WIZAŻ logo

Wibo Primer Base Baza pod makijaż

3,3 (116)
10 hitów!

star fullstar fullstar fullstar half fullstar empty
Nasi użytkownicy zostawili 116 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 18 maja 2026 o 19:41
    Daleko jej do ELF
    Kupi ponownieNie
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Ta baza była u mnie bardzo przeciętna 😅 Niby wygładzała skórę i makijaż faktycznie trochę lepiej po niej wyglądał, ale nie było jakiegoś ogromnego efektu przedłużenia trwałości. Przy cerze mieszanej po kilku godzinach i tak zaczynałam się świecić. Ma taką silikonową konsystencję, więc skóra po nałożeniu robi się gładka, ale momentami miałam wrażenie, że jest trochę ciężka. Opakowanie wygodne, zwykła tubka, nic się nie wylewa i łatwo wycisnąć produkt. Zapach delikatny, lekko kosmetyczny, ale szybko znika ✨
    Zalety:
    • Lekkie wygładzenie
    Wady:
    • Słaba jakość
    • Nie trwała
      star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
  • 30 kwietnia 2026 o 5:33
    Nie ma szału
    Kupi ponownieNie
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Dla kogo będzie ok? Cera normalna / mieszana, która chce wygładzenia pod makijaż Osoby szukające taniej bazy na co dzień Fanki efektu „soft focus” Dla kogo niekoniecznie? Cera bardzo tłusta (może nie utrzymać makijażu) Cera trądzikowa/skłonna do zapychania Jeśli liczysz na efekt przedłużenia trwałości na cały dzień Jak używać, żeby działała lepiej? Nakładaj cienką warstwę Daj jej minutę, żeby „osiadła” przed podkładem Łącz z podkładem o podobnej bazie (silikonowej), żeby uniknąć rolowania To typowa silikonowa baza „wygładzająca” robi robotę wizualnie, ale nie jest game changerem pod względem trwałości. W swojej cenie okej, ale bez efektu wow.
    Zalety:
    • Wygładzenie skóry
    • Lepsze rozprowadzanie podkładu
    • Przystępna cena
    • Lekka konsystencja
    Wady:
    • Przeciętna trwałość
    • Może się rolować
    • Zapychająca dla niektórych
    • Brak dodatkowej pielęgnacji
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    5 października 2025 o 17:43
    Mój hit pod podkład Estee Lauder
    Kupi ponownieTak
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Długo szukałam bazy idealnej pod podkład Estee Lauder Double Wear. Zwykły krem, bez względu na jego konsystencję czy przeznaczenie nie dawał na dłuższą metę. Po kilku godzinach z okolic policzków czy brody podkład się ścierał. Trafiłam na tą bazę przez przypadek, zobaczyłam gdzieś w internecie post na ten temat i postanowiłam go wypróbować. Trafiłam na promocję (kosztował ok 16zł) i postanowiłam go kupić. Już po pierwszym użyciu byłam zachwycona! Stosuję go zawsze po kremie nawilżającym, po odpowiednim odczekaniu aż krem się wchłonie, stosuję tą bazę. Aplikuję ją dosłownie odrobinę, mniej niż mały paznokieć. Rozsmarowuję szybko na cerze bo produkt szybko się wchłania. Czekam 2 minuty i nakładam podkład. Efekt? Po 8h spędzonych w pracy mój makijaż wygląda nieskazitelnie! Podkład trzyma się cały dzień jeszcze do wieczora. Wielokrotnie przeglądałam się przed demakijażem w lustrze bo przez pierwsze dni nie mogłam wręcz uwierzyć. Konsystencją jest ok, typowo silikonowa, aplikacja jest bardzo przyjemna z uwagi na samą formułę bazy :) Skóra jest miękka i gładka. Trzyma dobrze zarówno podkład jak i puder. Gorzej z wydajnością, ale opakowanie jest małe, pojemność niewielka więc można rzec- widziały gały co brały. Baza jest zamknięta w niewielką tubkę. Aplikacja odbywa się poprzez wyciskanie. Ja nie widzę żadnego minusa tego kosmetyku. Testuję już ponad miesiąc, albo półtora i uważam, że warto go wypróbować w szczególności dla podkładów silikonowych.
  • 4 października 2025 o 16:24
    Polecam
    Kupi ponownieTak
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Mam cerę mieszaną, skłonną do trądziku i postanowiłam wypróbować tę bazę. Ma lekką, żelową konsystencję i przyjemnie wygładza skórę – pory są mniej widoczne, a podkład lepiej się rozprowadza. Faktycznie przedłuża trwałość makijażu, szczególnie w chłodniejsze dni. U mnie najlepiej sprawdza się w niewielkiej ilości – jeśli nałożę za dużo, skóra potrafi się świecić w strefie T albo podkład się trochę ślizga. Nie zauważyłam, żeby zapychała, ale może to zależeć od typu skóry, bo ma w składzie silikony i zapach.
    Zalety:
    • Przedłużanie trwałości makijażu
    • Wygładzanie cery
    Wady:
    • Mała pojemność
    • Cena bez promocji
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
    7 maja 2025 o 16:12
    Dobra baza pod makijaż, choć nie jest bez wad
    Kupi ponownieNie wiem
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Używam tej bazy od jakiegoś czasu i uważam, że to całkiem przyzwoity produkt jak na swoją półkę cenową. Ma lekką, żelową konsystencję, która szybko się rozprowadza i nie zostawia tłustej warstwy. Skóra po aplikacji staje się wygładzona, a podkład faktycznie lepiej się do niej „przyczepia” i wygląda bardziej równo. Dobrze wypełnia drobne pory i sprawia, że twarz wygląda bardziej jednolicie. U mnie sprawdza się szczególnie na policzkach i wokół nosa. Makijaż trzyma się spokojnie przez kilka godzin, ale przy mojej mieszanej cerze po jakimś czasie zaczynam się świecić w strefie T i muszę użyć pudru matującego albo bibułki. Opakowanie jest nieduże - 15 ml to dość mało, zwłaszcza jeśli używa się bazy codziennie. Zapach jest delikatny, praktycznie niewyczuwalny, co dla mnie akurat jest plusem - nie lubię mocno perfumowanych kosmetyków na twarzy. Nie daje efektu "wow", ale spełnia swoją funkcję. Gdyby była trochę bardziej wydajna, dałabym maksymalną ocenę.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • wygładza skórę
    • przedłuża trwałość makijażu
    Wady:
    • mała pojemność opakowania
      star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty

Zobacz także inne Bazy pod makijaż

szukaj