Szampony do włosów

Receptury Babuszki Agafii 5 Soków, Moroszka Agafii, Moroszkowy szampon do włosów nawilżająco - regenerujący

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 20 lutego 2023 o 10:02
    Nie obciąża włosów, nadaje się do zwykłego oczyszczania.
    Lubię kosmetyki Babuszki Agafii, mam swoich ulubieńców, do których cały czas powracam. Szampon z maliną moroszką jest zwykłym, codziennym produktem, który myje, nie obciąża włosów, ma przyjemny zapach. Kupiłabym ponownie. Konsystencja: nie jest gęsta ani lejąca, taka pośrednia, o zabarwieniu perłowym. Dobrze się pieni, spłukuje szybko. Działanie: nie podrażnia skóry głowy, oczyszcza ją z brudu i resztek lakieru do włosów. Bałam się, że może obciążać fryzurę, bo jest nawilżający, nic takiego nie było, więc nadaje się do cienkich włosów. Nic mu nie brakuje, robi co ma robić, myje, nie plącze, włosy są odbite, nie oklapnięte, nie wywołuje świądu skóry. Spoko budżetowy szampon. Zapach: spodziewałam się ziołowego zapachu, ale tutaj przebija malina, słodki, przyjemny zapach, który nie utrzymuje się w ogóle na włosach. Opakowanie: zachęca do kupna swoim kolorem i etykietką, otwór jest na naciskany klips, bardzo to wygodne.
    Zalety:
    • do codziennego użytku, domywa włosy z zanieczyszczeń i mocnego lakieru
    • nie podrażnia skóry
    • ma przyjemny zapach
    • dobrze się pieni
    • wygodne opakowanie
    • budżetowy szampon
    magbran
    7 maja 2020 o 12:34
    Zwykły szampon
    Szczerze mówiąc, nie jestem może wielką fanką szamponów od Babci Agafii, ale raz od czasu zdarza mi się je kupić. Ten kupiłam w Naturze za ok. 6 zł-także dostępność i cena na plus. Ma ładny, delikatny zapach, co z pewnością umila mycie. Początkowo po jego użyciu miałam wrażenie, że nie domywał mi włosów, ale odkąd zaczęłam go bardziej pienić i wmasowywać w skórę głowy to następnego dnia miałam je fajnie odbite od nasady i były lśniące. Lekko je nawilżył, ale właściwości regenerujących nie zauważyłam, przy tym jednak nie podrażniał skalpu. Używałam go na zmianę z innym szamponem. Myślę, że tak niską cenę jest OK.
    Zalety:
    • ładny zapach
    • gdy zaczęłam bardziej go wmasowywać w skórę głowy, dobrze oczyszczał
    • odbija włosy od nasady
    • nie podrażnia
    • niska cena
  • 31 marca 2020 o 20:39
    Ładnie pachnący, zwykły szampon...
    Szampon kupiłam wraz z innymi kosmetykami do włosów od "Babci Agafii". Uważam jednak, że szampon jest po prostu jak zwykły szampon... dobrze się pieni i myje włosy, przy tym ładnie pachnie. Ale niestety to tyle... Nie zauważyłam, by szampon regenerował czy nawilżał moje włosy. Dla mnie nie robi nic, oprócz tego, że po prostu dobrze myje włosy, ale jak za niską cenę i ładny zapach to może być. Podsumowując to ładnie pachnący, zwykły szampon do włosów.
    Zalety:
    Wady:
    • brak nawilżenia itp.
  • 19 czerwca 2019 o 2:48
    Nie jest zły...
    Choć produktów od Babci Agafii używałam wielu to jest to mój pierwszy szampon :) Na zakup skusił mnie delikatny i bardzo ładny zapach :) Szampon zamknięty jest w estetycznej i wygodnej w użyciu buteleczce, ma średnio-gęstą konsystencję, całkiem fajnie się pieni. Jeżeli chodzi o działanie to jestem posiadaczką długich i zniszczonych włosów, które niestety są cienkie i podatne na obciążenie. Włosy po umyciu bezproblemowo się rozczesują, dobrze układają, są nawilżone, miękkie i pełne zdrowego blasku. Niestety szampon nie jest bez wad, przy dłuższym stosowaniu włosy zaczynały się szybciej przetłuszczać, dlatego też zaczęłam używać go naprzemiennie z szamponem oczyszczającym. Produkt nie podrażnia skóry głowy, nie powoduje alergii - rewelacyjnie sprawdzi się w przypadku osób z bardzo suchymi i zniszczonymi włosami, wymagającymi silnej regeneracji i odżywienia. Na plus wydajność, dostępność i niezwykle atrakcyjna cena. Polecam, warto wypróbować.
    Drogeria Natura
  • 11 października 2018 o 17:13
    Delikatny szampon
    To mój pierwszy produkt z tej firmy. Jestem zachwycona. Mam dość agresywnych produktów, które podrażniają skórę głowy i powodują łupież. Żeby umyć dobrze włosy trzeba nabrać trochę więcej ale to nie problem gdyż nie jest drogi. Dobrze się pieni. Opakowanie bardzo praktyczne i wytrzymałe. Włosy wydają się nawilżone i odżywione. Nie ma problemu z plątaniem nawet gdy nie użyje się potem odżywki. Może i włosy nie pozostają długo świeże ale i tak myję głowę niemal codziennie dla własnego komfortu.