Kremy pod oczy

Sylveco Łagodzący krem pod oczy 30 ml
Sylveco

• 11 września 2024 o 14:24
    Łagodzący krem pod oczy Sylveco
    Łagodzący krem pod oczy marki Sylveco. Jego zadaniem jest ochrona delikatnej skóry, zmniejszenie cieni i poprawa sprężystości. Produkt znajduje się w opakowaniu o pojemności 30 ml. Posiada pompkę więc jak zawsze podkreślam to w swoich recenzjach jestem za to wdzięczna bo kocham takie rozwiązania. Konsystencja lekka, bezzapachowa i dość szybko się wchłania. Po mimo naturalnego składu niestety moja skóra została delikatnie podrażniona. Nie wiem czy był to bezpośredni skutek tego kremu ale po dłuższym stosowaniu w okolicach oczu czułam swędzenie i pojawiło się delikatne zaczerwienienie. W składzie znajduje się chaber bławatek, świetlik łąkowy oraz brzoza biała. Ja niestety po wystąpieniu podrażnienia przestałam używać ale może jeszcze kiedyś dam mu drugą szansę.
    • naturalny skład
    Wady:
    • podrażnienie
    Inne
  • 2 czerwca 2024 o 14:36
    Nawilża i redukuje cienie
    Krem pod oczy Świetlik mimo bogatego składu wyróżnia się niezwykle lekką formułą, która błyskawicznie się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu na skórze. Jest to dla mnie istotne, ponieważ lubię produkty, które pozwalają mi na wygodne nałożenie makijażu. Moja skóra pod oczami jest zaciemniona i wymaga sporej ilości korektora. Ten krem wspaniale z nim współgra, nie roluje się ani nie wchodzi w kąciki i zmarszczki. Jednym z aspektów, który dla mnie jest kluczowy, jest zapach. Cieszę się, że krem pod oczy Sylveco nie zawiera kompozycji zapachowej, co czyni go doskonałym wyborem dla osób o wrażliwej skórze ale nie tylko. Kiedyś nosiłam okulary i soczewki, aktualnie moje oczy są bardzo wrażliwe na zapachy, kosmetyki i wiele kosmetyków powoduje ich zaczerwienienie. Dlatego też doceniam, że producent postawił na bezzapachową formułę, zapewniając pełen komfort użytkowania. Opakowanie kremu również zasługuje na uwagę. Umieszczenie go w opakowaniu typu airless to strzał w dziesiątkę. Nie tylko zapewnia to higieniczne dozowanie, ale także chroni zawartość przed dostępem powietrza, co jest niezwykle istotne dla utrzymania skuteczności składników aktywnych. Co więcej, odkryłam ciekawy trik, aby dodatkowo poprawić efekty redukcji obrzęków – wystarczy przed zastosowaniem schłodzić krem w lodówce. To proste, ale bardzo skuteczne rozwiązanie! Przechodząc teraz do efektów, jakie zaobserwowałam po regularnym stosowaniu kremu pod oczy, mogę śmiało powiedzieć, że są one imponujące. Po pierwsze tak ważne dla mnie nawilżenie, o którym wspominałam na początku. Krem doskonale nawilża a na noc dodatkowo mogę nałożyć go jak maskę, Po drugie moja skóra pod oczami stała się bardziej jędrna, promienna i odżywiona. Widoczność cieni i obrzęków została znacznie zredukowana, a skóra wygląda młodziej. Dodatkowo, objawy zmęczenia i zaczerwienienia powali zniknęły, a skóra stała się bardziej sprężysta i elastyczna. Wspominałam już, że idealnie sprawdza się także pod makijaż. Warto również wspomnieć o jego pojemności - to aż 30 ml, zwykle kremy pod oczy mają pojemność 15 ml.
    Zalety:
    • nawilżenie,
    • redukcja cieni i obrzęków,
    • zwiększą elastyczność,
    • szybko się wchłania,
    • nie pozostawia tłustego filmu,
    • bezzapachowa formuała,
    • nadaje się pod makijaż,
    • skład,
    • wygodne opakowanie,
    • duża pojemność.
  • 1 czerwca 2024 o 11:37
    11/10
    Jest on idealny dla skóry wrażliwej i delikatnej. Krem działa łagodząco oraz kojąco, dzięki swojej specjalnej dobranej bezzapachowej formule krem poprawia strukturę skóry przywracając jej właściwy poziom nawilżenia oraz sprężystości. Skutecznie usuwa on oznaki zmęczenia i zaczerwienienia.
    Zalety:
    • Nawilża okolice wokół oczu
  • 26 maja 2024 o 11:58
    bardzo delikatna pielęgnacja
    Krem jest bardzo delikatny, niemalże subtelny w swoim działaniu. Lekki i przyjemny we współpracy. Zapach również delikatny, niedrażniący, po nałożeniu praktycznie go nie czuć. Czasami zdarza mi się mieć przesuszoną skórę na dolnych powiekach, i ten krem idealnie trafił na taki moment. Kondycji skóry nie poprawił, ale też nie pogorszył. Dla mnie osobiście to za mało, żeby kupić ten produkt ponownie. Plus za opakowanie, które jest praktyczne i poręczne. Dzięki pompce jest zachowana higiena, jak również przedłuża "żywotność" kremu, bo do środka nie dostaje się powietrze. A jeśli się dostaje, to w mikroskopijnych ilościach. :) Wnioskuję, że krem najlepiej sprawdzi się osobom, które mają bardzo wrażliwą cerę i poszukują ekstra delikatnego kremu nawilżającego.
    Iwona_C
    19 maja 2024 o 10:22
    Dobry krem dla młodych, niewymagających cer. Przy skórze dojrzałej jego działanie jest zbyt delikatne.
    Krem pochodzi z boksa kosmetycznego. Firma Sylveco jest mi dobrze znana i bardzo ją lubię za dobre składy kosmetyków i przyzwoite działania. Ogólnie krem jest dobrą propozycją pielęgnacji okolic oczu, jednak bardziej sprawdzi się przy cerze młodej nie potrzebującej wzmożonej pielęgnacji. Opakowanie proste w postaci plastikowej tubki w błękitnym kolorze z bardzo wygodną pompką airless, która sprawia że dozowanie produktu jest bezproblemowe i wybierzemy go do ostatniej ociupinki. Szata graficzna jest przejrzysta w białym odcieniu i zawiera podstawowe informacje dotyczące kremu. Rozbudowany opis znajdziemy na zewnętrznym kartonie ochronnym w który zapakowany jest nowy kosmetyk. Pojemność 30 ml. Produkt należy zużyć w ciągu 6 miesięcy od otwarcia opakowania. Konsystencja jest lekka kremowa w białym kolorze nie posiada wyczuwalnego zapachu. Mamy tu bardzo dobry skład z dużą ilością ziołowych olejków i wyciągów aktywnych: olej z pestek winogron, olej sojowy, masło shea, skwalan, olejek arganowy, wyciąg z świetlika, ekstrakt z kwiatów chabra bławatka, witamina E, wyciąg z kory brzozy - betuina, delikatne konserwanty. Krem jest bardzo lekkim kosmetykiem który może być stosowany zarówno na powieki jak i pod oczy. Jest łagodny dla skóry pod oczami jak dla samych oczów, nie podrażnia ich nie powoduje zamglenia czy łzawienia. Bardzo fajnie sprawdza się nałożony w formie maski i tak stosowałam go najczęściej, przed aplikacją schładzałam go w lodówce wówczas bardzo ładnie niweluje obrzęki i cienie. Sprawdza się również jako sam krem stosowany pod makijaż czy jako dodatek do pielęgnacji. Szybko się wchłania, odpowiednio łączy się z innymi kosmetykami i dobrze współpracuje z makijażem. Działanie pielęgnacyjne jest dobre jednak spodziewałam się mocniejszego efektu, brakło tu mi intensywnego nawilżenia, i działania napinająco - ujędrniającego, a przy mojej dojrzałej suchej cerze najbardziej mi na tym zależało. Nie twierdzę że `Świetlik` jest złym kosmetykiem bo dbał o moją skórę jednak w niewystarczający sposób i myślę że jest to produkt który sprawdzi się bardziej przy cerach młodych i nie wymagających wzmożonej pielęgnacji. Nie mniej jednak bardzo lubiłam stosować go w postaci maski - kompresu przy obrzękach i przy podkrążonych oczach i tu naprawdę sprawdzał się bardzo dobrze.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • bezzapachowa formuła
    • szybko się wchłania, sprawdza się pod makijaż
    • może być stosowany jako maska pod oczy
    • wygładza, delikatnie nawilża i napina skórę
    • niweluje cienie i obrzęki
    • świetny naturalny skład
    • nie uczula i nie podrażnia oczu
    • duża wydajność
    Wady:
    • zbyt delikatne działanie nawilżające i przeciwzmarszczkowe