczny wzór jak przystało na markę. Z przodu logo marki i opis kosmetyku, z tyłu czytelnie zamieszczony skład oraz termin przydatności po otwarciu. Butelka jest nieprzezroczysta więc ciężko kontrolować zużycie kosmetyku. Pod koniec użytkowania ciężko wydobyć produkt, nie da się postawić butelki na zakrętce by kosmetyk spłynął. Wrażenia: Przede wszystkim po otwarciu przyjemny zapach. Długo utrzymuje się w łazience i na włosach. Konsystencja kremowa, odpowiednio zbita, nie przelatuje przez palce. Szampon bardzo mocno się pieni. To sprawia, że kosmetyk jest bardzo wydajny. Łatwo się nakłada i rozprowadza. Dobrze domywa skórę głowy i włosy, nie podrażnia i nie uczula. Po użyciu włosy są przyjemne w dotyku, lejące, w dobrym znaczeniu tego słowa. Bez problemu można użyć samego szamponu bez odżywki. Przy użytkowaniu tego szamponu warto pamiętać by zmieniać go z jakimś innym, ponieważ ceramidy lubią się nadbudować i spowodują zupełnie odwrotny efekt – włosy staną się szorstkie i nieprzyjemne. Na pewno atutem tego kosmetyku jest niewygórowana cena i łatwa dostępność. Myślę, że to całkiem fajny produkt, godny przetestowania. Ja wrócę po kolejne opakowania.