Płyny do demakijażu

Vianek niebieski - Nawilżający płyn micelarny
Vianek Nawilżający Płyn Micelarny 200ml

• 6 marca 2025 o 19:56
    Łagodny ale skuteczny
    Nawilżający płyn micelarny marki Vianek przeznaczony do cery suchej i wrażliwej czyli takiej jaką ja posiadam . Płyn zapakowany został a białą buteleczkę o pięknym wzorze niebieskich kwiatów. Zakrętka czarna Płyn posiada delikatny zapach - mi się podoba :) Firma płynu jest płynna- wodnista. Fajnie rozmiękcza i usuwa makijaż. Dobrze nadaje się jako pierwsza faza usunięcia makijażu, ja zawsze po nim używam jeszcze jakiegoś żelu do mycia twarzy. Płyn nie szczepię w oczy, poradzi sobie z usunięciem wodoodpornego tuszu do rzęs. Fajnie również myje oczy i sztuczne rzęsy, nie rozpuszcza kleju do rzęs. Przy codziennym stosowaniu buteleczka wystarczyła mi na 2 miesiące. Płyn udało się się kupić w mega promocji bo nie ale 5zl więc to był świetny zakup. Polecam gorąco ten płyn i z pewnością kupię go jeszcze kiedyś.
    Zalety:
    • Skuteczności
    • Nie szczypie i nie podrażnia oczu
  • 5 sierpnia 2024 o 9:02
    Delikatność i Skuteczność z Kilkoma Zastrzeżeniami
    Główną zaletą płynu micelarnego jest jego niezwykła łagodność dla skóry. Po jego użyciu nie odczuwam żadnego pieczenia ani podrażnienia, co jest szczególnie istotne dla osób z wrażliwą cerą. Płyn micelarny rzeczywiście jest bardzo delikatny. Można go stosować codziennie bez obaw o wysuszenie czy podrażnienia. Neutralny zapach również jest dużym atutem, gdyż nie koliduje z innymi kosmetykami ani zapachami, których używamy na co dzień. Co więcej, po zastosowaniu płynu skóra nie jest wysuszona – wręcz przeciwnie, pozostaje nawilżona i świeża, co jest rezultatem odpowiedniej formuły, która dba o równowagę skóry. Jednak, mimo że płyn micelarny jest świetny do codziennej pielęgnacji, jego skuteczność w demakijażu pełnym może być ograniczona. Doskonale sprawdza się przy usuwaniu delikatnych kosmetyków, ale jeśli chodzi o bardziej trwały makijaż, na przykład wodoodporny tusz do rzęs, może mieć trudności z jego całkowitym usunięciem. W takich przypadkach konieczne może być użycie dodatkowego preparatu do demakijażu lub poświęcenie nieco więcej czasu na dokładne oczyszczenie. Płyn micelarny ma również dobrą wydajność. Dzięki odpowiedniej formule nie potrzeba dużej ilości produktu do skutecznego demakijażu. Jest łatwy w użyciu – wystarczy nasączyć nim wacik i przetrzeć twarz. Nie pozostawia tłustego filmu ani lepkiej warstwy, co ułatwia codzienne stosowanie.
    Zalety:
    • Łagodność dla skóry
    • Neutralny zapach
    • Nie wysusza skóry
    • Dobrze usuwa delikatny makijaż
    Wady:
    • Nie radzi sobie z wodoodpornym makijażem
  • 23 maja 2024 o 16:50
    Pozytywny produkt
    Ładna szata graficzna. Plastikowa butelka 200 ml. Ładny delikatny zapach. Produkt dobrze sobie radzi z demakijazem dnia codziennego kurz sebum. Z makijażem również choć z tym wieczorowym mocniejszym czy tuszem do rzęs różnie u mnie bywało. Jestem z niego zadowolona, że względu na to że zostawia skórę wstępnie oczyszczona, odświeżona. Nie powoduje podraznien skóra nie jest spierzchnieta sucha oraz oczy nie lzawia.
  • 7 kwietnia 2024 o 11:55
    Łagodny, przyjazny skórze, dobry przy casualowym demakijażu
    Bardzo lubię produkty Vianek. Ten płyn wpisuje się w filozofię marki. Butelka z prostą, estetyczną szatą graficzną. Produkt wylewamy na wacik. Takie typowe, proste dozowanie, trzeba sobie wyważyć, ile wylewać. Jest skuteczny przy zmywaniu codziennego makijażu, radzi sobie z podkładem i pojedynczą warstwą codziennego tuszu. Do zmycia makijażu imprezowego, zwłaszcza eyelinera używam innego, mocniejszego płynu (ale jest on inwazyjny dla skóry, więc nie kocham go tak, jak Vianka). Używanie płynu Vianek to przyjemność. Ma fajny, lekki zapach. Jest delikatny dla skóry, wręcz nieodczuwalny. Skóra mnie po nim nie piecze. Odczuwalność niczym toniku nawilżającego. Lubię go i polecam! Zwłaszcza dla osób z cerą wrażliwą. Jedyny minus jaki przychodzi mi na myśl: ogólnie produkty Vianek ciężko kupić w tak świetnych promocjach, jakimi objęte są inne kosmetyki. Tak jak wiodące płyny micelarne kupuję w promocjach około 10-15 zł za pojemności nawet i 400ml, tak za Vianka trzeba, raczej, zapłacić ok. 20zł za 200ml a nie jest wydajny.
  • 23 sierpnia 2023 o 9:35
    Skuteczny i delikatny płyn do demakijażu
    Płyn ma pojemność 200 ml. Ma przyjemny, delikatny i orzeźwiający zapach. Bardzo ładnie zmywam makijaż. Nie podrażnia oczu i skóry. Jest bardzo delikatny, działa łagodząco i odświeżająco. Nie przesusza skóry i jej nie podrażnia. Mogę potwierdzić, że fajnie sprawdza się przy cerze suchej i wrażliwej jak moja.