Płyny do demakijażu

NIVEA Visage - mleczko oczyszczające Cera Sucha i Wrażliwa 200ml

Miroku
    13 marca 2023 o 22:27
    Łagodne, ale także skuteczne
    Bardzo lubię sięgać po mleczka jeśli chodzi o demakijaż, gdyż mam wrażenie, że tłuszczowe formuły lepiej rozpuszczają kosmetyki kolorowe. Miałam już mleczko Nivei do cery mieszanej/normalnej z którego byłam zadowolona, więc chętnie sięgnęłam po recenzowaną do skóry suchej oraz wrażliwej i także jestem usatysfakcjonowana. Nawet jeśli jestem połowicznym targetem dla tego produktu-skóra wrażliwa, ale tłusta. To mleczko także dobrze zmywa makijaż-bez problemu rozpuszcza cienie, tusze, kredki(a używam tylko takich o mocniejszej formule z przedłużoną trwałością), daje sobie także radę z eyelinerem. Ja najpierw przykładam dobrze nasączony wacik, trzymam kilkanaście sekund i wtedy delikatnie wszystko ściągam. Nie rozmazuje kolorówki, nie zostają resztki tuszu między rzęsami(które by się pojawiły po późniejszym umyciu twarzy wodą i mydłem/żelem), ogólnie naprawdę dobrze się spisuje pod tym względem. Czasami gdy robię sobie pełen makijaż twarzy to wstępnie ściągam go tym mleczkiem przed właściwym myciem, też pomaga pozbyć się kosmetyków kolorowych ze skóry. Całkiem nieźle też sobie daje radę z matowymi trwałymi pomadkami ;) W przeciwieństwie do wariantu niebieskiego mleczko różowe nigdy mnie nie podrażniło-nawet gdy w pośpiechu niedbale lub za mocno potarłam wacikiem skórę to nie było żadnego szczypania, mgły na oczach czy podrażnień. Nie osłabia rzęs, nie wypadają podczas jego stosowania-za to też bardzo lubię mleczka, mam wrażenie, że są najłagodniejsze dla rzęs. Zostawia lekko tłustą warstwę na skórze, ale mi kompletnie to nie przeszkadza ponieważ po demakijażu idę pod prysznic i myję twarz wodą oraz dedykowanym wtedy kosmetykiem myjącym. Dlatego też nie odczułam przy nim zapychania czy pogorszenia stanu cery, bo po prostu za krótko jest na mojej skórze by coś zaszkodzić w tej kwestii ;) Jak to Nivea-cudownie pachnie. Delikatnie, kremową czystością-uwielbiam. Na szczęście kompozycja zapachowa nie spowodowała uczuleń oraz podrażnień wrażliwej skóry dookoła oczu oraz samych oczu też.
  • 22 kwietnia 2022 o 13:48
    Bardzo przyjemne
    Świetne mleczko, konsystencja idealna, kremowa dosyć gęsta, zapach przepiękny, klasyczny, charakterystyczny dla kremu NIVEA. Działa jak powinien, świetnie rozpuszcza makijaż, także tusz do rzęs, nie podrażniając przy tym oczu. Dla mnie idealny
    Zalety:
    • działanie, cena, zapach
    Wady:
  • 18 kwietnia 2022 o 16:41
    O mamo, jak to zapycha
    Potrzebowałam pilnie coś do rozpuszczania pierwszej warstwy podkładu i zgarnęłam na szybko jedyne mleczko w Biedrze - Nivea. Mleczko ma ładny zapach kremu Nivea i to na tyle jeśli chodzi o zalety. Jest bardzo gęste niczym balsam do ciała, ciężko go rozprowadzić, a w przypadku oczu wręcz strach. Potwornie zapycha, nawet po zmyciu żelem, ale nic dziwnego, w składzie jest parafina... Takiego wysypu nie pamiętam nawet w czasach nastoletnich :) No koszmarek, nie wiem do czego go zużyć, ale przyszło mi na myśl czyszczenie butów skórzanych. Myślę, że się sprawdzi w tej roli znacznie lepiej niż do twarzy :)
  • 31 stycznia 2022 o 0:24
    Moje oczy go nie lubią
    Nivea mleczko oczyszczające do cery suchej i wrażliwej tak z tym się zgodzę jeśli chodzi o skórę po użyciu dużej ilości dobrze oczyści skórę z podkładu pudru czy korektora ale ja mam problem z oczami tu już nie jest taki delikatny ma problem z domyciem tuszu trzeba mocniej pocierac moje oczy tego nie cierpią duża ilość mleczka jest do tego potrzebna szczerze za każdym razem bałam się też o moje rzęsy jest lekkiej konsystencji kremowej pachnie typowo Nivea ładna butelka przystępna cena jednak produkt nie dla mnie
    Zalety:
    • Dobrze oczyszcza skórę ładny zapach przystępna cena
    Wady:
    • Źle domywa tusz do rzęs nie dla wrażliwych oczu
  • 28 stycznia 2022 o 12:59
    Ta metoda nie jest mi pisana
    Do demakijażu najczęściej stosuje olejki do demakijażu ale zdarza się, że w ramach testu sięgnę po płyn micelarny, który swoją drogą lubię posiadać w swoim asortymencie. Niekiedy (nowy) olejek nie radzi sobie z tuszem do rzęs to poprawiam płynem. Moja cera jest mieszana, wrażliwa. Posiada tendencję do podrażnień i zaczerwienienia. Mleczka jakie miałam okazję sprawdzić nigdy nie wywarły na mnie pozytywnego wrażenia i tak samo jest w tym przypadku, Mleczko jak to mleczko, właściwie nie spodziewałam się tutaj fajerwerek ale z oczyszczaniem nie ma dużo wspólnego bynajmniej dla mnie. Ja lubię szybki i skuteczny demakijaż i choć mogłoby się wydawać, ze właśnie demakijaż olejkiem do takich nie należy to cóż muszę się zgodzić ale w przypadku olejku nie pocieram skóry tylko opuszkami placów wykonuje ruchy przy którym makijaż się rozpuszcza wraz z tuszem do rzęs bez podrażnień i zbędnego tarcia ta jak jest to w przypadku płynu micelarnego. Olej jest śliski więc to mówi samo za siebie ;) Wracając do mleczka, właśnie. Wylewając go na płatek kosmetyczny i chcąc usunąć makijaż oczu, ślizga się i nie zbiera tego makijażu tak jakbym tego oczekiwała. Ta forma oczyszczania stanowczo nie jest dla mnie. Mleczko oczywiście zbiera jako tako makijaż oczu ale nie z każdym tuszem sobie radzi. Po każdej próbie sięgałam po płyn. Dawałam kilka prób ale cóż. Wodoodpornych kosmetyków nie używam.