WIZAŻ logo

• star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
    26 kwietnia 2026 o 13:57
    Na delikatne poranne odświeżenie
    Gdzie został kupiony produktW marketplace Allegro, Amazon
    Mam cerę tłustą z rozszerzonymi porami oraz błyszczącą strefą T+trochę zaskórników otwartych, z małą skłonnością do niedoskonałości- wypryski drobne i sporadyczne przed okresem lub z powodu niewłaściwej pielęgnacji, podskórne gule praktycznie w ogóle. Jednocześnie moja skóra twarzy jest dosyć wrażliwa, skłonna do alergii oraz rozszerzonych naczynek. Ostatnio także zauważam większe skłonności do jej wysuszania, zapewne w związku ze zbliżaniem się do 30stki. Dorzuciłam sobie tę piankę podczas zamawiania chemii domowej :D Skusiła mnie oczywiście brzoskwinia, gdyż uwielbiam wszystko co związane z tym owocem. W tym kosmetyku zapach jest ciutkę chemiczny, ale całkiem przyjemny. Sama pianka jest bardzo puchata i leciutka, aczkolwiek też nie ,,ginie" podczas mycia-można nią pomasować dłużej skórę, nic nie spływa. Do tego łatwo się spłukuje i nie zostawia resztek w trudniej dostępnych miejscach. Opakowanie bez zarzutu-pompka dobrze dozuje oraz spienia płyn w środku, nigdy mi się nie zacięła itd. Nie jest to kosmetyk dogłębnie oczyszczający, efekt ten jest dosyć delikatny. Ja używam tej pianki do porannego mycia gdy nie mam na twarzy zbyt dużo do zmywania-jedynie resztki wieczornej pielęgnacji oraz nocne sebum. Z tym sobie radzi, zostawiając skórę czystą i lekką. Jednak na wieczorne oczyszczanie jest już za słaba-zdecydowanie nie daje sobie rady z resztkami filtrów SPF, pozostałościami po demakijażu czy większą ilość sebum. Wtedy sięgam po coś konkretniejszego, recenzowana pianka nawet w podwójnym myciu by nie podołała takim zanieczyszczeniom. Mimo wszystko polubiłam ten produkt-przyjemnie odświeża, a przy tym nie przesusza oraz nie ściąga skóry, więc będzie dobry dla cer wrażliwych.
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
    19 lutego 2025 o 8:34
    Jest w porządku, ale znam lepsze
    Kupi ponownieNie
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Przyznaję, że piankę kupiłam tylko i wyłącznie ze względu na zapach. Lubię produkty Bielendy, więc nie miałam wahania. I przyznaję, że jestem trochę zawiedziona. Zapach brzoskwiniowy jest, ale bardzo chemiczny, nie do końca mi odpowiada i nie do końca tego oczekiwałam. Sama pianka jest dość rzadka, wodnista. Nie jest to kremowa, gęsta piana, którą z przyjemnością masuje się na twarzy. Trzeba nałożyć dwie - trzy pompki, żeby poczuć, że coś tam na tej twarzy jest, przez co pianka jest moim zdaniem mało wydajna. Na pewno jest bardzo delikatna i łagodna dla skóry. Nie podrażnia i nie przesusza mojej wrażliwej cery, co jest ogromnym plusem. Dobrze odświeża i oczyszcza skórę twarzy. Przy demakijażu moim zdaniem się nie sprawdza, ale jako drugi krok w oczyszczaniu już tak. Pianka jest w porządku, ale znam lepsze produkty. Zapach mnie nie zachwycił, konsystencja nie porwała. Nie wysuszyła i nie podrażniła mi skóry, to prawda, ale mając do wyboru tyle produktów, na pewno znajdę taki, który spełni wszystkie moje oczekiwania.
    Zalety:
    • delikatny produkt
    • dobrze oczyszcza skórę
    • nie podrażnia
    Wady:
    • nie razi sobie przy demakijażu
    • dość rzadka i mało kremowa konsystencja
    • chemiczny zapach brzoskwini
  • 3 sierpnia 2024 o 14:02
    Delikatna i skuteczna pianka do mycia twarzy
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w prezencie
    Piankę otrzymałam jako dodatek do gazety, miałam już krem tej serii i wypadł bardzo dobrze, dlatego z chęcią wypróbowałam również piankę. Zamknięta jest w plastikowej, przezroczystej butelce, dzięki czemu możemy obserwować zużycie produktu. Płyn jest lekko pomarańczowy, po wydobyciu pianki, dzięki pompce otrzymujemy lekką, białą piankę o cudownym zapachu brzoskwini. Ja stosuję oczyszczanie wieloetapowe, dlatego ta pianka sprawdziła mi się bardzo dobrze. Dobrze oczyszcza pozostałości po makijażu, nie podrażniając skóry. Po umyciu twarz nie jest ściągnięta, dlatego można śmiało powiedzieć, że pianka nie wysusza naszej skóry, a dba o jej nawilżenie. Łagodzi skórę i przygotowuje do dalszych etapów pielęgnacji skóry. Jak dla mnie warta uwagi i z chęcią sięgnę po nią ponownie. Wydajność jest bardzo dobra, na umycie twarzy wystarczy tylko jedno naciśnięcie pompki.
    Zalety:
    • Oczyszczanie
    • Nawilżenie
  • 19 lipca 2024 o 14:31
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Cześć! Jestem ogromną fanką pianek do mycia twarzy. I właśnie ich używam w swojej rutynach pielęgnacyjnych. Moim ostatnim denkiem kosmetycznym jest micelarna pianka oczyszczająca Bielenda Eco Sorbet Peach. Pianka: ♤ jest przeznaczona do oczyszczania twarzy ♤ zawarty w niej sok z brzoskwini wykazuje właściwości nawilżające i wygładzające naskórek, prebiotyki wspomagają jego regenerację, a adaptogeny wykazują silne działanie antyrodnikowe i odżywcze ♤ posiada aż 98% składników pochodzenia naturalnego Co zauważyłam? -pianka jest bardzo delikatna, a jednak świetnie oczyszcza twarz -bardzo łagodna, nie podrażniła ani mojej skóry, ani moich wrażliwych oczu -2x kliknięcie pompką - tyle wystarczyło mi na oczyszczenie twarzy -dobrze zmywa makijaż -łatwo się nakłada i rozprowadza po twarzy -przepiękny, słodki zapach - w pierwszej chwili skojarzył mi się z guma Turbo :D -delikatnie nawilża skórę -fajnie odświeża, pozostawiając skórę miękką i gładką -jest bardzo wydajna - używałam jej przez kilka miesięcy -obecność miceli pozwala dogłębnie oczyścić skórę z zanieczyszczeń i pozostałości makijażu bez uczucia ściągnięcia Bardzo spodobał mi się ten produkt. Na pewno sięgnę po kolejną sztukę. Jest łatwo dostępna, kupisz ją prawie w każdej drogerii. Jeżeli masz wrażliwą skórę skłonną do przesuszeń, to się Tobie spodoba.
  • 11 kwietnia 2024 o 19:56
    bardzo dobra pianka brzoskwiniowa
    Kupi ponownieNie wiem
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Gdzie został kupiony produktDrogeria Rossmann
    Dobrze domywa, nie uczula, nie szczypie w oczy, wydajny-miałam kilka opakowań, ale nie kupie raczej ponownie bo lubie testowac nowosci, lekki zapach, delikatnie nawilza
    Zalety:
    • wydajny
    • nie szczypie w oczy
    • nie uczula
    • lekki zapach
    Wady:

szukaj