Bazy pod makijaż

Rimmel Lasting Finish, Primer Baza przedłużająca trwałość makijażu

Rimmel London Lasting Finish Primer 30ml Baza podkładkowa pod make up
E-Glamour.pl
Rimmel London Lasting Finish Primer baza pod makijaż 30 ml dla kobiet

Nasi użytkownicy zostawili 68 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 9 stycznia 2024 o 17:08
    Nie dla mnie
    W primer zaopatrzyłam się w lokalnej drogerii. Jako posiadaczka łatwo przesuszającej się skóry, w produkcie pod podkład najbardziej poszukiwałam efektu wygładzającego i nawilżającego. Nadanie trwałości traktowałam jako bonus, coś przy okazji. Skusiłam się po obejrzeniu paru recenzji produktu na youtube, gdzie recenzentki zaobserwowały u siebie zmniejszoną widoczność porów po użyciu. Tubka jest niewielka, biała z czerwoną zakrętką. Nie odkręca się sama w kosmetyczce, ale plastik tubki jest na tyle twardy, że po wykorzystaniu połowy opakowania już ciężej jest wycisnąć resztki. Design nie jest ani ładny, ani brzydki, taki niespecjalny. Sam produkt jest kremowej, jakby tłustawej konsystencji. Pachnie trochę chemicznie, ale wciąż stosunkowo neutralnie i nienachalnie. Z łatwością rozprowadza się go po skórze, ale nie wchłania się, tylko zasycha na jej wierzchu pozostawiając oleistą warstwę. Zrobił dla mnie to, co chciałam, czyli nawilżył buzię i zmniejszył widoczność niedoskonałości pod resztą makijażu. Niestety nie dam mu pięciu gwiazdek, przez kilka "efektów ubocznych" wynikających z jego tłustej formuły. Nie utrwala on makijażu praktycznie w ogóle, powiedziałabym wręcz, że gdyby nie ratowanie się fixerem, to podkład spływałby ze mnie jeszcze bardziej, a gdyby nie puder, to świeciłabym się jak choinka. Nie sięgnę po niego ponownie, nie spełnia należycie swojej funkcji. Szanuję swój czas i nie mogę co paręnaście minut pudrować nosa, bo primer przebija spod spodu.
    Zalety:
    • efekt nawilżający
    • zmniejszona widoczność porów
    • łatwa aplikacja
    • dobre zamknięcie opakowania
    Wady:
    • bardzo tłusta formuła
    • nie wchłania się
    • nie działa utrwalająco
    • wyświeca spod makijażu
  • 19 sierpnia 2022 o 14:07
    Nie dla mnie
    Ta baza jakos nie specjalnie przypadła mi do gustu. Nie zauważyłam żeby faktycznie przedłużała trwałość makijażu. Z bazą czy bez makijaż trzyma się tak samo w moim przypadku. Jedynie co to mialam wrażenie jakby skóra byla bardziej wygładzona po nałożeniu tej bazy. Konsystencja tej bazy wydaje się odrobinę tłusta i twarz się świeciła. Żeby się nie zmarnowała mieszałam ją z podkładem aby uzyskać lekki efekt i tyle :D to był ostatni raz kiedy kupiłam coś bez czytania opinii wcześniej:)
    Zalety:
    • Wygładza twarz
    Wady:
    • Tłusta formuła
  • 11 sierpnia 2022 o 15:30
    Nic nie robi
    Produkt kupiłam kiedyś w rossmannie, do kompletu z podkładem. Szczerze mówiąc nie widzę różnicy pomiędzy makijażem z tą bazą i bez niej. Twarz po nałożeniu jej wygląda jak po użyciu lekko tłustego kremu. Nie przedłuża trwałości makijażu, nie sprawia, że lepiej się on prezentuje. Jest też niewydajna, szybko się skończyła. Nie ma zapachu, nie podrażnia, nie zapycha. Cena nawet okej.
    Zalety:
    • Nie podrażnia
    • Nie zapycha
    • Nic nie robi
  • 30 czerwca 2021 o 13:36
    żadnego efektu
    Zużyłam całe opakowanie tej bazy i nie widzę efektu. Podkład z bazą i bez bazy wygląda i trzyma się tak samo. Nie widzę różnicy w obciążeniu skóry, nie ma przesuszenia ani przetłuszczenia. Totalnie brak różnicy przy użyciu bazy i jej braku.
    Zalety:
    • nie zapycha
    • lekka konsystencja
    Wady:
    • nie robi totalnie nic
    • nie przedłuża i nie skraca trwałości makijażu
    Elienna
    4 maja 2021 o 14:42
    Przedłużenie? Czy aby na pewno?
    Rimmel lasting finish jest dla mnie nie wypałem. Producent zapewnia przedłużenie makijażu czego nie zauważyłam. Zapewnia również, że ma lekką formułę ale w przeciwieństwie do bazy Rimmel stay Matte zapycha mnie niesamowicie. Zupełnie nie spełnia swojej funkcji.

Zobacz także inne Bazy pod makijaż