Peelingi do twarzy

Ziaja Ulga Dla Skóry Wrażliwej, Peeling enzymatyczny (nowa wersja)

Bodyland.pl
bialastokrotka.pl

Lothris
    25 września 2024 o 17:08
    Bardzo delikatny
    Polecono mi go w salonie Ziaja jako ultrakomfortowy, delikatny choć bardzo skuteczny peeling enzymatyczny. Końcowo nie zgadzam się w pełni z tą obietnicą i nie jestem zbytnio zadowolona. Raczej do niego nie wrócę, głównie ze względu na bardzo słabe działanie pomimo stosowaniu raz, a czasem dwa razy w tygodniu. Mam wrażenie, że martwego naskórka w ogóle nie "ruszył". Widziałam to choćby po niektórych maseczkach - nie chciały się wchłaniać, a wręcz czasem zdejmowałam jakieś farfocle z twarzy, czytaj - martwy naskórek. Początkowo po aplikacji odczuwałam pieczenie na skórze, ale dało się wytrzymać. Po zmyciu produktu skóra jednak była niepodrażniona. Gdy efekt złuszczenia po kilku próbach uznawałam za zbyt słaby, przedłużałam czas do zmycia, dalej bez uczucia komfortu i tej "ulgi". :) Kosmetyk jest bezzapachowy, co uznaję za plus - zwłaszcza dla cer wrażliwych. Konsystencja: żelowa, lekka, raczej nie spływa z twarzy. Opakowanie: białe, niezwykle minimalistyczne z napisami informacyjnymi w kolorze niebieskim. Kosmetyk stawia się na tubie zamykanej na klik. Powinno to ułatwiać wydobycie produktu, ale tuba jest bardzo sztywna przy wylocie i jedynym sposobem na zużycie peelingu do końca jest rozcięcie go nożyczkami. Nie fajnie. Wiem, że zbyt częste złuszczanie może prędzej zaszkodzić, dlatego najpierw stosowałam produkt max. raz w tygodniu. Jednak z powodu kiepskiego efektu złuszczenia, postawiłam stosować go częściej. Dalej bez satysfakcji. Zauważyłam za to za każdym razem, że cera jest bardziej miękka po peelingu. Ale to by było na tyle. Moja cera: mieszana, z tendencją do niedoskonałości w strefie żuchwy + rozszerzone pory i cera pamiętająca czasy mocno trądzikowe. Podsumowując: przeszła wiele, pomimo nie tak zaawansowanego wieku (30+). Raczej nie jest wrażliwa, chyba, że dojdzie czynnik typu "mrozy", wtedy tak.
    Zalety:
    • Zmiękcza skórę
    • Bezzapachowy
    • Lekki
    • Ostatecznie nie podrażnia
    Wady:
    • Bardzo, bardzo słabe działanie złuszczające
    • Nie ułatwia wchłaniana i przyswajania wszystkich kosmetyków do pielęgnacji
    • Potrafi zapiec nawet mniej wrażliwe skóry
    • Kiepsko się go wyjmuje na końcówce
    Inne
  • 23 marca 2024 o 23:46
    Tragedia w tubce
    Peeling Ulga mogę śmiało nazwać najgorszym, jaki mialam. Ten produkt zamknięty w niewielkiej tubce zrobił mi szczypiącą masakrę po każdym użyciu. Mam normalną skórę, która nie jest szczególnie podatna na podrażnienia. Jednak po jego użyciu, moja twarz byla jednym wielkim podrażnieniem. Szczypała, była czerwona, a po zmyciu ściągnieta. Nie zauważyłam żadnego wygładzenia ani polepszenia jej stanu. Podchodziłam kilka razy, ale moja cera nie przyzwyczaiła się do niego. Teoretycznie nie ma zapachu, ale brzydko pachnie jakąś chemią. Jak dla mnie to jedno wielkie NIE. Nie polecam
    Zalety:
    • Nie zauważam
    Wady:
    • podrażnia i powoduje zaczerwienienia
    • nie zauważyłam żadnego pozytywnego działania, wygładzenia
    • ma brzydki zapach
    Meriume
    30 czerwca 2023 o 9:30
    Działa jak produkt z wyższej półki
    Używam tego produktu kilka lat, z przerwami. Jak dla mnie jest połączeniem skutecznego działania aktywnych enzymów z delikatnością (nie piecze, nie podrażnia, nie ściąga). Kosztuje grosze, a można go porównać z peelingami enzymatycznymi, których ceny sięgają stówki. Ma krótki skład, w którym wysoko są składniki aktywne i nie ma "zapychaczy". Dobrze się rozprowadza, nie spływa, nie tężeje w nieprzyjemny sposób. No i opakowanie ma estetyczny minimalistyczny wygląd! Jedyny minus to jednak właśnie opakowanie, z którego trudno wydobyć cały produkt - w momencie rozcięcia tubki, w środku jest go jeszcze całkiem sporo, a wówczas, no wiadomo, wietrzeje prędzej. Ale za to nie "ciapie się"
    Zalety:
    • skład
    • działanie oczyszczające
    • brak podrażnień
    • zachowanie się" produktu po aplikacji
    • estetyka opakowania
    Wady:
    • użyteczność opakowania
    Drogeria Super-Pharm
    azile18
    20 marca 2023 o 19:40
    Naprawdę ulga
    Po ten peeling sięgnęłam pierwszy raz kiedy poleciła mi go kosmetyczka jako przedłużenie efektu zabiegu wykonanego w salonie. I to była miłość od pierwszego użycia. Był to mój pierwszy peeling enzymatyczny i od tamtej pory bardzo chętnie wybieram tego typu produkty, a do tego wracałam już wielokrotnie. Ma fajną konsystencję, która pozwala nałożyć odpowiednią ilość produktu i idealnie go rozsmarować. Ja lubię nałożyć go na oczyszczoną twarz zaraz przed kąpielą, by w trakcie kąpieli parująca para wodna dodatkowo wzmacniała jego efekt i wchodził głębiej w pory. Po użyciu często zdąż się, że następnego dnia pojawi się na twarzy kilka drobnych wyprysków, ale one niezwykle szybko znikają i twarz pozostaje na dłużej gładka. Staram się go stosować raz w tygodniu, nie częściej by efekt był zauważalny, a cera fajnie na niego reagowała. To pozwala mi też eliminować powstawanie suchych skórek i lepsze wchłanianie kremów. To naprawdę dobry produkt w przystępnej cenie.
    Zalety:
    • Złuszcza
    • Nie wysusza
    • Pozostawia skórę nawilżoną i gładką
    • Wzmacnia efekt pielęgnacji
    • Redukuje suche skórki
    Netili
    20 kwietnia 2022 o 20:33
    Łagodny dla cery
    Delikatnie złuszcza martwy naskórek nie podrażniając przy tym nawet wrażliwców. Oczyszcza cerę i odświeża. Skóra jest miękka i gładka. Nie powoduje zaczerwienienia, ma przyjemną konsystencję i delikatny zapach, chociaż ja wolę bardziej peelingi drobnoziarniste bo wydaje mi się że lepiej działają od tych enzymatycznych. Kosztuje około 9zł, można kupić go w sklepie ziaji lub w aptece, jak najbardziej polecam.
    Zalety:
    • Nie podrażnia
    • Delikatnie złuszcza
    • Odświeża
    • Wygładza