Peelingi do twarzy

OnlyBio Pinch of Glow, Rozświetlający peeling enzymatyczny `Woda pomarańczowa i Papaina`

• 3 kwietnia 2024 o 8:29
    Bardzo dobry peeling
    Dobry peeling Peeling używam od nie dawana. Do jego zakupu zachęcił mnie przede wszystkim skład produktu. Jest naturalny a w składzie woda pomarańczowa i papaina. Bardzo dobrze oczyszcza skore i nie podrażnia mogę śmiało polecić
  • 1 kwietnia 2024 o 13:34
    Delikatny, ale skuteczny
    Peeling enzymatyczny to produkt konieczny w mojej pielęgnacji twarzy. Mam dużą skłonność do zaczerwienienia skóry i pekajacych naczynek. Ten peeling kupiłam w dużej promocji, w mojej rodzinnej miejscowości jest sklep, w którym produkty tej marki są w rewelacyjnych cenach. Opakowanie to klasyczna tubka z ciemnego plastiku. Peeling ma optymalną konsystencję, dobrze rozprowadza się na twarzy i pięknie pachnie. Zastyga szybko na twarzy, lecz łatwo się zmywa. Pozostawia skórę twarzy delikatnie rozjaśnioną i odświeżoną, gotową na dalszą pielęgnację. Dla mnie efekt po użyciu tego peelingu jest optymalny, a złuszczenie martwego naskórka wystarczające.
  • 4 października 2023 o 21:53
    Średniak który pięknie pachnie
    Kupiłam ten produkt po wielu poleceniach jakie znalazłam w internecie. Peeling znajduje się w ciemno brązowej tubce na której naklejona jest żółta naklejka zaś na niej znajdują się napisy jak i oznaczenia dotyczące peelingu. Peeling konsystencją przypomina rzadszy krem, jest on koloru białego oraz posiada piękny, taki przypominający pomarańczę zapach. Wydostanie z opakowania przebiega bardzo sprawnie, aplikacja również. Gdy nakładałam go na twarz miałam poczucie że nakładam dobrze schłodzony produkt, a on przecież stał na półce w łazience. Nie ukrywam, było to bardzo przyjemne. Po upływie wyznaczonego czasu zmyłam go, cera była wygładzona, świetlista jednak nie był to efekt który powalił mnie na kolana. Na duży plus zasługuje fakt, że nie trzemy twarzy, przez co skóry wrażliwe szybko mogą się zaczerwienić. Oczywiście, zużyłam go do zera, jednak nie wrócę do niego bo jednak znam lepsze produkty po których mam dużo lepsze efekty.
  • 8 stycznia 2023 o 11:52
    Dla mnie zbyt delikatny
    Opakowanie produktu to tubka z ciemnego plastiku pokryta pomarańczową etykietą z charakterystycznymi dla marki, minimalistycznymi napisami. Peeling wydobywa się z tubki poprzez wyciskanie, co niestety utrudnia wydobycie go z opakowania przy końcu użytkowania. Zapach produktu to coś w kierunku słodkiej pomarańczy, nieco syntetycznej. Kolor biały. Sam peeling ma właściwie konsystencję kremu - przyjemną i jedwabistą, która łatwo rozprowadza się po skórze. Na skórze nie odczuwałam po jego nałożeniu żadnego szczypania czy podrażnienia ale szczerze mówiąc słabo odczuwałam również jego działanie. Jedyne co można było zauważyć po zmyciu peelingu to delikatne wygładzenie i rozświetlenie, ale nie był to efekt jaki mogę uzyskać dzięki innym produktom tego typu. Dla mnie jest on zdecydowanie zbyt delikatny, ale myślę, że świetnie sprawdziłby się u osób ze skórą wrażliwą.
    Zalety:
    • skład
    • nie podrażnia
    • nie przesusza
    Wady:
    • zbyt delikatne działanie (ale myślę, że sprawdzi się w przypadku skór wrażliwych)
  • 23 czerwca 2022 o 11:09
    Ulubieniec
    Sięgnęłam po ten produkt zachęcona przez jedną z youtuberek, którą regularnie i od dawna oglądam - po raz kolejny się nie myliła :D Peeling enzymatyczny to świetna forma peelingu dla mojej skóry, która bardzo lubi się zaczerwieniać, a ten produkt jest skuteczny, ale delikatny, a dodatkowo przepięknie pachnie.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    • produkt bardzo wydajny
    • dobry, naturalny skład
    • delikatnie złuszcza naskórek
    • pozostawia skórę rozświetloną i wygładzoną
    • kremowa konsystencja, która bardzo łatwo rozprowadza się po twarzy
    • przepiękny owocowy zapach
    Wady:
    • peeling zastyga i trochę ciężko się go zmywa