WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Pasty do zębów

Splat Biomed Propoline, Tonizująca pasta do zębów

• 22 lutego 2025 o 0:03
    Dobra ale nie najlepsza...
    Pasta ta ma ciekawy skład, bo znajduje się tutaj wiele naturalnych składników. Lubię tego typu pasty i zawsze na nie zwracam uwagę. Pasta ta, dobrze oczyszcza zęby i jamę ustną. Zęby są gładkie i miłe w dotyku, język różowy a oddech odświeżony. Jednak uczucie odświeżenia znika w tempie ekspresowym. Pasta ma gęstą konsystencję ale myje się nią zęby komfortowo. Pasta jest według mojej opinii, dobrym produktem do mycia zębów ale nie najlepszym, ponieważ znam lepsze produkty do oczyszczania jamy ustnej, które nie tylko myją ale też regenerują. Ta pasta tego nie robi. Przynajmniej ja tego nie zauważyłam.
    Zalety:
    • Myje zęby
    • Naturalny skład
    • Niska cena
    • Dostępność
    Wady:
    • Słabo odświeża
    • Nie regeneruje
  • 5 lutego 2025 o 9:48
    Dobra
    Pasta dobra jeśli chodzi o działanie to dobrze oczyszcza zęby. Świetna również jest dla mnie wiecznie problem z ostrością pasty większość mniej podrażnia powoduje dyskomfort podczas mycie. Pasta dobrze się pieni odświeża oddech delikatnie natomiast ma smak zdecydowanie za słodki dla mnie co mnie drażni. Produkt wydajny.
  • 6 czerwca 2023 o 5:00
    Nie dla mnie
    Kupiłam ją w czasie, gdy miałam tendencję do krwawienia dziąseł. Szukałam czegoś, co nie będzie szczypało i będzie łagodne dla śluzówki. Pod tym względem pasta się sprawdziła, jednak nie mogę napisać, żeby używanie jej wiązało się z przyjemnością -jest strasznie słodka i bardzo się pieni. Po przejściu na pasty węglowe odwykłam od "piany na ustach" (z ulgą) podczas mycia zębów i intensywnych smaków. Raczej do niej nie wrócę
    Wady:
    • Strasznie słodka
    Drogeria Super-Pharm
  • 12 stycznia 2023 o 23:35
    Dobrze czyści, delikatnie odświeża ale smak nie dla wszystkich.
    Pastę do zębów Biomed Propoline kupiły moje córki zachęcone naturalnym składem i obrazkiem z plastrem miodu i pszczółką. Może miały nadzieję, że pasta będzie słodka ;) Niestety smak pasty kompletnie nie przypadł im do gustu i po kilku próbach odmówiły dalszego używania pasty. Podobnie było z moim mężem, któremu również pasta nie posmakowała. Cóż było robić, postanowiłam zużyć ją sama. Pasta jest w standardowej tubce z dość twardego plastiku, wydobywa się ją w miarę dobrze. Tubka jest w srebrnym kolorze i z zachęcającą szatą graficzną ale kompletnie nie trafioną jeśli chodzi o czytelność zawartych na niej informacji. Białe, drobne litery na srebrnym tle to dziwny wybór, bardzo trudno czyta się takie napisy. Naprawdę potrzeba dużo samozaparcia żeby zmusić się do ich czytania. Pasta ma dość gęstą konsystencję i jest bardzo wydajna. Wystarczy niewielka ilość żeby skutecznie umyć zęby. Pieni się wystarczająco zresztą nie o ilość piany chodzi najbardziej, mi czasami piana przeszkadza. Pasta ma dziwny smak, trudny do określenia, trochę mdły. Na początku mi przeszkadzał ale z czasem przyzwyczaiłam się do niego. Najważniejsze, że dobrze myje zęby i delikatnie odświeża jamę ustną. Trochę mi brakowało mocniejszego, miętowego odświeżenia ale muszę przyznać, że ta pasta też daje radę. Nie wiem czy jeszcze kiedyś skusze się na ten smak, może wypróbuję inne smaki tego producenta ale ogólnie pasta spełnia swoje zadanie i z pewnością jest warta wypróbowania.
    Zalety:
    • dobrze myje zęby
    • delikatnie odświeża
    • jest bardzo wydajna
    Wady:
    • nietrafiona szata graficzna
    • dziwny smak
    Drogeria Super-Pharm
  • 27 października 2020 o 16:23
    świetnie doczyszcza i odświeża na długi czas...
    To już moja kolejna pasta od Biomed, a ze wszystkich wcześniejszych byłam zadowolona. Bardziej lub mniej, ale zawsze zadowolona. Podobnie jeśli chodzi i o tą. Ba! Wydaje mi się z nich wszystkich najfajniejsza- w smaku i działaniu. A o ile dobrze pamiętam, wcześniej przetestowałam: kokosową, węglową i winogronową. Zacznę może od opakowania i oczywiście powtórzę się w pewnej kwestii: białe napisy na srebrnej tubie to sprawa nieczytelna. Nawet jeśli ktoś nie ma większych problemów ze wzrokiem, a co dopiero, jeśli jakieś jednak są... Dodatkowo niewielka czcionka nie ułatwia sprawy- po wszelkie informacje odsyłam do opakowania, gdzie już jest nieco bardziej czytelnie :) Tubkę można postawić na szerokim korku- w zależności od preferencji oczywiście, ale taka możliwość istnieje. Wykonana została z mocnego , ale oczywiście odkształcalnego tworzywa. Potrzeba jednak nieco energii podczas wydobywania pasty, ale to kwestia bardziej samej jej konsystencji. Pasta faktycznie jest gęsta i jakby zbita- takie są chyba wszystkie od Biomed, taka jest i propolisowa. W jamie ustnej `roztwarza` się jednak bez problemu, szybko się pieni i pozwala na satysfakcjonujące użycie. Ma barwę zgaszonej żółci, takiej bladej żółci. Być może nieco przypomina zabarwienie klasycznego miodu. Jest lekko słodka, przyjemna w smaku, którego jednak nie jestem w stanie określić- ni to miodowy, ni to owocowy. Przyjemny. I to też taki smak odświeżający, choć nie mocno miętowy, to bardziej taka słodka mięta. Producent określa, że już 30 sekund wystarczy do satysfakcjonującego umycia zębów, a efekt oczyszczenia utrzymuje się do 12 godzin. Co do 12 godzin- zgadzam się- przetestowałam i w takich warunkach, choć w ciągu dnia zwykłam myć zęby częściej. A zęby należy myć co najmniej 2 minuty, więc te 30 sekund to po prostu miła informacja, o której ewentualnie można sobie pamiętać :) Już wspomniałam: podczas mycia tworzy się satysfakcjonująca ilość myjącej piany, a sam proces mycia jest przyjemny i ze względu na smak pasty, i ze względu na jej konsystencję. Po jej użyciu ma się wrażenie doczyszczonych zębów- ze wszelkich, naleciałości, osadów, resztek jedzenia. Zęby są gładkie i takie po prostu odczuwalnie doczyszczone. Dodatkowo! Jama ustna świetnie odświeżona i to nie na chwilę, a na dłuższy czas. Tego efektu chyba mi jednak trochę brakowało przy wcześniejszych wersjach, bo o ile dobrze pamiętam kokosowa jednak długotrwale nie odświeżała... Skład jak w przypadku pozostałych przedstawia się `przyjaźnie`- to 98% składników pochodzenia naturalnego. Nie mamy tu związków fluoru, PEGów, SLESów, syntetycznych barwników i substancji smakowych. Pasta najmuje wysokie miejsce w mojej klasyfikacji lubianych past- na pewno chętnie do niej wrócę, chętnie wypróbuję sobie inne, jeśli jeszcze jakieś od Biomedu zostały mi do przetestowania :)