Kremy uniwersalne

Gabriel Health Oliprox, Cream Krem ochronno - regenerujący

beerdin
    4 listopada 2024 o 21:59
    świetnie leczy, ale zapach fatalny
    skład fenomenalny, efekt na łagodne ŁZS jako jedyny środek - bardzo dobry, dostepność dorba, lekko aksamotno-tłustawa powłoczka na skórze, cena jak to kosmetyki na ŁZS, ale... zapach wybitnie nieładny, szukam w składzie co może być powodem, możliwe, że te białka mleka? pewnie przez to skład jest zdrowszy, ale na boga, litości, to się nakłada na twarz, niech będzie bezzapachowe
    Zalety:
    • skład
    • działanie
    • wygląd na skórze
  • 20 lutego 2020 o 22:11
    Niestety niewypał
    Kupiłam ten krem, żeby zastąpić czymś Kerium DS. Skład ma świetny, opinie bardzo dobre, cena też w porządku. W moim przypadku jednak zupełnie się nie sprawdził. Nie łagodził objawów ŁZS (bo z taką myślą go kupiłam) czerwonych szorstkich plam, choć również ich nie potęgował. Nie podrażniał. Słabo się wchłaniał, miałam wrażenie, że bardziej oblepia skórę, zamiast ją pielęgnować. Nie wiem czy jeszcze go kupię, być może zrobię jeszcze drugie podejście i dam mu szansę.
    • skład
    Wady:
    • brak działania, które łagodziłoby objawy ŁZS
    kama_m1
    8 lutego 2019 o 19:10
    Krem ochronno - regenerujący
    Opakowanie kremu to kartonik a w nim niewielka tubka. Jest wygodna w użyciu, pozwala bezproblemowo wycisnąć tyle kosmetyku, ile potrzebujemy. Krem jest wydajny, ma bardzo gęstą konsystencję i wystarczy niewielka ilość na jednorazowe zastosowanie. Świetnie nawilża, zapobiega i leczy problemy skórne . Łatwo rozprowadza się na skórze i szybko się wchłania. Jest bezzapachowy, nie podrażnia "chorego miejsca" i nie powoduje dodatkowych uczuleń. Skóra staję się delikatna i gładka, a jednocześnie mam wrażenie jakby była pokryta lekkim filtrem. Polecam!
    Zalety:
    • wydajny
    • skuteczny
    • bezzapachowy
    • nie podrażnia i nie uczula
    • szybko się wchłania
    Papuga5
    4 października 2017 o 20:11
    bardzo dobry krem na ŁZS
    Do tej pory używałam kremu LRP, no ale nadszedł moment, kiedy musiałam poszukać dla niego alternatywy, gdyż skóra się do niego przyzwyczaiła i znów zaczęły się pojawiać łuski i zaczerwienienie w okolicach nosa i brwi. Krem ten bardzo dobrze radzi sobie z objawami łojotokowego zapalenia skóry - łagodzi swędzenie, pieczenie i zaczerwienienie skóry, redukuje łuszczenie. Ma dość "zwartą" konsystencję, wchłania się dosyć długo i pozostawia tłustawą powłoczkę na skórze. Dla mnie jest to plus, bo odbieram ją jako barierę dla zanieczyszczeń, ale taka konsystencja sprawia, że krem lekko zapycha pory. Nadaje się pod makijaż.
    Zalety:
    • przyzwoita cena
    • szybkość działania - po tygodniu używania - 0 śladów po ŁZS. Skóra wolna od podrażnień, łusek i czerwonych plam.
    • można go stosować na całą twarz - nie wyłącznie punktowo
    • wydajny
    • nie uczula
    • pozbawiony dodatkowych substancji zapachowych, barwiących
    Wady:
    • zapach odczynników-dość specyficzny, ale na szczęście szybko się ulatnia po aplikacji