Odżywki do włosów

Delia Cameleo BB, Płynna keratyna

notino.pl
Delia Cosmetics Cosmetics Cameleo BB płynna keratyna do włosów zniszczonych 150ml

Nasi użytkownicy zostawili 62 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 13 kwietnia 2025 o 3:29
    Zniszczyła mi włosy
    Płynną keratynę kupiłam sugerując się dobrymi recenzjami na KWC, szukałam odżywki bez spłukiwania, która poradziłaby sobie z włosami mojej córki. Zacznijmy od tego, że „płynna keratyna” ma w składzie aż 35 substancji, z czego pochodna keratyny jest (w przypadku mojego kosmetyku) na siódmym miejscu. Mam w domu surowiec kosmetyczny, zwany keratyną hydrolizowaną, który ma w INCI TYLKO I WYŁĄCZNIE: hydrolized keratin – używam go z powodzeniem jako dodatek do szamponów i odżywek i jak dla mnie TO jest płynna keratyna. Dlatego nazywanie „płynną keratyną” odżywki Delii jest, powiedzmy sobie szczerze, chwytem marketingowym albowiem to nie żadna „płynna keratyna” tylko spray z dodatkiem laurdimonium hydroxypropyl hydrolyzed keratin. Opakowanie: Plastikowa butelka z atomizerem, atomizer działa bez zarzutu Zapach: intensywny, mnie męczy ale to subiektywna opinia Wydajność: trudno mi powiedzieć, przejęłam odżywkę po córce, używałam przez miesiąc i wyrzuciłam. Skład: Też trudno mi powiedzieć – na stronie KWC jest inny niż na moim kosmetyku (wyleciał m.in. szkodliwy butylphenyl methylpropional) ale jak spojrzałam na stronę producenta to aktualny skład różni się od tego, co mam. W mojej odżywce (i z tego co widzę wciąż aktualne) są parabeny, donor formaldehydu, silikony, alkohol denat. na drugim miejscu w INCI, i w ogóle teraz ta odżywka ma „tylko” 27 składników. Co oznacza, ze producent zmienia skład (z mojej wersji zniknęło 8 substancji) i nie wiem, co aktualnie jest w sklepach. Działanie: Jak pisałam wyżej, kupiłam odżywkę dla mojej nastolatki – ponad metr gęstych ale cienkich, prostych włosów. Nastolatka po kilku użyciach oddała mi odżywkę z tekstem „sama to sobie używaj” twierdząc, że jej zniszczyła włosy. Ja dla odmiany mam grube i kręcone włosy, suche z natury. Używałam odżywki przez miesiąc, po czy stwierdziłam, że wystarczy, moje włosy więcej destrukcji nie zniosą i ostatecznie „płynna keratyna” wylądowała w śmieciach. Nie pamiętam kiedy i czy w ogóle miałam „kosmetyk”, który tak bardzo wysuszałby włosy jak to coś. Żałuję, że nie wyrzuciłam jej od razu, zniszczyła mi włosy. Na plus, że fajnie mi się po niej loki układały, ale tak samo fajnie to mi się po deszczu układają...
    Zalety:
    • Tani
    Wady:
    • Bardzo wysusza włosy
    • W żaden sposób nie odżywia
    • w składzie parabeny i silikony
    kialacm
    3 czerwca 2024 o 12:55
    fajna
    Produkt ten zakupiłam w drogerii Rossmann. Keratyna jest zamknięta w plastikowym opakowaniu o pojemności 150 ml. Przeznaczona jest do włosów zniszczonych, szorstkich i bez połysku. Kosmetyk ten poprawia kondycję włosów sprawiając że są gładkie, miękkie, błyszczące, odporne na uszkodzenia. Dzięki specjalnej formule bez spłukiwania nadaje się na włosy suche, i wilgotne. Po użyciu tego produktu moje włosy są doskonale nawilżone, wygładzone, miękkie, elastyczne. Dodatkowo bardzo łatwo je rozczesać, są również zabezpieczone przed wysoką temperaturą. Zapach jest piękny, zachęca do korzystania z produktu
    • wydajna
    • poprawia kondycje włosów
    • nadaje się na suche i wilgotne włosy
    Wady:
  • 20 maja 2023 o 9:47
    Często ratuje mi włosy
    Nie używam codziennie, lecz średnio co 2-3 dzień, gdy moje włosy za bardzo się spuszą lub rozdwoją. Nadaje się i na suche włosy (końcówki) i na mokre, to zależy czego potrzebujecie. Nie ma jakiegoś ekstremalnego działania, więc czasem używam go na mokre włosy, a potem, po wysuszeniu (dzięki niemu nie są tak spuszone) dokładam jeszcze kilka psiuknięć na końcówki. Nie czyni cudów, ale poprawa jest. Moje włosy są akurat w baaardzo złej kondycji, więc nie dziwię, że nie daje rady.
  • 5 kwietnia 2023 o 0:04
    Poprawne ale bez szału
    Teraz czas na recenzję kreatyny w płynie która używamy na suche lub mokre ale umyte włosy... Kosmetyk ma bardzo wygodne opakowanie z atomizerem, ma śliczny zapach i nie przetłuszcza naszych włosów Stosuje go najczęściej na morke włosy przed suszeniem suszarka i nadaje im piękny blask i chroni przed ciepłym powietrzem suszarki Po zastosowaniu włosy są miękkie, wyraźnie wygładzone i lśniące, kreatyna również ułatwia rozczesywanie i odżywia włosy Jezeli szukasz produkt który ułatwi rozczesywanie i doda trochę blasku to jak najbardziej polecam
  • 3 stycznia 2023 o 18:28
    Dobrze wygładza włosy
    Płynna keratyna znajduje się w plastikowej buteleczce w sprayu o pojemności 50 ml. Przeznaczona jest do włosów zniszczonych, Można użyć na mokro i sucho, nie trzeba spłukiwać. Ma za zadanie; - nawilżyć - wygładzić -chronić przed wysoką temperaturą - wzmocnić - nadać blask i miękkość - ułatwić rozczesywanie - poprawić elastyczność Płynnej keratyny używam po myciu włosów. Ułatwia rozczesywanie, wygładza, nadaje blask a włosy są bardziej miękkie. Używam systematycznie i zauważyłam, że długie kosmyki są jakby bardziej nawilżone, zregenerowane. Mimo w składzie na drugim miejscu alkoholu nie dostrzegłam by włosy stały się szorstkie czy przesuszone. Także z tego się bardzo cieszę. :) Płynna keratyna ujarzmiła moje niesforne włosy. Dzięki niej mniej się puszą, plączą i są bardziej gładkie. Jestem zadowolona z efektu jaki zostawia na włosach.
    Zalety:
    • wygładzenie
    • ujarzmienie włosów