Kremy i mleczka do włosów

Ecolab Regenerujący balsam do włosów uszkodzonych i farbowanych

Ecolab Balsam Regenerujący Do Włosów Uszkodzonych i Farbowanych 200 ml

• 4 lipca 2023 o 16:43
    Przyzwoite odżywienie z przyjemnym zapachem
    Opakowanie: Plastikowa butelka, w mojej wersji (sprzed około roku) nie ma pompki, lecz tradycyjne opakowanie Konsystencja: Gęsty biały balsam, bardzo kremowy Wydajność: Standardowa, choć przy długich włosach i codziennym myciu dość szybko się zużywa Zapach: Bardzo przyjemny, nie jest owocowy, ciężko mi go połączyć z żurawiną, ale jest dość intensywny i raczej słodki, po zmyciu nie utrzymuje się na włosach Działanie: Odżywia włosy i pomaga w ich rozczesywaniu; na plus, że można od razu go zmyć Podsumowanie: Przyzwoity balsam o treściwej konsystencji i ładnym zapachu, który pomaga w rozczesywaniu włosów i zapewnia ich codzienną pielęgnację. Nie mam zniszczonych ani farbowanych włosów, więc nie miałam specjalnych oczekiwań. Ogólnie pozostawił dobre, choć nie zachwycające wrażenie.
    Zalety:
    • Dobry skład
    • Ładny zapach
    • Pomaga w rozczesywaniu włosów
    Wady:
    • Są lepsze produkty
    • Mała dostępność
  • 26 września 2021 o 12:48
    Dobra odżywka, ale trochę jej brakuje
    Niedawno zainteresowałam się świadomą pielęgnacją włosów i jak na początkującą przystało, korzystam raczej z doświadczenia innych. Zdecydowałam się na tę odżywkę po przeczytaniu posta na blogu włosingowym i ogólnie jestem z niej zadowolona, choć przyznam, że do ideału trochę jej brakuje. Przy wyborze tej odżywki kierowałam się głównie ceną oraz składem zgodnym z metodą CG. Jestem zadowolona z opakowania odżywki, to wygodna buteleczka z pompką. Odżywka dobrze się z niej dozuje. Ma przyjemny, owocowy zapach, białą barwę i odpowiednią konsystencję. Dobrze rozprowadza się na włosach i łatwo spłukuje. Odżywka dość dobrze sprawdza się w roli odżywki emolientowej, bo dobrze nawilża włosy bez obciążania. Ułatwia rozczesywanie i delikatnie nabłyszcza. Mam jednak jedno zastrzeżenie - odżywka do włosów uszkodzonych powinna dawać mocniejsze efekty. Kolejną wadą jest niska dostępność - sama kupiłam ten balsam przez internet, a nie widuję go stacjonarnie. Cena jest naprawdę korzystna i pewnie kupiłabym tę odżywkę jeszcze raz, ale na razie rozejrzę się za czymś mocniejszym.
    Zalety:
    • niska cena
    • skład zgodny z metodą CG
    • przyjemny zapach
    • wygodne opakowanie
    • efekty - delikatne nawilżenie, nabłyszczenie i ułatwienie rozczesywania
    Wady:
    • niska dostępność
    • za słabe działanie jak na odżywkę do włosów uszkodzonych
  • 16 maja 2020 o 10:52
    Dla mnie super
    Bardzo lubię szampony z Ecolabu - są łagodne, ale dobrze domywają i mają ładne składy. To jest chyba moja pierwsza odżywka z tej marki i jestem bardzo zadowolona. Mam włosy niskoporowate. Odżywka jest w opakowaniu z pompką, wg mnie jest to dość nietypowe jak na odżywki (przynajmniej ja takich nie widziałam wiele). Jest to na pewno bardzo wygodne i higieniczne w porównaniu do odżywek w słoiczkach. Ma konsystencję bardzo kremową, jak balsam (jak zresztą sama nazwa wskazuje). Zapach ma całkiem przyjemny, choć jak na mój gust bez szału. Pierwszym większym minusem, jaki odczuwam w tej odżywce, to niska wydajność, choć biorąc pod uwagę niską cenę to nie jest źle. W składzie znajdziemy wodę oraz ekstrakt z hibiskusa, ekstrakt z acai, dużo olejów (z pestek brzoskwini, jojoba, z kiełków pszenicy, z nasion żurawiny, arganowy), inne emolienty (np. glyceryl stearate) i humektant - glicerynę. Odżywka jest zdecydowanie typowo emolientowa. Gliceryna jest co prawda silnym humektantem, ale jest dalej w składzie i jak dla mnie działanie nawilżające jest mało odczuwalne. Odżywka idealnie sprawdziła się na moich włosach. Nadaje włosom blask, dociąża je (ale nie obciąża), sprawia, że są sypkie i tworzą efekt tafli. W momencie, gdy moim włosom brak przede wszystkim emolientów, ta odżywka sprawdza się idealnie. Polecam!
    • Skład
    • Dociąża włosy bez obciążania ich
    • Nadaje blask, sypkość
    Wady:
    • Dostępność
    shinyu
    7 listopada 2018 o 21:40
    Nie robi nic
    Odżywkę zakupiłam skuszona bogatym składem, pozytywnymi opiniami i sympatią do marki. Za około 15 złotych otrzymujemy całkiem obiecującą odżywkę w praktycznym opakowaniu z pompką, co mogło pójść nie tak? Okazuje się, że całkiem sporo ;) Po pierwsze problemem okazała się pompka, która - wydawać by się mogło jest plusem przy tego rodzaju kosmetykach - przycinała się praktycznie przy każdym użyciu, by po odblokowaniu wypluć odżywkę do wanny, a nie na moją rękę. Być może to problem tylko mojego egzemplarza, nie mniej podczas używania innego kosmetyku tej marki, zapakowanego w identyczną buteleczkę również występowały problemy z działaniem pompki.. Kolejnym zgrzytem okazało się działanie odżywki.. albo raczej jego brak. Nie odczułam absolutnie żadnej różnicy w kondycji i zachowaniu moich włosów porównując mycie po którym stosowałam niniejszą odżywkę oraz takie, po którym nie nałożyłam na włosy nic. Próbowałam z niej wykrzesać jakiś efekt na różne sposoby - nakładając więcej, mniej, wczesując, wgniatając, przetrzymując pod czepkiem i za każdym razem nic co jest mocno rozczarowujące z uwagi na potencjał jaki kryje się w składzie. Mimo wszystko jej używam - dla spokoju sumienia, że jednak coś na włosy nałożyłam, z nadzieją że może mimo braku organoleptycznie zauważalnych zmian cośtam dobrego się jednak dzieje tam "głębiej". Podsumowując: u mnie nie robi nic, zużyję i zapomnę, a po inne warianty marki chyba już nie sięgnę
  • 6 października 2018 o 16:44
    Może być
    Mama kupiła ten balsam w drogerii Siberika (maskę z wodą różaną dostała gratis) za ok. 20 zł. Obie z mamą mamy krótkie, cienkie i farbowane włosy. Kolor jest biały a konsystencja łatwa do nałożenia i spłukania.
    Zalety:
    • nawilża
    • ułatwia rozczesywanie
    • nie obciąża
    • bogaty skład
    • wydajny
    • dobry na wiosnę i lato
    • opakowanie z pompką
    Wady:
    • zbyt lekki na jesień i zimę
    • doraźny efekt