Szampony do włosów

Green Pharmacy Szampon przeciw wypadaniu włosów z łopianem większym

Nasi użytkownicy zostawili 18 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 23 października 2024 o 13:25
    Sampon z dolnej półki nie spełnił moich oczekiwań wzgledem wypadania włosów
    Ciąża i połóg mocno dojechały moje włosy które finalnie zmuszona byłam obciąć bo wypadały jak psia sierść na lato. Zmotywowało mnie to do wcierek, supli i innych gadżetów oraz naturalnych szamponów które posłużyć miały jako wspomagacze w walce z wypadaniem. Producent zapewnia, że szampon pomaga na ten właśnie problem oraz przetłuszczanie się włosów. Na oba te problemy nie otrzymałam lekarstwa ale w sumie czego się spodziewać po szamponie z dolnej półki za 5 złotych na promce. Szampon nie zaciekawił mnie ani opakowaniem, ani formuła ani zapachem który jest w sumie nijaki. Wiem, że to szampon niby naturalny i nie ma co oczekiwać fajerwerków chociaż producent mógł dodać jakiś naturalny składnik który podbiłby chociaż zapach kosmetyku. Wydajność jest średnia i nie starcza na długo. Nie pieni się mocno dlatego potrzebuję nałożyć go całkiem sporo aby doczyścić głowę. U mnie efekt odświeżenia jest marny bo głowa potrafi swędzieć mnie z tyłu już na drugi dzień a to znak, że zbliża się kolejne mycie. Przetłuszczanie takie samo więc lipa. Plącze włosy i jest mocno tępy, muszę nakładać sporo dobrej pielęgnacji żeby zmiękczyć włosy chociaż tutaj mam wrażenie, że pielęgnacja nie lubi tego szamponu i nie umiem po nim zbalansować włosów. Po prostu te dwie rzeczy się wykluczają co jest dość zaskakujące. Konsystencja produktu jest raczej rzadka i potrafi uciec przez palce co znacznie zmniejsza wydajność. Zapach nijaki, nie zachęca. Ratuje go w sumie cena która jest ok jeśli ktoś jest niewymagający ale halo... przecież to niby produkt na wypadające włosy więc powinien być bardzo funkcyjny!? Lipa generalnie...
    Zalety:
    • Dobra cena
    • Często na promkach
    • Dostępny w każdej drogerii
    Wady:
    • Niby naturalny a skład taki se
    • Brak ładnego zapachu
    • Niewydajny, plącze włosy
    • Nie hamuje wypadania, nie hamuje przetłuszczania
    Elvetie
    27 lutego 2024 o 21:23
    U mnie się sprawdza
    Złapałam sobie ten szampon w zasadzie wyłącznie ze względu na promocję. Jestem fanką tanich szamponów, bo akurat w kwestii tej kategorii produktów uważam, że nie warto przepłacać. Na promocji kosztował kilka złotych. U mnie ten szampon się sprawdził. Myję głowę maksymalnie dwa razy w tygodniu, więc od razu zaznaczam, że nie wiem jak sprawdza się przy częstym stosowaniu. Szampon wystarczająco dobrze się pieni, ale nie jest on jakoś bardzo wydajny. Dobrze domywa włosy. Testowałam go również bez stosowania jakiejkolwiek maski lub odżywki i nie zauważam, żeby plątał lub matowił włosy, raczej przeciwnie - moje włosy są po nim miękkie i łatwo się rozczesują. Produkt ładnie pachnie, tak roślinnie, ale nie ziołowo. Ciężko mi stwierdzić, czy szampon ogranicza wypadanie włosów, bo zaatakowałam problem przerzedzającej się czupryny na wielu frontach i nie jestem w stanie stwierdzić, co przynosi efekty, a co nie. Niemniej włosy już tak nie wypadają. Ogólnie szampon oceniam pozytywnie. Nie robi nic rewelacyjnego dla moich włosów, ale skórę głowy oczyszcza bardzo dokładnie i jest wygodny w stosowaniu. Myślę, że wprowadzę go na stałe do mojej rotacji szamponów.
  • 14 stycznia 2024 o 17:34
    Zbyt mocny, choć faktycznie ogranicza wypadanie włosów
    Produkty od Green Pharmacy wydaja się być naturalne, choć takie nie są. Znajdziemy w nich oczywiście liczne wyciągi i ekstrakty z roślin, choć oprócz tego znajdą się w składzie również drażniące konserwanty tj. np. Methylchloroisothiazolinone czy często idący w parze Methylisothiazolinone. Wcześniej miałam okazję używać szamponu z pokrzywą i byłam naprawdę zadowolona. Skóra nie była podrażniona. Natomiast tutaj… cóż po kilku tygodniach użytkowania wyskoczył mi… łupież. A nie widziałam się z nim już ładne kilka lat. Poza tym szampon faktycznie ograniczył wypadanie włosów, choć przyznam używam go systematycznie od kilku tygodni. Jeśli chodzi o zapach, to jest bardzo przyjemny. Roślinny - taki jak lubię. Używając go na się wrażenie, że kosmetyk jest praktycznie w 100% ziołowy (choć oczywiście nie jest). Nie wiem czy powrócę do używania tego kosmetyku, właśnie z racji łupieżu który u mnie wywołał. Może mniej delikatna skóra będzie z niego bardziej zadowolona. Ja na chwilę obecną nie jestem do końca przekonana.
    Zalety:
    • piękny ziołowy zapach
    • gęsta, przezroczysta konsystencja
    • niska cena
    • ogranicza wypadanie włosów
    • wydajny
    Wady:
    • spowodował łupież na mojej skórze
    • zawiera drażniące konserwanty
  • 30 marca 2022 o 12:27
    Nie polecam
    Marka Green Pharmacy, oferuję nam linię ziołowych szamponów na różne problemy. Ja wybrałam wersję przeciw wypadaniu włosów, która jest odpowiednia do wszystkich rodzajów włosów, a w swoim składzie zawiera ekstrakt z korzeni łopianu, który ma wzmocnić, pielęgnować oraz łagodzić wypadanie włosów i pobudzić ich wzrost oraz dodatkowo powinien zmniejszyć łojotok, który wywołuje przetłuszczanie się włosów. Szampon jest w plastikowej butelce w brązowym kolorze, ma żelową konsystencję i przeźroczysty kolor a co do zapachu jest on "ziołowy" i nie bardzo przypadł mi do gustu. Niestety sam szampon również mnie nie urzekł. Po umyciu moje włosy są splątane i szorstkie A problem wypadających i przetłuszczających włosów nadal mnie dotyczy, raczej nie wypróbuję innych wersji.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • dziwny zapach
    • plącze włosy
    • włosy po umyciu są szorstkie
    • nie rozwiązuje problemu z wypadaniem ani z przetłuszczaniem się włosów
  • 26 lutego 2021 o 13:00
    Uwielbiam
    Szampon przeciw wypadaniu włosów z łopianem stosuję w okresach kiedy włosy się przerzedzają. Szampon wraz z balsamem i eliksirem skutecznie przeciwdziałają wypadaniu włosów. Czytając opinie na temat tego produktu jestem zdziwiona negatywnymi opiniami, bo przy regularnym stosowaniu produkt jest skuteczny, Używam do od lat. Owszem włosy ciężko mogą się rozczesywać, ale to wynik tego, że nie jest nafaszerowany silikonami, SLS-ami i innymi składnikami chemicznymi, które owszem wspierają pienienie się szamponu i swobodne rozczesywanie, ale w perspektywie czasu są szkodliwe dla skóry włosów. Zatem reasumując produkt jest skuteczny, aby zwiększyć efekt należy stosować regularnie całą serię. Szampon jest bardzo wydajny.
    Zalety:
    • skuteczny w działaniu
    • włosy odrastają przy regularnym stosowaniu całej serii