Szukałam kremu na dzień z olejem avocado, bo ten składnik bardzo dobrze współgra z moją skórą, ale jednocześnie solo jest zbyt tłusty i nie chciałam czystego oleju stosować pod makijaż.
Jednocześnie po paru porażkach z drogimi kremami (niekoniecznie z olejem avocado), nie chciałam wydawać za dużo pieniędzy, wiec szukałam raczej czegoś niszowego, naturalnego.
Po przejrzeniu składów kilku kosmetyków, zdecydowałam się na ten, ze względu na 3 pozycję olejku avocado w składzie i ogólnie krótki repertuar składników, jednoczesnie zachęciła mnie cena, bo jakby sie nie sprawdził, to 30zł (z dostawą) to nie aż taki majątek.
Zależało mi także na nawilżeniu, no i jako 30+ na działaniu przeciwzmarszczkowym.
Udało mi sie upolować krem za 22zł/50ml.
Przy pierwszym nakładaniu, widząc dość tłustawą konsystencję pomyślałam: "trudno, będzie na noc".
Jednak już po kilkunastu sekundach tłusta konsystencja wsiąkła do matu! nie dając jednocześnie typowego dla produktów matujących ściągnięcia i uczucia suchości!
Nie jest to typowy suchy, plaski mat, ale nazwałabym to matem jedwabistym - takim młodzienczym połyskiem, zdrowej skóry normalnej, absolutnie bez tłustego filmu!
Po paru minutach skóra była gładka, matowa - jedwabista, ale absolutnie nie ściągnięta czy suchawa.
Efekt w odczuciu zupełnie inny niż daje np. Krem matujący Siarkowy z Barwy.
Dla mnie REWELACJA!
Obawiałam się jednak, że może po prostu to taki pierwszorazowy efekt, że może skóra była spragniona, i kolejne użycia mnie zawiodą.
Tak się na szczescie nie stało.
Za każdym razem krem wsiąka idealnie i daje uczucie "nawodnionej skóry", jedwabiście matowej, ale z takim "młodzieńczym" połyskiem.
Krem ma jakby żelową formę, nie ma tępej konsystencji, w słoiczku jest biały, po rozsmarowaniu nie zostawia żadnego koloru.
Niestety ze względu na konsystencję jest słabiej wydajny niż kosmetyki typowo kremowe.
Dałam do wypróbowania siostrze i mamie - i obie zamówiły także dla siebie, i są zadowolone.
Jedyny minus jaki zauważyłam: to trzeba poczekać z nakładaniem podkładu jakieś 5 min, żeby krem wsiąkł dokładnie, bo jak się zacznie wcześniej nakładać, to podkład nakładany gąbką jakby się odklejał od twarzy razem z kremem...
Pudełko zwykłe, plastikowe - nic specjalnego, krem zabezpieczony sreberkiem.
Używam tego produktu od: 2-3 tygodnie
Ilość zużytych opakowań: pierwsze, drugie już czeka w kolejce