Kremy na noc

SVR Sensifine Ar Krem Riche 40 ml
SVR Sensifine AR

• 12 marca 2024 o 8:57
    Czuję chodzenie
    Krem poznałam dzięki poleceniu Pani ekspedientki w aptece. Posiadam wrażliwą, skłonną do zaczerwienień cerę i dlatego szukałam kosmetyku, który przyniesie mi ulgę oraz ukojenie. Muszę przyznać, że ten krem spisuje się rewelacyjnie! Dosłownie czuję jak chłodzi moje rozgrzane policzki, dzięki zielonemu pigmentowi redukuje zaczerwienienia, łagodzi podrażnienia, skutecznie nawilża i niweluje uczucie ściągnięcia. Nie pozostawia tłustej warstwy, szybko się wchłania- nieraz wydaje mi się, że aż za szybko i dlatego nie jest bardzo wydajny. Na duży plus, że twarz po nim się nie wyświeca. Jest to kosmetyk, którego efekty są długotrwałe i widoczne gołym okiem. Z miejsca stał się moim ulubionym i niezastąpionym kremem do twarzy bez którego nie wyobrażam sobie codziennej pielęgnacji.
  • 14 stycznia 2022 o 10:52
    Nawilża i koi
    Nie mam trądziku różowatego, ale dużą skłonność do zaczerwienień. Krem jest bardzo przydatny w pielęgnacji takiej cery. Po jego nałożeniu czuje się jakby chłodzenie i przez chwilkę kojarzy się to z minimalnym mrowieniem. Kosmetyk bardzo dobrze nawilża skórę. Buzia jest po nim miękka, gładka i delikatna, jakby wyciszona. Nie posiada zapachu, ale dla celów medycznych to dobra opcja. Nie zapycha, nie podrażnia i nie uczula. Krem w tubce jest bardzo wydajny, przez wąski otwór nabieramy produktu tyle ile nam dokładnie potrzeba. Polecam!
  • 16 marca 2020 o 11:40
    Przyjemny, ale to jeszcze nie to
    Teraz gdy już go skończyłam widzę, że jednak fajnie koił skórę na policzkach. Teraz gdy szukam czegoś nowego i parę dni nie używałam nic typowo do cery naczynkowej rumień jest intensywniejszy. Krem ten fajnie otula skórę warstwą ochronną, bardziej nadaje się na zimę niż lato. Parę razy użyłem go na całą twarz i makijaż na czole i nosie nie prezentował się zbyt dobrze. Szybko wyświeciły się te miejsca. Może kiedyś do niego wrócę, na razie mam parę innych marek które chce przetestować.
    Renees
    14 października 2019 o 19:58
    Niewiele robi
    Krem ma być termoregulujący i do cery naczynkowej z efektem lekkiego nawilżenia. Owszem, nie zapycha mojej cery która jest mieszana i wrażliwa ale kupiłam go z myślą o używaniu na noc i średnio się sprawdził. Jak się go nałoży to jest takie uczucie chłodzenia na twarzy, nie uczula mnie, nie szkodzi mi w żaden sposób ale nie robi też nic innego.. nie zauważyłam różnicy przed używaniem i po używaniu, może poza uczuciem chłodu na twarzy co może delikatnie wpłynęło na zaczerwienienia. Opakowanie zużyłam do końca ale skóra jaka była przed nim taką pozostała po nim.
    Zalety:
    • efekt chłodzenia
    • nie podrażnia
    Wady:
    • brak działania jakiegoś szczególnego
  • 13 marca 2019 o 9:48
    bardzo dobrze, ale może być lepiej!
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Na wstępie chcę zaznaczyć, że dla mnie najważniejszą rzeczą jest skład i działanie. Jeżeli te dwie cechy są zachowane, to krem może kosztować 1000 zł i być z końskiego jelita, to i tak go kupię. Dostałam kilka próbek tego specyfiku. Słysząc pozytywne opinie o nim, ochoczo zabrałam się do testowania. W oko wpadła mi jego zielonkawa barwa, która po nałożeniu pięknie wtapia się w skórę, redukując zaczerwienienie. Nie będzie działać jak laser, i nie naprawi lat zaniedbań (halo drogie Panie, żaden krem tego nie zrobi!), więc nie ma co oczekiwać cudów, że z dnia na dzień nasza cera zostanie pozbawiona pajączków hodowanych miesiącami. Ale do rzeczy. Bez wątpienia krem reguluje czerwienienie się, również spowodowane wysiłkiem fizycznym, co bardzo mnie się podoba i z chęcią poleciłabym go moim kolegom z siłowni, których twarze przypominają czerwone placki. U mnie również się sprawdzić podczas wystawiania na mróz. Zostało to skutecznie ukrócone. Działanie mogło by być nieco lepsze, regenerując i nawilżające. Po nałożeniu kremu twarz zachowywała swój naturalny kolor, ale nie czułam, by była ona wyjątkowo zaopiekowana, nawilżona czy ustabilizowana. Wysoko w składzie jest masło shea i gliceryna, co o nim dobrze świadczy. Skład oceniam jako bdb. Po nałożeniu na usta zaczął mnie piec. Nie wiem dlaczego. Nie wiem, czy go kupię, ale zdecydowanie zasługuje na 5 gwiazdek. Robi to co powinien, ma dobry skład, cena tez jest ok. Mieszam go z bardziej odżywczym kremem i wtedy spełnia moje oczekiwania w stu procentach.

Zobacz także inne Kremy na noc