WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Maseczki klasyczne

Biały Jeleń Dermo-natura, Regenerująca maska do twarzy dla cery dojrzałej 'Intensywne odżywienie'

4 na 51 opinię

Iwona_C
    6 września 2019 o 9:04
    Świetnie nawilża i odżywia skórę.
    Maseczkę otrzymałam kilka miesięcy temu w jednym z boxów kosmetycznych, sama raczej bym jej nie zakupiła , ponieważ nigdy nie sięgałam po kosmetyki do pielęgnacji twarzy tej firmy. Kosmetyk otrzymałam w tekturowym , zafoliowanym kartoniku w odcieniach bieli i ciemnego fioletu z dokładnym opisem, składem i sposobem stosowania. W środku znalazłam masywny i ciężki słoiczek z zmatowionego szkła, o pojemności 50 m l, zaopatrzony w srebrną zakrętkę. Konsystencja jest konkretna, bardzo gęsta ,zbita i kremowa w białym kolorze. Zapach prawie niewyczuwalny, delikatnie kremowy. Maseczka skierowana jest do cery dojrzałej, wrażliwej, atopowej i skłonnej do podrażnień. Skład przyjazny dla naszej skóry z dużą ilością aktywnych substancji,zawiera miedzy innymi :masło shea, glicerynę, olej ze słodkich migdałów, ekstrakt z alg zielenic, witamina E, witamina A, witamina F, kwas linolowy, olej z nasion ostropestu plamistego. Produkt przeznaczona jest do stosowania na noc 2 do 3 razy w tygodniu, ja stosowałam ja nieraz nawet 4 razy w tygodniu, zdarzało mi się również nakładać ja w ciągu dnia i trzymać na twarzy kilka godzin. Przeznaczona jest do twarzy , ale ja nakładałam ja również na szyje i dekolt. Mimo gęstej konsystencji bardzo dobrze rozprowadza się na skórze, wchłania po kilku minutach, jednak pozostawia wyczuwalna tłustą warstwę , ale nie stanowi ona jakiegoś szczególnego problemu, buzia może troszkę kleić się do poduszki, ale niestety tak bywa w przypadku większości masek na noc. Rano skóra twarzy jest widocznie nawilżona i odżywiona. Jest gładka ale z wyczuwalną "tępą"warstwą, która znika po zmyciu, i wówczas skóra staje się bardzo przyjemna w dotyku. Już po jednym zastosowaniu miałam wrażenie że cera "odżyła", z czasem stosowania stała się bardziej napięta i elastyczna. Po zastosowaniu według producenta skóra miała być pełna blasku, u mnie takiego efektu nie było, a wręcz przeciwnie była zmatowiona , ale wyglądała na zadbaną i zdrową. Mam skórę normalną w kierunku suchej i bardziej zależało mi na jej odżywieniu niż na nawilżeniu, i z efektu jestem zadowolona. Delikatna w działaniu nie uczula , nie podrażnia i nie powoduje zapychania cery. Duża wydajność ze względu na treścią konsystencje i stosowanie kilka razy w tygodniu, ja używam jej już 3 miesiąc i z pewnością wystarczy mi jeszcze na kilka zastosowań. Z działania jestem zadowolona, ale nie wiem czy zakupie ponownie, ponieważ w obecnej chwili dostępnych jest mnóstwo maseczek na noc a ,lubię zmieniać kosmetyki i testować nowości.
    Zalety:
    • gęsta i treściwa konsystencja
    • delikatny, prawie niewyczuwalny zapach
    • skład z wieloma aktywnymi naturalnymi substancjami
    • świetnie nawilżą i redukuje przesuszenia skóry
    • widocznie odżywia i regeneruje cerę
    • delikatnie napina i zwiększa elastyczność skóry
    • nie uczula , nie podrażnia i nie zapycha
    • przeznaczona do skóry wrażliwej, atopowej i skłonnej do podrażnień
    • masywne, eleganckie opakowanie
    • duża wydajność
    • produkt polskiego producenta
    Wady:
    • pozostawia tłusta warstwę
    • cera nie nabiera blasku