Toniki i hydrolaty

Vianek Normalizujący tonik do twarzy 150 ml
Vianek Normalizujący Tonik do Twarzy 150ml

• 1 kwietnia 2024 o 11:36
    Ok, ale bez szału
    Ten tonik należy dozować na wacik. Nie tylko dlatego, że producent tak napisał, a dlatego, że jest jak woda, więc przecieka przez palce. Trochę się wylewa z butelki. Zapach ma delikatnie ziołowy, miętowy. Nie piecze, nie podrażnia skóry. Liczyłam, że jak to jest produkt normalizujący, to wypryski, które od czasu do czasu się u mnie pojawiają, będą jeszcze rzadziej się pojawiały, ale raczej nic się nie zmieniło.
  • 10 października 2023 o 10:43
    Bardzo ciekawy kosmetyk
    Sylveco Vianek. Plastikowa buteleczka zamykana na klik zawiera 150ml przezroczystego płynu. Kosmetyk przyjemnie oraz naturalnie pachnie. Zaaplikowany na wacik kosmetyczny szybko nasiąka. Podczas użycia czuć ukojenie cery. Płatek jest zmiękczony przez tonik przez co tonizowanie cery jest bardzo przyjemne. Po skończonej czynności szybko się wchłania oraz odparowuje. Końcowe cera jest bardzo gładka, delikatna oraz gotowa do przyjęcia kolejnych porcji pielęgnacji. Produkt w żaden sposób mnie nie uczulił ani nie podrażnił.
    Zalety:
    • Świetnie odświeża skórę twarzy
  • 13 lipca 2023 o 11:31
    Tonik
    Tonik od marki Vianek, jest według mnie w porządku produktem. Osobiście nie jestem wielką fanką toników, które trzeba nakładać za pomocą wacika, raczej korzystam z mgiełek. Tonik jest na pewno wydajny, aplikacja jest wygodna, ma bardzo ładne opakowanie, szata graficzna przyciąga i zachęca do kupienia produktu. Moja cera jest dość problematyczna, a tonik też zawiera właśnie ekstrakt ze skrzypu polnego, który przyspiesza regenerację zmian skórnych. U mnie załagodził zaczerwienienia oraz ukoił skórę twarzy. Miałam wrażenie lekkiego ściągnięcia się twarzy, ale do przeżycia. Uwielbiam zamykać ten tonik kremem nawilżającym, wtedy moja skóra wygląda bardzo naturalnie i zdrowo.
    Zalety:
    • Wydajność, kojące działanie, redukcja zaczerwienienia, piękna szata graficzna na produkcie
    Wady:
    • Lekkie ściągnięcie twarzy, aplikacja produktu, cena +/-
    Summer
    31 maja 2023 o 16:36
    Wysusza i podrażnia
    Moja cera jest tłusta z zaskórnikami, więc ten tonik powinien być dla niej dobry. Ale nie jest. Kupiłam go jakieś 2 miesiące temu i próbowałam używać, ale szybko odstawiłam, bo drażnił mi skórę, która wtedy była już i tak podrażniona z innych przyczyn. Postanowiłam odczekać i zaczęłam używać go ponownie, w momencie, gdy cera była już spokojna i w dobrym stanie. Wytrzymałam niecały tydzień i znów tonik poszedł w odstawkę - cera stała się zaogniona i przesuszona. Po pojedynczym zastosowaniu matuje skórę i widać to nawet po późniejszym nałożeniu kremu. Po każdym kolejnym - coraz bardziej przesusza. Pachnie nietypowo jak na tonik - dość silnie miętowo, co jest w sumie przyjemną odmianą, ale na tym zalety się dla mnie kończą. Postaram się zużyć go stosując co kilka dni, może wtedy nie wyrządzi mi dużej krzywdy.
    Drogeria Natura
  • 2 lutego 2023 o 9:13
    Jestem zadowolona. Odkąd zaczęłam go używać twarz zdecydowanie mniej mi się świeci i coraz rzadziej pojawiają mi się zaskórniki
    To raczej rzadkość znaleźć tonik o tak niskim PH. Super, szczególnie w połączeniu z jakimś mocno rypiącym, oczyszczającym żelem do twarzy - ten tonik naprawdę koi, przywraca równowagę. :) Cudnie odświeża! Używam regularnie na noc, chyba już 3 opakowanie (na dzień nie bardzo, bo podkład gorzej mi się po nim rozprowadza). Szczerze polecam! W sumie wiele produktów tej firmy jest godnych polecenia. Miło, że są produkty PL tak dobrej jakości z super składem i niewygórowaną ceną. "+" : odświeżenie, zapach delikatnie miętowy, skóra odświeżona po przemyciu tonikiem, niskie PH (i informacja o tym, jakie ono jest), super dla cery problematycznej/trądzikowej/tłustej i skłonnej do zapychania