Olejki do twarzy

Bielenda Rose Care, Olejek różany do cery wrażliwej

• 25 kwietnia 2021 o 8:20
    Z początku działa, z czasem uczula
    Olejek otrzymałam w pakiecie z kosmetykami do przetestowania z drogerii internetowej jak robiłam większe zakupy. Wprawdzie od początku nie było jakiegoś efektu WOW, ale przecież to olejek a nie skalpel. Ujędrnia przeciętnie, dba o strefę T, ładnie ją neutralizuje, bardzo ładnie pachnie i... To tyle! Przy stosowaniu powyżej miesiąca zauważyłam, że uczula mi cerę, a dokładnie powoduje zaczerwienienia w miejscach, gdzie jest stosowany. Nie dla mnie!
    Zalety:
    • pipeta,
    • ładny zapach.
    Wady:
    • przy dłuższym stosowaniu uczula,
    • nie spełnia wszystkich obietnic producenta.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 5 grudnia 2020 o 22:52
    Różana przyjemność
    Seria różana swego czasu była hitem. Mnie to jakoś w większości ominęło, ponieważ dedykowaną ją skórze wrażliwej w stronę suchej, a ja zawsze zmagałam się z tłustą. Teraz ze względu na terapię trądzikową przesuszenia zaczęły mnie dotykać, więc uznałam, że z chęcią nadrobię te kosmetykową zaległość. Produkt już nie tak popularny jak kiedyś. Kiedy był na niego szał, widziałam go absolutnie wszędzie. Teraz już tak to nie wygląda. Bielenda wypuszcza tyle nowych produktów, że na te starsze serie już nie starcza miejsca na drogeryjnych półkach. Cena trochę zawyżona, zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że pojemność to zaledwie 15 ml i nie starcza na długo. Opakowanie wygląda ładnie, elegancko. Dodatkowo jest dobrze wykonane, pipeta trwała, trzyma się, po naciśnięciu wydobywa się zaledwie kilka kropel, tak akurat na parówkę albo posmarowanie twarzy. Dodatkowo ładnie pachnie, a zapach utrzymuje się długo na skórze. Używam właśnie przede wszystkim do parówek. Działa naprawdę nieźle, ponieważ przede wszystkim nie zatyka porów i nie powoduje powstawania nowych wyprysków. Czasami stosuję również miejscowo, kiedy mam jakieś bardzo mocno przesuszone partie skóry. Idealnie nadaje się dla skóry ściągniętej i przesuszonej. Mam ostatnio duże problemy z efektem ściągnięcia, który jest aż bolesny, a ten olejek doskonale to niweluje i koi. Dodatkowo zapewnia długotrwałe nawilżenie, skóra dłużej utrzymuje wilgoć, i jest wyraźnie wygładzona. Fajny produkt, ale jak na miesięczną przyjemność jednak trochę za drogi. Jeśli znajdę go w przecenie, pewnie zaopatrzę się jeszcze raz :)
    Zalety:
    • Ładne, eleganckie, funkcjonalne opakowanie.
    • Różany zapach.
    • Nawilża.
    • Koi.
    • Niweluje uczucie ściągnięcia.
    • Wygładza.
    Wady:
    • Dostępność.
    • Cena.
    • Wydajność.
  • 5 kwietnia 2020 o 21:54
    Miłe zaskoczenia
    Jest to jeden z pierwszych olejków, których używałam, bardzo miło mnie zaskoczył. Zawsze bałam się olejków, kierowały mną głównie obawy, że takie produkty mogą mnie zapchać. Jednak przekonałam się gdy zaczęłam testować min. ten olejek. Stosuje go wieczorem w połączeniu z kremem, dzięki niemu krem lepiej działa i mam wrażenie, że wchłania się o wiele lepiej kiedy nałożę na niego ten olejek. Produkt ten jest bardzo wydajny bo wystarczy kilka kropli aby pokryć całą twarz (u mnie tylko policzki bo to one są suche). Mam cerę mieszaną tłusta+sucha i nie wywołał on zapchania, a wręcz pomógł nawilżać suche partie. Mimo że olejki to nie moja bajka, to jestem bardzo miło zaskoczona jego działaniem.
    • nie zapchał mnie
  • 2 kwietnia 2020 o 19:47
    Polecam
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Kupiłam go około pół roku w drogerii internetowej Cocolita. Olej różany od Bielendy posiada dosyć lekką formułę, która dobrze się wchłania. Ja posiadam cerę suchą - wrażliwą, a ten produkt idealnie nawilżył moją skórę. Już po 3 stosowaniach widziałam dużą różnice. Serdecznie polecam!
    Zalety:
    • nawilża
    • ujędrnia skórę
    • posiada w miarę lekką formułę (jak na olejek :p)
    • niska cena
    • ładne i wygodne opakowanie
    • dobry skład (naturalny)
    Wady:
    • Uwaga ma naturalny skład, więc może uczulać i podrażniać (mnie nie dotyczy :D)
  • 28 marca 2020 o 18:02
    Tylko na szyję i dekolt.
    Olejek różany kupiłam już dawno temu ale o nim zapomniałam. Robiąc porządki w szafce z kosmetykami znalazla. Nowy olejek różany. Otworzyłam data do 2021 także można używać. Nałożyłam wieczorem na oczyszczoną skórę twarzy. Na początku przyjemne uczucie, po chwili skóra zaczela mnie lekko swędzięć, szczypać po około 10 minutach nie wytrzymałam i musiałam całość zmyć z twarzy. Spróbowałam jeszcze raz za dwa dni ale efekt był dokładnie taki sam. Nie lubię wyrzucać kosmetyków, wypróbowałam olejek na szyję i dekolt. Podrażnienia nie było także mogłam skończyć buteleczkę. Efektów Wow nie zauważyłam. Nie kupię ponownie.
    Zalety:
    Wady:
    • Podrażnia skórę