Kremy BB, CC i DD

SKIN79 Purple Super Plus BB Wielofunkcyjny krem BB

SKIN79 Super Beblesh Balm Purple SPF40 PA 40g

Nasi użytkownicy zostawili 23 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 8 stycznia 2021 o 13:59
    Bardzo dobry kosmetyk
    Bardzo lubię ten krem BB. Dobrze kryje, nawilża skórę i chroni ją przed promieniowaniem słonecznym. Na twarzy utrzymuje się długo i dobrze się na niej prezentuje. Moja cera jest mieszana w kierunku suchej i ten krem bardzo jej służy. Po jego użyciu wygląda ona świeżo, a jej koloryt jest ujednolicony. Nie zauważyłam też żadnego zapchania porów ani podrażnień.
    Zalety:
    • krycie
    • ochrona przeciwsłoneczna
  • 1 listopada 2020 o 12:39
    Godny uwagi
    Fioletowy BB od Skin79 nie zachwycił mnie co prawda tak jak jego pomarańczowy brat, jednakże uważam, że jest on również godny uwagi. Konsystencja i zapach kremu są bardzo przyjemne. Kremik BB jest co prawda skierowany głównie do osób posiadających cerę suchą, natomiast u mnie jako posiadaczki cery tłustej również dobrze się sprawdził. Po kilku godzinach od nałożenia z delikatnym przypudrowaniem nadal wyglądał dobrze. Jedynym minusem, za który odejmuję gwiazdkę jest kolor produktu. Niestety dla mnie jest on trochę za ciemny.
    Zalety:
    • ładnie wygląda na skórze
    Wady:
    • kolor
  • 1 kwietnia 2020 o 17:16
    Super na lato do suchej skóry
    Krem jest ekstra na lato (filtr 40), nie zapycha, jest lekki, super nawilża, a jednocześnie jak na krem bb ładnie kryje. Mam jasną karnację i dla mnie kolor jest idealny, dobrze dopasowuje się do karnacji, u mnie nie widać żadnego odcięcia. Warto zaznaczyć, że jest to krem polecany do suchej skóry i moim zdaniem do takiej idealnie się nadaje. Mam bardzo suchą skórę i u mnie świetnie się sprawdza. Nie nakładam dodatkowo żadnego pudru, jedynie lekki róż mineralny, skóra wygląda na wypoczętą i pełną blasku. Świetne rozwiązanie na lato, nie trzeba stosować dodatkowo kremu z filtrem :) Warto zaznaczyć że jak na krem bb ma dość dobry skład, można go używac w ciąży i podczas karmienia.
    Zalety:
    • Świetnie kryje
    • Dobry skład
    • Ładnie nawilża
    • Filtr 40 - idealny na lato
    Wady:
    • Dość drogi
  • 2 marca 2020 o 10:14
    Najlepszy!
    Dla mnie - strzał w 10. Nie widzę wad: idealne krycie, idealny odcień dla mojej karnacji(chłodny, szaro-beżowy, ale nie trupio blady), nie podkreśla zmarszczek, ładnie maskuje rozszerzone pory, daje delikatny efekt glow (bez świecenia się, po prostu młoda, świeża cera), radzi sobie nawet w przypadku poretinoidowego łuszczenia. Sądzę, że kiepskie opinie wynikają często z niewiedzy, jak należy obchodzić się z tego typu kremami BB: - aplikacja - wklepywanie opuszkami palców, bo zmienia konsystencję pod wpływem ciepła. Tylko wtedy idealnie stapia się ze skórą i nawet większa ilość nie tworzy efektu maski, a umożliwia stopniowanie krycia. - zmywanie - no niestety, zmywanie płynem micelarnym, mleczkiem czy żelem nie jest właściwe. Tak gęste i treściwe kremy BB koniecznie trzeba zmywać olejkiem, żeby dokładnie oczyścić skórę. - dopasowanie do cery - to krem dla cery suchej, więc dla przetłuszczającej się może być za ciężki
  • 12 listopada 2019 o 13:38
    I tak i nie
    Z całego licznego arsenału kremów bb Skin 79, kolorystycznie najbardziej pasował mi pomarańczowy, a składowo fioletowy. Wybrałam fioletowy, ale niestety kolor okazał się zbyt jasny i zbyt chłodny dla mnie. Sam produkt ma mocne krycie jak na krem bb. Ma dość gęstą, kremową konsystencję. Ładnie się rozprowadza. Nie można powiedzieć, że daje efekt nagiej skóry. Nie jest to macha, ale jednak jest widoczny. Trwałość jest bardzo dobra czego zupełnie się nie spodziewałam. Pod względem właściwości jest to raczej podkład niż krem bb, natomiast rzeczywiście zawiera sporo ciekawych składników. Opakowania nie wykończyłam, gdyż produkt gryzie się z kolorem mojej cery. Natomiast sam produkt polecam, jeśli ktoś jest blady i różowy :)