Kremy na noc

Bandi Medical Expert Anti acne, Kremowa kuracja antytrądzikowa

• 3 sierpnia 2024 o 23:13
    Kuracja całkiem dobra, ale zapach mnie zniechęca
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Generalnie test kremu wyszedł całkiem pozytywnie, nie lubię go jednak używać ze względu na zapach… Krem sprostał moim oczekiwaniom. Dobrze spisywał się na dzień. Skóra po użyciu była nawilżona, nie stawała się tłusta i moje sebum na moment stosowania zostało zoptymalizowane, jednak można zawdzięczać to również pogodzie, gdzie na czas używania kremu słońce nie wychodziło zza chmur, więc ta obserwacja mogła być lekko niesprawiedliwa. Mimo wszystko moja cera nadmiernie wydziela sebum, podczas stosowania kremu nie było to widoczne w tak wielkich ilościach jak zazwyczaj. Krem łagodził skórę, ta stawała się miękka i odżywiona. Konsystencja mimo że tłusta nie powodowała świecenia się skóry. Niestety jedyne co nie przypadło mi do gustu to dziwny zapach, którego niestety nie potrafię opisać. Nie podrasował mi. Nie jest jakiś szczególnie odrzucający, jednak aplikacja kremu nie sprawiała przyjemności... niestety jestem typem co zwraca uwagę na takie szczegóły i mimo że mogłabym to jakoś przełknąć dla lepszego wyglądu, to jednak nie będę wracać do tego kremu na codzień. Możliwe że mógłby zawitać na mojej półce ponownie, ale póki co będę testować inne alternatywy. ;)
  • 22 czerwca 2024 o 11:54
    Jako maska bardzo dobra opcja
    Mam cerę mieszana, od czasu do czasu pojawia się na niej wysyp w zależności co zjem. Jako maska przypadło mi bardzo do gustu, chociaż kupując go myślałam, że to krem. Zapach nie przypadł mi do gustu. Zmniejsza stany zapalne, pomaga się pozbyć niedoskonałości ale troszeczkę wysysza skórę.
    Zalety:
    • spełnia swoje zadanie, pomaga na zmiany
  • 25 września 2023 o 11:30
    Jeden z lepszych produktów jakie testowałam na wypryski
    Nie wiem jak sprawdza się przy trądziku, bo go nie mam. Jednak jestem w stanie go ocenić z perspektywy osoby z skórą suchą, wrażliwą, AZS i skłonnością do wyprysków w stresujących okresach. Moim zdaniem bardzo dobry, pozwala utrzymać skórę w dobrym stanie i zapobiegać nowym wypryskom. Gdy widzę że coś się dzieje, zaczyna robić zdarza mi się nałożyć go grubą warstwą i zakleić na noc i po wyprysku nie ma śladu. Jedyna inna rzecz która daje mi taki efekt to plastry hydrokoloidowe. Sprawdza się też do ciała na zapalenie mieszków włosowych, kremy z kwasem salicylowym (np. ten z cerave) zazwyczaj pogorszały stan mojej skóry tu znów widzę poprawę. Nie zaostrza stanów, nie wysusza, a koi. Czy jest to kuracja dla osób z trądzikiem? nie wiem, nie mi oceniać. Jednak jest to dobry produkt dla osób z zaskórnikami, skłonnością do pojedynczych wyprysków czy z zapaleniem mieszków włosowych. Stosowałam według instrukcji i próbowałam testować w inny sposób na własną rękę i bardzo polecam.
    Zalety:
    • wydajność (opakowanie starczyło niemal na rok), cena, nie podrażnia, koi, pomaga w gojeniu się, opakowanie jest dobrze wykonane i pozwala zachować higienę
    Wady:
    • zapach (dość specyficzny, jednak nie jest bardzo wyczuwalny)
  • 18 czerwca 2023 o 14:30
    Jako krem ok, jako maska nic nie robi
    Moja cera jest cerą mieszaną, z suchymi policzkami i tłustą strefą T, skłonna do szybkiego zapychania się. Pojawiają się na niej zarówno standardowe zmiany skórne jak i zaskórniki zamknięte tzw. kaszka na skórze. Lubi lekkie produkty, niezapychające konsystencje i delikatne kwasy nienaruszające bariery ochronnej. Produkt zamknięty jest w bardzo estetycznym opakowaniu typu airless z zamknięciem, jedna pompka w zupełności wystarczy na pokrycie całej twarzy. Produkt stosowany jako maska nakładana 2 razy w tygodniu czy częściej kompletnie nic nie robił z moją twarzą. Stosowałam go dużo częściej jako krem do twarzy, codzienny na noc. Z jednej strony skóra była ewidentnie ujednolicona, ale jednocześnie pory mam mocno zapchane po stosowaniu tego produktu. Nie wiem co sądzić, nie zauważyłam poprawy po jego stosowaniu, wręcz mam wrażenie, że skóra jest bardziej zapchana podczas stosowania ale nie spowodował wysypu niedoskonałości ani nic takiego. Raczej do niego nie wrócę.
    Kardomi
    18 marca 2023 o 9:22
    pomocny
    Zakupiłam krem do walki z niedoskonałościami. Używam jako maseczkę. Ma bardzo dobrą kremową konsystencję, dobrze się wchłania i zmywa. Trochę wysusza skórę, ale pomaga na wypryski, łagodzi zmiany i je zmniejsza. Używam przynajmniej raz w tygodniu. Tak jak na opakowaniu ok 15 minut do pół godziny i zmywam. Plus za opakowanie z pompką, bardzo higieniczne. Jest to drugi produkt tej polskiej marki i tak jak z masełka, tak i z kremowej kuracji jestem zadowolona.
    • zmniejsza zmiany
    Wady:
    • trochę wysusza skórę

Zobacz także inne Kremy na noc