Kremy i maski do rąk

Vianek Odżywczy Krem do Rąk 75ml

Ewe_na
    7 lutego 2025 o 13:38
    Średniaczek
    To co się w nim zmieniło na plus to konsystencja. Jest bardziej treściwa i nic się z tubki nie wylewa. Bardzo szybko się wchłania nie zostawiając tłustej warstwy, jednak większego odżywienia czy mocnego nawilżenia brak. Często muszę dokładać warstwy, bym nie czuła tego specyficznego przesuszenia, które pojawia się zbyt szybko. Komfort użytkowania średni. Tubka i szata graficzna cudna oraz sam zapach delikatnie owocowy bardzo przyjemny. Skład super jednak czegoś tu zdecydowanie zabrakło.
    • Konsystencja
    • Poręczne opakowanie
    Wady:
    • Za słabo odżywia i nawilża
    • Skóra szybko staje się ponownie sucha
  • 12 marca 2023 o 14:19
    Nieziemski, morelowy zapach
    Krem kupiłam kilka miesięcy temu na targach kosmetyków ekologicznych. Skusiła mnie niska cena, śliczne opakowanie i zapach, naturalne składniki i obietnica działania antystarzeniowego. Poręczne , małe 75 ml opakowanie w tubce, łatwo mieści się do kosmetyczki, czy torebki. Można go zabrać ze sobą na każdy wyjazd. Po nałożeniu na dłonie ma się jednak wrażenie, że skóra nie jest wystarczająco nawilżona i trzeba go nałożyć jeszcze raz. Kremik wchłania się niemal błyskawicznie. Niestety po kilkukrotnym otwarciu, wieczko oderwało mi się od tubki, a tak się cieszyłam, że krem wygodnie się otwiera na klik. Niestety czarny plastik, z którego wykonane jest wieczko domykające, jest bardzo cienkie i słabej jakości. Śliczne opakowanie, z przodu szata graficzna w kwiaty kojarzące się od razu z naturą, a z tyłu czytelny opis wyłącznie w języku polskim. Denerwują mnie te opakowania, gdzie z tyłu jest opis w milionach języków oprócz polskiego, a i tak się okazuje, że polski opis produktu jest w kartoniku, czy załączonej ulotce, a nie bezpośrednio na opakowaniu. Tu na szczęście nie ma tego problemu. Konsystencja kremu jest dla mnie zbyt rzadka, od odżywczego i ochronnego kremu do dłoni spodziewałabym się bogatszej konsystencji. Dłonie mam przesuszone, bo często jestem na zewnątrz i niestety nie zawsze zdążę zimą założyć rękawiczki. Krem nie zapewnił mi odżywienia, ani wystarczającej ochrony przed czynnikami zewnętrznymi jakiej potrzebuję. Największy plus za skład i nieziemski zapach. Po nałożeniu na dłonie zapach moreli jeszcze przez jakiś czas utrzymuje się na skórze.
    Zalety:
    • nieziemski, morelowy zapach
    • naturalne składniki
    • małe, poręczne opakowanie 75 ml
    • opis w języku polskim z tyłu opakowania
    • piękna szata graficzna
    Wady:
    • słabej jakości plastik z którego wykonane jest wieczko domykające
    • rzadka konsystencja
    • słabo odżywia, nie chroni przed czynnikami zewnętrznymi
    U konsultantki
  • 6 lutego 2023 o 18:52
    Średni
    Krem jest dla mnie średniakiem, są gorsze, ale jest też mnóstwo lepszych. Opakowanie jest bardzo ładne. Sam krem ślicznie pachnie, ale dalej jest tylko gorzej. Jest bardzo rzadki, wylewa się tubki jak woda. Przez to zawsze nakładam do za dużo. Samo nawilżenie jest przeciętne. Jeśli ktoś lubi nakładać krem wielokrotnie w ciągu dnia, to pewnie będzie to dla niego wystarczające, ja natomiast używam kremu do rąk tylko na noc i tutaj nawilżenie jest za słabe. Cena jest normalna. Wydajność średnia, głównie przez zbyt rzadką konsystencję. Nie kupię ponownie.
    Zalety:
    • Ładnie pachnie
    • Ładne opakowanie
    • Rozsądna cena
    Wady:
    • Za rzadki
    • Średnio wydajny
    • Słabo nawilża
  • 27 września 2022 o 16:01
    Dobry krem
    Krem wygrałam od marki w jakimś konkursie. Ucieszyłam gdyż kret do rąk to mój must have przez cały rok. Krem zamknięty jest w wygodnej miękkiej tubce na klik. Nie ma problemu z jego wydobyciem. Zmieści się do torebki. Zapach ładny, nie jest mocno intensywny. Krem jest dość rzadki, ale spokojnie nie ma z tym żadnego problemu. Szybko się wchłania i pozostawia przyjemny lekki film na dłoniach dzięki czemu czuć, że od razu działa. Dłonie się nie lepią. Co do działania jest bardzo dobre, mam dość suchą skórę i świetnie sobie ten krem poradził. Myślę, że jeszcze po niego sięgnę.
  • 21 czerwca 2022 o 12:47
    Super lecz z małą wadą
    Bardzo lubię nieoczywiste zapachy kosmetyków a więc zaczynając od zapachu- lekko jakby zjelczaly olej, ale nie podrażnia nosa, ma to coś. Pachnie przede wszystkim naturalnie jak wszystkie kosmetyki od Vianek. Czy odżywia? Prosta sprawa. Czuje nawilżenie po użyciu, nie muszę go stosować często, ponieważ jest bardzo dobry. Stosuję go w porze letniej a więc wrócę tutaj i ocenie także w zimę . Ma jedną wadę, jest na tyle rzadki a może jest go aż tak bardzo dużo w opakowaniu, że wylewa mi się jego dużo ilość przy aplikacji. Gdyby był ciut gęstszy. Przyjdę tu z zimowa recenzja a więc na razie czwóreczka bo jest na prawdę dobry, zero suchych skórek.