Palety do konturowania

Lovely Magic of Contouring, Paleta do konturowania twarzy

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 23 grudnia 2022 o 14:47
    Nie ma co oczekiwać dobrych efektów po tak słabym produkcie
    Firma Wibo nie należy do moich ulubionych, posiadam jakieś pojedyncze produkty a tą paletę zakupiłam razem z koleżanką ale dla zabawy by sprawdzić jak to będzie wyglądać na twarzy. Osobiście całkowicie nie umiem się tym posługiwać i zbyt nie miałabym czasu na długie przesiadywanie przed lustrem i malowanie kolorowych kresek na twarzy. To nie dla mnie. Ale by sprawdzić jak to działa i jak pisałam już dla „zabawy” to czemu nie... Paletka okazała się bardzo tania. Trafiłyśmy na jakąś dobrą promocję. W malutkim poręcznym pudełeczku znalazłyśmy 5 różnych kolorów. Nakładałyśmy to różnie na mokro i na sucho, i muszę tu stwierdzić że całkiem dobrze się nakładają i rozcierają przy czym czuć tą tłustość. Natomiast jeśli chodzi o to jak zachowują się z różnymi podkładami to wyszło tu raz lepiej raz gorzej, u mnie przy cerze mieszanej wyszło znacznie gorzej bo trochę się ważą, rolują a nawet w ogóle nie chcą ze sobą współgrać. Jeśli miałabym się tak bawić dzień w dzień to nie, dziękuję. Całkowicie nie mam na to czasu. Podczas używania zaskoczył nas odcień pierwszy o nazwie Banana który okazał się bardzo żółty i w zasadzie do niczego nie pasujący oraz ostatni czyli Dark w kolorze czekolady. Z tym odcieniem to chyba także jakaś pomyłka. Więc jakby nie patrzeć już odpadły nam dwa kolory a zapłaciłyśmy przecież za 5. Trzy środkowe odcienie zastosowałyśmy jako korektor pod oczy, róż do policzków, a czwarty przedostatni do zaznaczania kości policzkowych. Średnio to jakoś to u nas wyglądało może dlatego że do wyboru miałyśmy tak naprawdę tylko 3 odcienie. Trwałość okazała się także średnia, bo po ok 4h twarz wyglądała niezbyt ciekawie, w okolicach oczu kosmetyk pochował się w zagłębienia zmarszczek, widoczne przetarcia i plamy, jako róż na policzkach całkowicie ulotnił się, a na kościach policzkowych zostały plamy i mimo wszystko niezbyt dobrze wyglądająca ciemniejsza poświata, pomimo dobrego roztarcia na samym początku. Nie wiem jak mam określić ten kosmetyk, koleżanka stwierdziła że jest dobry na bal maskowy dla dzieci, ja tymczasem użyłam go parę razy w domu bez wychodzenia by nie wyglądać śmiesznie na ulicy, i potwierdzam swoje zdanie że to nie dla mnie. ZALETY: niska cena poręczne opakowanie dobrze się nakładają na sucho i na mokro dobrze się rozcierają WADY: nie da się używać wszystkich 5 odcieni, dwa kolorystycznie niepasujące całkowicie odpadły różnie zachowują się z różnymi podkładami, z niektórymi jest niby ok ale potrafią się rolować, ważyć i także w ogóle nie współpracować krótko trwająca trwałość bardzo słaba jakość
  • 11 maja 2021 o 16:59
    Beznadzieja
    Kupiłam ten produkt już daaawno temu z wielkim entuzjazmem. Była to jedna z pierwszych moich paletek do konturowania. Fatalnie się rozciera, robi plamy, a jak nie robi plam, to kolory magicznie się ulatniają, jakby nic na tą twarz nie było nakładane. Nie umiem totalnie pracować z tym produktem.
  • 22 lipca 2020 o 19:41
    nie polecam
    Kupiłam tę paletę jakiś czas temu na przecenie. Zawsze chciałam ją wypróbować ale zawsze mówiłam sobie ''następnym razem''. Po przetestowaniu stwierdzam, że niestety nie należy ona do najlepszych. Często używam brązu aby podkreślić policzki.Ta paleta służy mi tylko kiedy robię makijaże w domu na próbę i dla ćwiczeń. Kolorki po nałożeniu na skórę i roztarciu tracą intensywność a ja lubię jak widać konturowanie (oczywiście w estetyczny sposób). Efekt jest krótkotrwały i nie wygląda to ładnie bo widać prześwity, które zrobiły się podczas aplikowania produktu. Cena jak dla mnie wygórowana w stosunku do jakości produktu. Szkoda bo paleta miała potencjał ale po użyciu niestety okazało się inaczej :(
    ev1336
    12 stycznia 2020 o 18:36
    ...
    Moja pierwsza taka paleta do konturowania na mokro i niestety ogromne rozczarowanie. Paletka zawiera żółty kremowy cień (zapewne dedykowany pod oczy) róż, jasny beż, który jako tako nada się na przykrycie ewentualnych wyprysków i dwa ciemniejsze odcienie do konturowania, brąz/beż w kolorze kawy z mlekiem i brąz podobny do ocienia kakao. Produkty mają kremową, nieco tłustą konsystencję i wydawać by się mogło, że nie najgorszy pigment, ale jest to nieco złudne, bo w pracy te korektorki bardziej niż konturują nierównomiernie wtapiają się w cerę tworząc plamy. Nie jestem w stanie nic z nich wykrzesać a wszelkie próby kończą się albo zmywaniem makijażu, albo próbą uratowania go klasycznymi sypkimi produktami do konturowania. Dla mnie bubel, który przypomina nieco kosmetyki dla małych dziewczynek, które kiedyś można było kupić na jakiś festynach czy w gazetkach.
    Wady:
    • tandetne plastikowe opakowanie
    • za wysoka cena jak na taki badziew
    • zero pozytywnych efektów: same plamy, tłustość, zerowa trwałość
    • nie dają rady w konturowaniu twarzy
  • 28 maja 2019 o 21:09
    Nawet, nawet
    Produkt do konturowanie na mokro. Ja ogólnie preferuje konturowanie na sucho, ale postanowiłam przetestować je na mokro z Lovely. Jeśli chodzi o sam produkt to na pewno poleciłabym brązery. Łatwo się rozprowadzaja i ładnie wyglądają na twarzy. Róż też jest całkiem, całkiem, ani szału nie robi, ani za bardzo nie szkodzi. Natomiast co do reszty konturowania to jestem na NIE. Po pewnym czasie zauważyłam, że korektor zostawia plamy na twarzy i wysusza dane miejsca. Podsumowują produkt polecam przetestować. Za taką cenę myśle, że warto, chociaż też nie oczekujmy nie wiem niewiadomo jakiej jakości.
    Zalety:
    • brązery
    • łatwe rozprowadzanie
    Wady:
    • korektory
    • róż

Zobacz także inne Palety do konturowania