Pomadki i szminki

NYX Professional Makeup Lip Lingerie Matowa pomadka w płynie

NYX Professional Makeup Lip Lingerie Liquid Lipstick Matowa pomadka do ust w płynie Honeymoon 4 ml

Nasi użytkownicy zostawili 118 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 4 maja 2024 o 10:48
    Kiepska.
    W dalszej persektywie wysusza usta. Ja męczyłam długo odcień cabaret show, ciepły brązowy, dość ciemny nudziak. Jednak kluczowe jest słowo 'męczyłam' bo ta pomadka lubiła robić z warg wiórki i sama odpadała z suchych skórek niesamowicie je podkreślając. W końcu się poddałam i wyrzuciłam pomadkę bo nie ma sensu jej używanie. Potrzebuję od szminek dużej trwałości, jednolitego koloru i braku efektu skrajnego wysuszenia. Nyx lingerie odpadała, robiła mi prześwity i mimo musowej, gęstej konsystencji nie byłam w stanie uzyskać długotrwałego, estetycznego wyglądu. Niestety, ale myslę, że już do tej serii nie wrócę.
    Gogo145
    9 maja 2022 o 6:22
    Wszystko zależy od kondycji moich ust
    Stosuję różne produkty na usta, począwszy od typowo ochronnych , przez matowe, satynowe i błyszczące .Czasami lubię je ze sobą łączyć by uzyskać zgoła inny efekt niż zaplanowałam. Tak też jest w tym przypadku, klasyczny mat łączę z lekkim błyskiem. Posiadam kolor 08( beż, nude ) Opakowanie standardowe z podłużnym aplikatorem, który nabiera odpowiednią ilość produktu. W momencie aplikacji i tuż po niej usta są właściwie pomalowane, dobrze nasycone kolorem, wyglądają imponująco i zmysłowo. Są jednak dni kiedy moje usta są wysuszone i pomadka nie spełnia moich oczekiwań. Mat zastyga wyjątkowo szybko, wchodzi w zagłębienia, mam uczucie ciężkich ust, wysuszonych i spiętych. Cały czas czuję że produkt mam na ustach, dlatego by temu zapobiec rezygnuję z typowego matu dla którego kupiłam ten produkt i aplikuję dodatkowo na usta błyszczyk w bezbarwnym kolorze ,który lekko rozładowuje napięcie i nadaje ustom nawilżenia. Jak widać wszystko zależy od kondycji moich ust, ale jedno pozostaje niezmiennym faktem ,w obu przypadkach usta wyglądają imponująco.
    Zalety:
    • uzyskany mat
    • napigmentowane
    Wady:
    • pomadka nadaje się tylko dla zdrowych, nawilżonych ust ,w przypadku przesuszonych dodatkowo wchodzi w zagłębienia, nadaje im ciężkości, dodatkowo napina i powoduje dyskomfort
    ev6
    21 kwietnia 2022 o 15:44
    Klasyka matowych pomadek w płynie - w dużej gamie kolorystycznej
    Oceniam odcienie: 03 Lace Detail 08 Bedtime Flirt Kto uwielbia matowe pomadki w płynie, prędzej czy później natknie się na pomadki Nyx :) Nic dziwnego, mają dużą gamę kolorystyczną i sprawdzone formuły, są świetnym rozwiązaniem gdy szukamy pewniaka. Dla mnie to taka pomadka w sam raz, gdy nie szukam totalnej trwałości (pomadki, której trudno jest potem usunąć z ust, jak Maybelline), a nie chcę też czegoś, co z ust zniknie za szybko. Są w sam raz trwałe, a w kwestii formuły uplasowałabym je dokładnie pomiędzy super komfortowymi, nie wysuszającymi pomadkami, a tymi mocno ściągającymi i niekomfortowymi w noszeniu. Odcienie - jest ich naprawdę dużo i mamy z czego wybierać. Ja najczęściej sięgam po naturalne odcienie, a tych w gamie jest sporo - za to duży plus. Mam dwa kolory - jaśniejszy, supernaturalny 03 i ciemniejszy, dający bardziej wyrazisty efekt 08. Odcień 03 (lekki, biszkoptowy nude), lekko tylko wyrównuje kolor ust, dla mnie jest takim podkreśleniem mojego naturalnego odcienia - bardziej go podbija, wyrównuje, sprawia że usta są bardziej wyraziste. Bardzo lubię nakładać na ten kolor pomadki odrobinę transparentnego błyszczyka - dzięki temu mam trwalszy makijaż, na ustach coś się dzieje i wyglądają, jakby były tylko muśnięte kolorem, a jednak dużo ładniejsze niż zostawione saute. 08 jest już ciemniejszy, ale co ważne - z początku wygląda jak w opakowaniu, a po chwili na ustach mocno ciemnieje i przechodzi w stronę ciemniejszego brudnego różu. Ten kolor też wygląda świetnie, ale wolałabym jednak, żeby nie ciemniał i był bliższy temu wyglądowi, jaki jest na początku i jaki wydaje się być w opakowaniu. Formuła, jak wspomniałam, nie należy do mocno wysuszających, na ustach nie wygląda sucho, nie pęka. Jest komfortowa w noszeniu, ale nie zaliczyłabym jej do tych, które są idealne pod tym względem. Znam lżejsze w noszeniu i mniej wysuszające pomadki w płynie, ta dla mnie zasługuje pod tym względem na szkolną czwórkę. Jest trwała, nie przenosi się zbytnio, wygląda równomiernie. Po jakimś czasie wymaga poprawek, ale ściera się dość estetycznie. Dobrze znosi poprawki. Najbardziej lubię nakładać ją najpierw aplikatorem, a potem wklepywać delikatnie palcem w całość ust - daje to bardziej aksamitny, równy efekt i moim zdaniem wygląda wtedy najlepiej. Opakowanie jest ładne, bardzo podoba mi się wizualnie, dodatkowo jest porządnie dokręcane i zawartość nigdy się nie wylewa. Aplikator klasyczny, dość długi, wąski i precyzyjny, dobrze dociera do konturu ust. Bardzo przyzwoita pomadka, warta polecenia na co dzień, bo jest przyjemna w noszeniu. Cena jest mocno powyżej średniej, całościowo oceniam więc na cztery gwiazdki: jest w porządku, ale nie najlepsza jaką miałam. W każdym razie nie wykluczam, że będę kupować ją w przyszłości :) [na zdjęciu odcień 08]
    Zalety:
    • świetna gama kolorystyczna
    • przyjemna w noszeniu formuła
    • bezproblemowa w demakijażu
    Wady:
    • dość droga jak na swoją jakość
    • niektóre kolory mogą ciemnieć na ustach
  • 23 lutego 2022 o 19:30
    Dobry produkt w niskiej cenie
    Intensywny kolor, wygodna aplikacja. Bardzo fajna, kremowa konsystencja. Słabo się ściera, zwykle utrzymuje się cały dzień, przeważnie nie muszę poprawiać makijażu. Nie wysusza ust. Bardzo dobry produkt w niskiej cenie.
    Zalety:
    • Wygodna aplikacja
    • Intensywny kolor
    • Aksamitna, kremowa konsystencja
    • Nie wysusza
    U konsultantki
    nailab
    16 sierpnia 2021 o 7:43
    nyx lip lingerie
    szminka jest przede wszystkim bardzo trwała i po zastygnięciu w ogole nie odbija się i nie brudzi. co do kolorystyki jest naprawde ciekawa, jednak dosc ograniczona. szminka bardzo ładnie się zjada, nie zwija się i wyglada dobrze nawet do 8h.
    • pojemność