Dostałam ten szampon w prezencie z czego się bardzo ucieszyłam, bo lubię maskę do włosów z tej serii i miałam ochotę na inne kosmetyki ceramidowe Ziai :)
Moje włosy są naturalne i zdrowe, jedynie się przetłuszczają. W ostatnim czasie zadbałam o zdrowie i doceniłam dobrodziejstwa dobrej suszarki do włosów oraz minimalną pielęgnację dzięki którym moje włosy są bardziej gęste, a skóra głowy czystsza i ogólnie mam wrażenie, że udaje mi się już opanować przetłuszczanie-choć nadal myję włosy codziennie to jednak dłużej wyglądają świeżo.
Wobec tego faktu chętniej sięgam po szampony bardziej pielęgnujące, bardziej napakowane chemią, bo dzisiaj wiem jak je stosować, aby mój skalp się nie buntował.
Obecnie włosy myję już tylko raz i nie muszę powtarzać mycia, z tym szamponem jest tak samo. Stosuję go co kilka dni(na zmianę z czymś przejrzystym), po jego użyciu nakładam odżywkę do ucha w dół.
I moje włosy wcale nie są obciążone! Ba, po tej Ziai są przyjemnie lekkie i puszyste(a to wyczyn!), bardzo lubię to jak po niej układa się moja grzywka :D Szampon dobrze domywa dzienne zabrudzenia, czyli kurz, sebum, a także resztki lakierów/pianek i kosmetyków do stylizacji(zdarza mi się używać), czuję po nim domycie skóry głowy-jeśli jakiś szampon jej nie domywa to zaraz zaczyna mnie swędzieć i dokuczać, przy tym produkcie nigdy nie mam tego problemu. W pielęgnację i odbudowę nie wierzę(bo jak szampon ma odbudować MARTWY włos?), jeśli nie użyję zimą po nim odżywki to się elektryzują jednak, nie wygładza też na tyle, aby bez problemu włosy rozczesać. Mimo to uważam, że jest dla włosów łagodny, po jego użyciu są miękkie i dosyć miłe w dotyku, a nie sianowate.
Uwielbiam go stosować, bo jest tak przyjemny w użytku, że aż miło nim myć głowę-pachnie przeuroczo(słodkawo, troszkę owocowo-galaretkowo tak, chyba czuję tam nutę agrestu:D), jest gęsty i perłowy, robi taką miękką i otulającą pianę, którą naprawdę przyjemnie się myje głowę. Mimo tej gęstości łatwo się wypłukuje z włosów.
Opakowanie mam jeszcze w tej starej wersji, czyli biała butla z niebieskim kółkiem-mi się bardzo podoba ten prosty design i szkoda, że Ziaja go zmienia.
Pod względem funkcjonalności nie mam nic do zarzucenia-zatrzask troszkę ciężko się otwiera, ale nie ma tragedii, otwór jest w sam raz-wygodnie się dozuje szampon. Plastik jest dosyć twardy, ale nie pancerny, nie mam problemu z wyciskaniem produktu.