Kremy na noc

Vianek Wzmacniający krem do twarzy na noc 50 ml
Vianek Wzmacniający krem do twarzy na noc 50ml

• 10 lipca 2024 o 13:07
    Odżywczy
    Wzmacniający krem na noc jest zupełnie inny od kremu na dzień. Ma gęstą konsystencję, która dłużej się wchłania i o wiele mocniej odżywia i nawilża cerę. Gdyby szybciej się wchłaniał, z chęcią kupiłabym duże opakowanie.
  • 21 października 2023 o 19:17
    Obecny faworyt na zaczerwienienia
    Mam cerę mieszaną ze skłonnością do czerwienienia. Krem sprawdza mi się, w duecie z moją witaminą C fajnie zmniejszają zaczerwienienie. Skóra po nim jest mięciusia, zapach delikatny i nie drażniący. Cena może nie jest jakaś wysoka, ale i tak szukam na promocjach. Wątpię by zadziałał na kogoś z naprawdę naczynkową cerą, ale dla takiej umiarkowanej powinien być ok. Nie powoduje kaszki, co robił krem z serii zielonej.
    Zalety:
    • działa na zaczerwienienia
    • wydajny
    • delikatny zapach
    • nie zapycha
    Wady:
  • 23 sierpnia 2023 o 18:32
    Cudów nie czyni, ale działa
    Krem znajduje się w opakowaniu typu airless o pojemności 50 ml, które należy zużyć w ciągu 6 miesięcy od otwarcia. Buteleczka została wykonana z nieprzezroczystego plastiku, ale pod światło można kontrolować, ile produktu nam jeszcze zostało. Opakowanie zostało wyposażone w wygodną pompkę z nakładką, która chroni przed przypadkowym naciśnięciem dozownika, dzięki czemu można wrzucić krem do kosmetyczki wraz z innymi produktami. Dodatkowo opakowanie zostało zapakowane w kartonik, na którym umieszczono wszelkie niezbędne informacje o kosmetyku. Jeśli chodzi o zapach, ciężko mi go dokładnie opisać. Nie potrafię konkretnie wskazać obecnych tu akordów, ale woń jest bardzo przyjemna. Aromat jest naturalny, nie czuć w nim syntetycznych nut. Jest dość delikatny, przez co z jednej strony umila proces aplikacji, a z drugiej nie męczy. Produkt jest w kolorze białym. Ma kremową konsystencję o średniej gęstości. Bardzo łatwo się rozprowadza, jednak czasami potrafi się mazać. Jednak jeśli już go rozetrzemy, szybko się wchłania. Zostawia delikatną, ale wyczuwalną warstewkę. Nie jest ona tłusta czy klejąca, a jedynie taka ochronna. Dodam tylko, że mam cerę mieszaną - lekko przetłuszczająca się strefa T oraz suche policzki. Nie mam widocznych naczynek, ale jest ona wrażliwa i skłonna do zaczerwienień, szczególnie na policzkach. Już podczas nakładania krem przynosi skórze ulgę. Przede wszystkim kosmetyk bardzo dobrze nawilża. Utrzymuje się ono całą noc i przy regularnym stosowaniu zapobiega przesuszeniom oraz sprawia, że skóra staje się elastyczna. I chociażby dlatego uważam, że jest to produkt godny uwagi. Natomiast jeżeli chodzi o działanie wzmacniające, sama nie wiem, co o nim sądzić. Z jednej strony mam wrażenie, że rumieńce są nieco mniejsze i jaśniejsze niż zazwyczaj, a poza tym szybciej znikają. Z drugiej natomiast, nie jest to spektakularny efekt, a już z pewnością nie zmniejsza częstotliwości pojawiania się rumieńców. A może po prostu za dużo wymagam. Myślę, że ogólnie jest to dobry kosmetyk. Jego działanie na cerę jest widoczne, ale cudotwórcą nie jest. Sądzę, że bardziej będą z niego zadowolone osoby takie jak ja, które sięgną po niego w celach prewencyjnych, aby zapobiec pękaniu naczynek, natomiast raczej nie sprosta oczekiwaniom osób z już widocznymi naczynkami.
    Zalety:
    • rumieńce są bledsze niż zazwyczaj i szybciej znikają,
    • bardzo dobrze nawilża,
    • uelastycznia skórę,
    • łatwo się rozprowadza i szybko się wchłania,
    • skład,
    • zapach,
    • opakowanie typu airless.
    Wady:
    • wpływ na rumieńce nie jest spektakularny.
  • 11 lipca 2023 o 10:45
    Odpowiedni
    ••• Moja Cera ••• Wrażliwa, mieszana z przetłuszczającą się strefą T tj. broda, noc i czoło. Widoczne rozszerzone pory i zaczerwienienia na skórze bywają uciążliwe i w swojej pielęgnacji zmierzam do ich minimalizowania. Niedoskonałości pojawiają się sporadycznie i w żaden sposób nie są kłopotliwe. Cera jest podatna na alergie czy uczulenia, które na szczęście zdarzają się bardzo rzadko a jeśli któryś z kosmetyków nie pasuje na żuchwie staje się widoczna "kaszka". Posiadam cerę jasną. [ZALETY] + Dobrze nawilża skórę, nawet przesuszoną + Odżywia i koi + Regeneruje + Fajny skład + Nie zapycha i nie wywołuje niczego niepokojącego [WADY] Według mnie nie ma. Krem Polskiej marki jest kremem odpowiednim dla mojej cery i jego działanie pozytywnie wpłynęło na moją cerę. ••• Opinia na dany kosmetyk czy produkt jest w 100% szczera. Opisuje to co uważam za istotne i nie sugeruje się marką, ceną czy innymi opiniami •••
  • 15 grudnia 2022 o 10:57
    Godny polecenia
    Kremu używam od dłuższego czasu, aktualnie jestem przy trzecim opakowaniu i produkt nadal mnie zachwyca. Moja cera jest mieszana ale miejscami totalnie sucha, lubi się zapychać i niestety jest bardzo podatna na podrażnienia. Krem ma konsystencję gęstej śmietanki, nienachalnie pachnie i pozostawia na skórze lekki film. Jest to produkt idealny na chłodne dni ( na lato jest za ciężki). Opakowanie zostało przemyślane - mamy higieniczną pompkę. Sam produkt jest całkiem wydajny. Oto co robi z moją cerą: - nawilża - uspokaja zaczerwienienia - otula i zabezpiecza przed czynnikami zewnętrznymi - mam wrażenie, że lekko odżywia skórę i powoduje jej napięcie - minimalnie (ale jednak!) zmniejsza widoczność pajączków na czym najbardziej mi zależało - ma naprawdę bardzo dobry (krótki!!) skład bez zbędnych składników i chemii - czasami stosuję go jako maskę na noc ( rano skóra jest jaśniejsza i wygładzona) Czego ten produkt nie robi: - nie zapycha - nie powoduje podrażnień - nie obciąża za bardzo kieszeni ( kupuję zazwyczaj w Rossmannie w dobrych promocjach) Serdecznie polecam skórom dojrzałym, podrażnionym, z pajączkami, szczególnie w okresie grzewczym.

Zobacz także inne Kremy na noc