Pianki do mycia twarzy

Benton Honest Cleansing Foam Łagodna pianka oczyszczająca

Benton Honest

• 10 lutego 2023 o 20:50
    dziwna wersja pianki
    Znalazłam kilka rzeczy marki Benton w kalendarzu adwentowym COSRX, który kupiłam na Zalando i jestem bardzo ciekawa tych kosmetyków. Do tej pory nie znałam tej firmy i nie zdarzyło mi się nic od nich samej kupić. Póki co muszę przyznać, że zapowiada się bardzo obiecująco. Pielęgnacja koreańska zawsze miała miano jednej z lepszych i w tym wypadku to się sprawdza. -dziwna forma pianki: konsystencja bardzo gęstego kremu, który dopiero po styczności z wodą zmienia się w piankę -dobrze oczyszcza -przyjemny zapach -nie przesusza nadmiernie buzi -wydajna
  • 3 października 2022 o 20:19
    Ściąga skórę, wysusza ją i ...niezbyt przyjemnie pachnie:)
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Ogólnie lubię i dość często sięgam po azjatyckie specyfiki do mycia/pielęgnacji twarzy, natomiast recenzowana pianka okazała się w moim wypadku mega niewypałem. Produkt ma gęstą, żelową, metaliczną konsystencje i niezbyt przyjemny ( delikatnie pisząc) ,ciężki do sprecyzowania zapach. Pierwsze skojarzenia jakie przychodzą mi na myśl po dostaniu się woni recenzowanej pianki do nozdrzy, to ....szmata do podłogi, która dłuższy czas leżała w wodzie...;P No nie jest to miłe zapachowe doswiadczenie, zwłaszcza gdy chcę się zrelaksować w łazience po ciężkim dniu. Aromat produktu zdecydowanie mi tego nie ułatwia,a wręcz przeciwnie...:) Mimo iż Producent nazwał recenzowy kosmetyk pianką, ta praktycznie nie powstaje na skorze po kontakcie z wodą. Mam wrażenie jakbym nałożyła na nią coś w rodzaju pasty, a nie piany. Plusem jest fakt ,że kosmetyk naprawdę dobrze oczyszcza skórę z zanieczyszczeń i resztek makijażu, ale niemiłosierne przy tym ściąga skórę, wysusza ją niemalże na wiór i delikatnie podraznia. Po jego zastosowaniu moja cera jest prawie że unieruchomiona, gdyż specyfik powoduje na niej aż taki efekt ściągnięcia, sucha i zaczerwieniona. Tonik i krem co prawda ratują nieco sytuację, ale nawet pod nimi czuję ,że moja cera została niezbyt przyjemnie potrakorwana. Po użyciu kilku miniaturowych opakowań, jestem przekonana ,że nie zdecyduje się na pełnowymiarowe opakowanie produktu i jestem nawet skórą stwierdzić,że to jeden z najgorszych specyfikow oczyszczających jakie miałam okazję używać na przestrzeni ostatnich kilku lat.
    Zalety:
    • Dobrze oczyszcza skórę.
    Wady:
    • Nie tworzy piany na twarzy mimo iż Producent nazwał recenzowany kosmetyk pianką.
    • Co tu dużo pisać...po prostu śmierdzi, co mi osobiście mega przeszkadza oraz odpycha, zamiast zachęcać:)
    • Bardzo ściąga moją mieszaną cerę ,wysusza ją oraz lekko podrażnia.
    DomFra
    10 sierpnia 2022 o 12:49
    Znam mnóstwo lepszych produktów
    Piankę zakupiłam razem z maseczkami tej firmy, które uwielbiam. Była bardzo droga jak na produkt tego typu, ale postanowiłam ją wypróbować. I okazało się, że absolutnie nie jest warta swojej ceny (przynajmniej dla mnie). Pianka konsystencją przypominała emulsję do mycia, także nie pieniła się pod wpływem wody. Jej zapach był dość apetyczny, miałam wrażenie, iż pachnie zwykłym mydłem. Na szczęście zapach dość szybko się ulatniał. Po umyciu miałam wrażenie umytej, ale i tępej skóry, co nie było przyjemne. Pianka na pewno nie nawilżała, nie koiła, nie odżywiała i nie uspokajała mojej trądzikowej cery. Miałam wrażenie, iż łagodna pianka, którą obiecał producent, okazała się dość mocnym środkiem myjącym, dlatego raczej nie używałam jej codziennie. Co zaskakuje to jej wręcz super wydajność. Zaledwie odrobina produktu (wielkości ziela angielskiego) wystarczała, aby umyć całą twarz, szyję i dekolt. Dlatego też po 6 miesiącach od otwarcia (data POA) zużyłam tylko 1/3 całej zawartości butelki! Jako iż nie lubię marnowania, pianka aktualnie służy mi do golenia nóg. I tutaj sprawdza się naprawdę dobrze, nadaje poślizg golarce nie przesusza skóry, a do pokrycia całych nóg zużywam jej naprawdę niewiele. Kosmetyk nie sprawdził się u mnie do mycia twarzy, chociaż nawet przy codziennym używaniu (zabrałam go na urlop) nie zrobił mi żadnej krzywdy. Nie przesuszył skóry, nie ściągnął, nie spowodował wysypu. Osobiście preferuje łagodne i nawilżające oczyszczanie mojej wrażliwej i trądzikowej cery, dlatego nawet na promocji nie sięgnę po tą piankę ponownie.
    Zalety:
    • wydajność,
    Wady:
    • niewygodnie opakowanie na klik,
    • cena,
    • zapach,
    • niespełnione obietnice producenta.
  • 30 lipca 2022 o 11:00
    Rozczarowanie
    Lubię tego typu azjatyckie pianki. Zwykle bardzo mocno oczyszczają i dają efekt piszczącej skóry. Przy mojej, skłonnej do przetłuszczania cerze jest to efekt jakiego szukam. Niestety zapach jest okropny, dosłownie jak brudna szmata. Kosmetyk wykorzystałam, nie wyrzucam produktów, kiedy nie robią mi krzywdy, ale ciężko było z tym zapachem. Rozumiem że naturalny ale miałam już dziesiątki maturalnych żeli i pianek i żadna tak nie śmierdziała. Do tego produkt jest dość drogi i można znaleźć wiele lepszych w tej a nawet niższej cenie. Cieszę się że kupiłam miniaturę.
  • 10 maja 2022 o 9:24
    Jestem zadowolona :)
    Pomimo tego,że moje serce skradła żel-pianka do mycia twarzy z Whamisy (biała tuba) to i z tego produktu jestem bardzo zadowolona. Stosowałam je obie w tym samym czasie: Whamisa rano, a Benton Honest wieczorem - po usunięciu makijażu potrzebne jest nieco mocniejsze oczyszczenie, a po umyciu twarzy Bentonem skóra jest wręcz "tępa" w dotyku ;) Obawiałam się, że w miarę upływu czasu może mieć to negatywny skutek na moją skórę, ale na szczęście tak się nie stało. Obecnie używam tej pianki i rano, i wieczorem, a skóra cały czas wygląda promiennie bez podrażnień czy uczuleń. Na mokre dłonie nakładamy niewielką ilość produktu i spieniamy. Nie jest to typowa piana - raczej gęsta i zbita, przypominająca nieco śmietanę. Nakładamy na twarz i myjemy. Zapach nie jest najprzyjemniejszy. Taki mydlano-rybi :D Można się przyzwyczaić, bo w końcu nie to jest najważniejsze. Najważniejsze jest działanie, a to jest jak najbardziej satysfakcjonujące. Pianka bardzo dobrze oczyszcza i pielęgnuje skórę. Mam wrażenie, że ma duży, pozytywny wpływ na redukcję niedoskonałości. Znikają jakby szybciej, odkąd myję twarz Bentonem 2x dziennie, a to szalenie ważne dla każdego, kto walczy z trądzikiem. Pomimo uczucia "tępej" skóry, nie jest ona ani przesuszona, ani ściągnięta. Teraz pisząc tę recencję sama się zastanawiam, którą piankę wybrałabym, gdybym musiała i już nie jestem tak pewna, czy byłaby to Whamisa zważywszy na to, że Benton tak pomógł mi w walce z trądzikiem. Ciężki orzech do zgryzienia i chyba znów przyjdzie mi stosować obie ;)
    Zalety:
    • głębokie oczyszczenie
    • redukcja niedoskonałości
    • rozjaśnienie skóry