Balsamy do ciała

Yves Rocher Les Plasiris Nature, Lait Corps Relaxant Lavandin Mure Relaksujące mleczko do ciała `Lawenda i jeżyna`

• 9 października 2024 o 13:25
    Mleczka z YR coraz słabsze
    Mleczka z tej firmy używam odkąd pamiętam, bo zawsze były w domu, jednak ostatnio jestem coraz bardziej zawiedziona. Kosmetyk ten to moim zdaniem głównie gadżet na prezent- obłędnie pachnie (zgodnie z opisem- lawendą i jeżyną) i wygląda estetycznie na wannie w łazience- ładny lawendowy kolor i solidne opakowanie. Mleczko moim zdaniem nie nawilża w ogóle, jedynie zostawia skórę przyjemnie wygładzoną. Lubię go stosować po goleniu, bo mam wtedy ultragładkie i pachnące nogi, ale absolutnie nie nadaje się do łagodzenia podrażnień itp. Natomiast mam wrażenie, że i tak jest lepszy niż wersja z miętą pieprzową.
    Zalety:
    Wady:
    • brak właściwości pielęgnacyjnych
    Inne
  • 1 lutego 2023 o 18:13
    Balsam idealny na prezent w zestawie z żelem
    Tytuł mojej recenzji może zastanawiać, ale taka jest prawda. Chociaż mimo wszystko mam słabość do produktów od Yves Rocher, trzeba przyznać, że jeśli chodzi o efekty nie oferują one niczego więcej od zwykłych kosmetyków dostępnych w mniej wyrafinowanej drogerii. Ale mają jedną zaletę, za którą jesteśmy w stanie płacić więcej - pięknie wyglądają i uroczo pachną. Połączenie lawendy i jeżyny w wydaniu Yves Rocher jest klasykiem i nie zawiedziemy się na nim. Zapach jest długotrwały, a po użyciu tego balsamu nasze ciało pięknie pachnie. Balsam nie brudzi ubrań, wchłania się w miarę okay. Balsam nawilża (tak samo jak inne produkty, które są o wiele tańsze), poza tym nie ma żadnego wpływu na skórę - mam na myśli ewentualne odmładzanie czy usuwanie przebarwień. Jest to jednak dobry pomysł na prezent, sama bym się z takiego ucieszyła, ponieważ kosmetyk jest dość uniwersalny :)
    • ładne opakowanie
    • nawilża
    • nie brudzi ubrań
    • długo pachnie
    Wady:
    • wysoka cena
    • ciężko się wykorzystuje do końca, ze względu na kształt butelki
  • 10 października 2021 o 11:06
    Zależy czego się oczekuje
    Fajne mleczko, ma ładny zapach i nie pozostawia tłustej lepkiej warstwy na skórze, jak niektóre. Jest bardzo wydajny. Pozostawia efekt gładkości na skórze, ale na krótko. Nie kupię ponownie bo jednak wolę żeby mleczko jednocześnie spełniało funkcję nawilżania, a nie tylko zapachu....
  • 7 maja 2021 o 15:37
    Przyjemny balsam
    Mleczko świetnie otula do snu i ma przyjemny zapach. Taki jak jogurt owocowy. Dzięki lawendzie będzie on idealny na wieczory. Bardzo polubiłam ten produkt.
    cora
    13 maja 2020 o 23:48
    Niesłychanie dziwne połączenie lawendy z jeżyną
    Otrzymałam w prezencie cały zestaw. Nie będę się wyzłośliwiać, jak zwykle zaznaczę, że nie jest to jakaś specjalnie ulubiona moja marka. Mleczko/balsam w estetycznym, plastikowym opakowaniu, na tyle twardym, że produktu nie da się wydobyć szybko żeby nie stawiać całej butelki do góry nogami. Niemal od samego początku twarda buteleczka utrudniała skuteczne i szybkie wydobycie kosmetyku i jego użycie. Zapach jest bardziej jeżynowy aniżeli lawendowy, co mnie cieszy, bo zawsze wolę owoce od ziół i jeszcze potrafię jej odróżnić, tu nie do końca się to udaje. Bo albo lawenda jest słabiej wyczuwalna, albo nie wyłapałam jej swoim nosem. Znam balsam YR o zapachu samej tylko jeżyny i jest on ładniejszy, więc powiedziałabym, że ta lawenda tu coś psuje. Konsystencja balsamu jest przyjemna, ani zbyt płynna, ani gęsta (mimo to butelkę musiałam stawiać na głowie, ale to już było), kosmetyk nie ścieka z ręki. Balsam szybko się wchłania, nie klei się, nie podrażnił skóry. Zapach nie utrzymuje się zbyt długo. No i dobrze. Nazwałabym go unikatem dla koneserów. Dla mnie ta jeżyna z lawenda jak pies z kotem.
    Zalety:
    • wchłania się szybko,
    • coś tam jest nawilżenia,
    • może być również balsamem do rąk
    Wady:
    • nie do końca zapach, czyli: kto wymyśla te nuty zapachowe,
    • nieplastyczne/niepraktyczne opakowanie, musimy stawiać je do góry nogami,
    • brak oczekiwanego wygładzenia