Maski do włosów

L'Oreal Professionnel Mythic Oil, Masque Maska do włosów normalnych i cienkich

Curry88
    28 stycznia 2022 o 10:12
    Mój hit!
    Mam kręcone włosy do łopatek, z natury bardzo suche . Ta maska to moje odkrycie . Stosuje ją ok 1 raz w tygodniu , nakładam i zostawiam na włosach na min 30 min. Po tym czasie włosy przy spłukiwaniu sa gladziutkie i miękkie , praktycznie nie potrzebuje rozczesywania a zazwyczaj mam jeden wielki kołtun po myciu . Tutaj nie potrzebuje już dodatkowych odzywek w spray żeby je rozczesać . Ba ! Nawet szczotki nie potrzebuje ! Palce same przechodzą gładko przez pasemka. Maska jest wydajna , starczy mi na min 10 uzyc a mam dość długie włosy . Nie potrzeba jej wiele żeby dobrze odżywić włosy. Zapach dość słodki lekko orientalny i na moich włosach utrzymuje się długo ale nie przeszkadza mi. Absolutny hit dla kręconych wysokoporowatych włosów ! Myśle , ze zostanie już ze mną na zawsze .
    Zalety:
    • Nawilża i wygładza nawet splątane włosy
    • Wydajna
    Wady:
    • Absolutnie brak !
  • 6 października 2021 o 14:11
    Świetna maska!
    Maski, za radą fryzjerki, nakładam zwykle przed myciem na suche włosy, po czym pakuję w czepek i czekam od pół do 2 godzin. Następnie myję włosy. Maska Mythic Oil bardzo intensywnie pachnie, zapach jest nieco orientalny i niestety akurat mi nie pasował. Podczas nakładania maska nie spływa, dobrze trzyma się włosów, jest treściwa, gęsta. Już podczas spłukiwania czułam, że kosmyki są śliskie i odżywione. Po wysuszeniu włosy były dociążone, ale nie obciążone (nakładam od ucha w dół). Bardzo miękkie w dotyku, gładkie. Cudowne. Raz na jakiś czas to super kuracja dla włosów. Zapach na włosach utrzymuje się jeszcze na długo po myciu.
    Zalety:
    • Świetne nawilżenie i odżywienie
  • 19 marca 2019 o 9:10
    Po kilkukrotnym użyciu włosy mają zdecydowanie lepszą kondycję
    jest wydajna. stosując raz w tygodniu na włosy o długości do łopatek słoik wystarczył mi na 3-4miesiące. już po pierwszym zastosowaniu odczulam różnice. Włosy stały sie bardziej podaje na układanie, miękkie.
  • 10 marca 2019 o 10:35
    Świetna maska.
    Kolejny kosmetyk z Mythic Oil L'Oreal, który z czystym sumieniem mogę polecić. Maska, jak większość tego typu produktów, zamknięta jest w wygodnym w użyciu słoiczku. Stosuje się ją na umyte, wilgotne włosy. Ja nakładam ją na poszczególne pasma, wcierając od nasady, aż po końce. Już podczas tej czynności, włosy stają się wygładzone. Ciepło dłoni powoduje, że maska dogłębnie wnika we włosy. Po kilku minutach "trzymania" jej na włosach dokładnie spłukuję. Moje z reguły plączące się i trudne do rozczesania włosy, stają się zdecydowanie gładsze i milsze w dotyku, a grzebień się po nich wręcz snuje. Pasma bardzo dobrze się układają i wyglądają zdrowiej. Mimo zawartości olejków, maska nie obciąża moich włosów. Nie zauważyłam, by bardziej się przetłuszczały. Produkt jest dość wydajny. Wystarczy niewielka ilość ( wielkość orzecha włoskiego), by równomiernie rozprowadzić go na półdługich włosach.
    Zalety:
    • Efekt.
    • Zapach.
    • Wydajność.
  • 5 marca 2019 o 21:38
    Cudo
    Maskę kupiłam w salonie fryzjerskim i wydałam na nią wtedy kupę kasy (w internecie jest dużo tańsza). Myślałam nad nią i jeszcze nad dwoma innymi z Ketastase, ale ostatecznie wybrałam Mythic'a. Do zakupu skłoniła mnie ogólnie dobra opinia o olejku z tej firmy oraz...zapach, który bardzo podobny jest do lubianej przeze mnie mnie maski od Phyto. Maski użyłam pierwszy raz parę dni po jej zakupie. Z początku byłam zafascynowana tym zakupem, a potem podchodziłam do niej jak pies do jeża, bo bałam się nadmiernego obciążenia (mam cienkie włosy). Zaryzykowałam. I to było to, czego od dawna nie było na moich włosach, czyli ideał doskonały. Po umyciu, na wilgotne włosy nałożyłam porcję maski (tak ok. 1 łyżki stołowej). Rozprowadziła się świetnie, jest śliska i super otula włosy. Na koniec jeszcze przeczesałam wszystko TT Aqua i zawinęłam włosy w bawełnianą koszulkę na ok 15 minut. Po tym czasie bardzo dokładnie zmyłam produkt z pasm, które już podczas płukania były bardzo gładkie i przyjemne w dotyku. Ale najlepsze miało dopiero nadejść. Wystylizowałam włosy tak jak zwykle, czyli podsuszyłam lekko suszarką i wygładziłam ceramiczną szczotką z suszarko-lokówki. Moim oczom ukazały się niezwykle błyszczące, bardzo gładkie i pogrubione pasma. Tak jak pisałam, mam z natury włosy cienkie i niesamowicie wymagające, a po tej masce wyglądają zjawiskowo. Są nawilżone, sypkie, lśniące i są po prostu fantastyczne. Na drugi dzień pasma nie tracą świeżości, jednak już na trzeci wymagają umycia, ale dla mnie to nie nowość, moje włosy nie wytrzymują trzech dni bez oczyszczania. Wydajność maski jest bardzo dobra, patrząc na jej cenę. Jest kremowa i śliska, bardzo dobrze się rozprowadza i nie potrzeba jej wiele na jedno użycie. Aplikowałam ją z jednego opakowania około 15 razy. Czy kupię ponownie? Oczywiście! To mój niezbędnik na większe wyjścia, gdzie włosy muszą wyglądać na prawdę świetnie, a tu nie ma mowy o tym, że coś nie wyjdzie, że zaliczę niechciany BHD, przesuszenie, obciążenie (którego można było by się spodziewać) czy przeproteinowanie (no ok wiem, tutaj raczej to niemożliwe). Ważne jest też to, że maska a każdym razem działa tak samo dobrze, moje pasma się do niej nie przyzwyczaiły.
    Zalety:
    • działanie
    • brokacik w konsystencji