Szampony do włosów

Eva Natura Nature Style, Szampon miodowy do włosów suchych i zniszczonych

Miroku
    5 września 2022 o 23:08
    Naprawdę dobry
    Szkoda, że jego dostępność jest bardzo słaba(ja zamawiałam przez internet w sklepie producenta), bo ten szampon to naprawdę ciekawy kosmetyk warty uwagi-nie jest to cudotwórca, który sprawi, że można włosy myć bez odżywek oraz masek, ale zdecydowanie świetnie robi to co ma robić, czyli myć bez skutków ubocznych :) Mam włosy przetłuszczające się, zdrowe na długości. Od szamponu wymagam dokładnego oczyszczenia, ale jednocześnie względnej łagodności dla włosów oraz skóry głowy-ma nie wysuszać oraz nie podrażniać. Ten szampon świetnie myje w jednym myciu(przestałam bawić się w podwójne, bo po prostu nie mam czasu na długie rytuały pielęgnacyjne ;) ), włosy są czyste oraz puszyste, pełne życia oraz lekkości. Skóra głowy jest doskonale oczyszczona z nadmiaru sebum, podczas jego używania nie zaznałam podrażnienia czy swędzenia od niedokładnie wymytych zanieczyszczeń. Włosy wprawdzie nadal wymagają codziennego mycia, ale pod koniec dnia wyglądają naprawdę dobrze i to lepiej niż przy wielu bardziej reklamowanych na przetłuszczanie szamponach. Włosy plącze, ale bez ich wysuszania-przez cały okres używania tego szamponu miały się dobrze, były miękkie, błyszczące oraz po prostu zdrowe. Oczywiście po myciu zawsze używam odżywki/maski, nie ma tak, że można po myciu zostawić włosy same ;) Jednak miewałam już szampony, które nawet z pozostałą pielęgnacją pogarszały stan skóry głowy oraz włosów, dlatego bardzo doceniam te, które są neutralne pod tym względem. Pieni się dobrze, piana jest lekka i łatwo ją wypłukać. Zapach-naprawdę przypomina miód, ale jest też dosyć słodki i mocny. Przy codziennym stosowaniu potrafi zmęczyć. Nawet mnie-ogromną miłośniczkę miodu. Mimo wszystko-zasłużone mocne 4,5 gwiazdki, chętnie wrócę nieraz. Bo można stworzyć rypacz, który nie sieje spustoszenia na włosach :)
  • 13 czerwca 2019 o 16:20
    Dobry
    Kupiłam 30 maja br. na Allegro za 7,95 zł (plus Paczkomat 8,99 zł). Pojemność 1 litr. Dobrze się pieni. Kolor pomarańczowy. Konsystencja wodnista, dobrze się rozprowadza na włosach. Łatwo się spłukuje. Zapach nie przypomina miodu, mam odruchy wymiotne. Na pewno nie zapobiega rozdwajaniu końcówek (tak jest na etykiecie). Moje włosy są krótkie, cienkie, gęste, do niedawna farbowane na rudo.
    Zalety:
    • tani
    • dobrze myje
    • nie podrażnia, nie uczula
    • wydajny
    • dobry do mycia naczyń i prania ręcznego
    Wady:
    • słaba dostępność
  • 12 listopada 2016 o 14:25
    Miodunka.
    Fantastyczny szampon który sprawdzał się kiedyś do moich włosów naturalnych i teraz do farbowanych, suchych i zniszczonych. Plusy + pięknie pachnie, otulająco i słodko, miodowo + wydajny + ma miła konsystencję, nie jest ani za gęsty, ani za rzadki + dobrze się pieni + nie plącze włosów podczas mycia + nie podrażnia + nie obciąża, nie przetłuszcza + nadaje włosom blask i miękkość + nie podrażnia skóry głowy + jest naprawdę fajny w dogodnej ofercie cenowej + wygodne opakowanie Minus: - kiepska dostępność
    anna996
    20 sierpnia 2016 o 13:37
    Tani, pięknie pachnący szampon
    Cieszę się, że ten szampon wpadł mi w oko na półce (w sklepie spożywczym). Mój szampon jest pomarańczowy, nie żółty jak tu na zdjęciu, może to jakaś nowa wersja, ma tylko żółtą zakrętkę. O szamponie mogę powiedzieć, że: - przepięknie pachnie, słodko, miodowo - dobrze się pieni i ładnie spłukuje - konsystencja w sam raz, nie za rzadka - butelka z daleka wygląda na szklaną, choć w rzeczywistości jest plastikowa - szampon dobrze myje, nie podrażnia skóry itp. - nie muszę po nim stosować odżywki - jest tani, kosztuje ok 4zł. - dostępność: szukajcie go w sklepach typu Społem, lub w małych drogeriach. A może ktoś go widział też w innych miejscach? Ogólnie: bardzo przyjemny, tani szampon, spełnia swoje podstawowe zadanie - myje włosy. Daję 4 gwiazdki, bo cudów z włosami nie zrobił, ani żadnych powalających efektów nie widać. Mimo wszystko polecam.
  • 26 września 2015 o 20:05
    Lubię.
    Jeden z wielu wariantów szamponów Polleny Evy, którego używałam. I jeden z wielu z Polleny Evy, z który mnie zadowala :) Szampon dobrze myje włosy, nie powoduje u mnie podrażnień, świądu lub łupieżu. Mimo, że to wariant miodowy i ten miód w składzie jest, to nie zauważyłam rozjaśnienia włosów (mam ciemne). Wspominam o tym na wszelki wypadek, jakby ktoś na to liczył lub wcale rozjaśnienia nie chciał. Ale kto wie - może trzeba zużyć kilka butelek? ;) Zapach przyjemny miodowo-słodkawy, jednak nie zostaje na włosach. Konsystencja średnio-gęsta, wydajność niezła - ok. miesiąc przy 2 osobach. Polecam - jest dobry jak inne szampony z Polleny Evy :) Używam tego produktu od: ok. pół roku temu przez miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1 całe