Balsamy do ust

Carma Laboratories Carmex, Moisturising Lip Balm Tropical Nawilżający balsam do ust w sztyfcie o smaku brzoskwini i mango

Carmex Tropical
CARMEX Nawilżający Balsam do Ust Classic w Sztyfcie Tropical
Carmex Strawberry Balsam do ust 10 g

• 26 kwietnia 2025 o 15:33
    carmex
    Carma Laboratories Carmex, Moisturising Lip Balm Tropical o smaku brzoskwini i mango to produkt, który oceniam na solidne 4/5. Balsam ma przyjemny, tropikalny zapach, a formuła jest lekka i szybko się wchłania, co sprawia, że aplikacja jest bardzo komfortowa. Można nakładać kilka warstw bez uczucia nadmiaru na ustach, co dla mnie jest plusem, zwłaszcza gdy potrzebuję szybko dodać nawilżenia w ciągu dnia. Jedynym minusem, jaki odczułam, było delikatne szczypanie w usta, co może być charakterystyczne dla produktów Carmex, ale nie każdemu to odpowiada. Nawilżenie jest dość subtelne, co sprawia, że balsam sprawdza się świetnie w cieplejszych miesiącach, kiedy usta nie potrzebują bardzo intensywnej regeneracji. Jednak w sezonie jesienno-zimowym, gdy moje usta są bardziej wysuszone i potrzebują mocniejszej ochrony, sięgam po bardziej treściwe produkty. Ogólnie rzecz biorąc, to dobry balsam na co dzień, zwłaszcza na wiosnę i lato.
    Zalety:
    • dobrze nawilża
    • wydajny
    • ladny zapach
    • wszedzie się zmieści
    • uczucie chłodzenia idealne na lato
    Wady:
    • szczypie w poranione usta
  • 15 października 2024 o 19:14
    Ulubiony nawyk mojego lata
    Zalety:
    • nawilża
    • ciężko przesadzić z ilością produktu
    • opakowanie w sztyfcie
    Wady:
    • poziom nawilżenia
    • szczypie w usta (szczególnie poranione)
    kasinaa
    30 sierpnia 2024 o 12:05
    genialna pielegnacja
    Pamietam ze mialam daaawno temu Carmex taki w sloiczku i bylam zachwycona. Po skonczeniu produktu i probowaniu innych na rynku chcialam wrocic do sloiczka -kuilam i sie zawiodlam. Nie wiem czy po latach zmienili sklad czy o co chodzi ale to nie bylo to samo. Zawiedziona juz nie kupowalam Carmexa. W zeszlym tygodniu dostalam tego maluszka w prezencie i pelna obaw zaczelam proby. To jest cos cudownego. Piekny zapach, trzyma sie na ustach mega dlugo, chlodzi tak jakby a co najwazniejsze dziala! Pieknie nawilza usta a spierzchnietym daje mega ukojenie. To chyba najlepszy balsam jaki stosowalam przez ostatnie kilka lat. Laneige i tego typu mazidla nawet nie powinny stac kolo niego na polce. To jest mistrz!
  • 23 sierpnia 2024 o 10:13
    Chyba najmniej miętowy ze wszystkich Carmex'ów
    Carmexy uwielbiam za ich mega nawilżenie, za to, że dają piękną taflę na ustach, zachowują się jak olejek. Miałam dużo wersji, ale żadna nie zadowala mnie jak ta tropikalna. Opakowanie małe, zmieści się w każdej torebce. Tak jak wspominalam w tytule najmniej czuć tutaj mięte, której ja nie znoszę, dlatego regularnie do niego wracam. Wydajność jego jest na plus, nie kończy się tak szybko przy codziennym używaniu. Lubię go też używać na matowe pomadki w ramach 'blyszczyku', żeby nadać im piękny połysk. Jeśli nie próbowaliście nigdy Carmex'ów to bardzo Wam polecam szczególnie tę wersję (chyba, że lubicie mięte). Są mega nawilżające, idealne na spierzchnięte usta! :)
  • 5 czerwca 2024 o 23:15
    Niezła, ale inne smaki są lepsze
    Pomadkę kupiłam dla odmiany po moim ulubionym granacie. Myślałam, że inny będzie tylko zapach, ale ku mojemu ogromnemu zdziwieniu, sama pomadka też jest inna. Pomadka zamknięta jest w klasycznym sztyfcie z pokrętłem. Opakowanie jest małe, bez trudu zmieści się w każdej torebce. Ma żółty kolor i tropikalny zapach. Konsystencja jest mocno natłuszczająca, ale różni się od konsystencji granatu. Jest bardziej zbita i jakby grudkowata, mniej gładko sunie po ustach. Wydajność jest naprawdę wysoka. Jeśli chodzi o efekty, to są gorsze niż w przypadku mojego ulubionego granatu. Usta są nawilżone i odżywione, ale słabiej niż w przypadku granatu, a sam efekt utrzymuje się krócej. Na pewno wymaga kilku aplikacji w ciągu dnia. Podsumowując, pomadka jest ok, ale jak się okazuje, różne smaki mają różne właściwości. Ten nie będzie moim ulubionym, ale to pewnie zależy od indywidualnych preferencji. Na plus niska cena i łatwa dostępność.
    Zalety:
    • Wygodne, małe opakowanie.
    • Wysoka wydajność.
    • Dobrze nawilża i odżywia.
    • Łatwo dostępna.
    • Korzystna cena.
    • Śliczny zapach.
    Wady:
    • Grudkowata, twarda konsystencja.
    • Gorsze efekty niż w przypadku innych smaków.
    • Wymaga kilku aplikacji w ciągu dnia.