Maseczki w płachcie

Conny Maska regenerująca 'Śluz ślimaka'

Conny koreańska maseczka na twarz Śluz Ślimaka 1szt

• 3 września 2023 o 18:59
    Za tę cenę jest ok
    Nie znam tej marki, a po maskę sięgnełam skuszona promocyjną ceną. Maska jak maska. Jak na mój gust nieco zbyt mało nasączona, a może po prostu moja skóra pije składniki jak szalona. Sama płachta nienajgorzej przylega do twarzy, ale jak zwykle przy płachtach, nie sięga mi do czubka nosa :P Po zdjęciu płachty po ok. 20 min. na skórze nie pozostaje wiele produktu, także nawet nie miałam co wklepywać. Niemniej coś tam robi ze skórą - cera jest przyjemna w dotyku, miękka, gładka. Zatem finalny efekt jest zadowalający. Daję 4 i jest to czwórka całkiem solidna. Gdyby tylko preparatu nawilżającego było nieco więcej, byłaby konkretna 5.
  • 31 lipca 2022 o 19:59
    Kolejne odkrycie
    Maseczkę otrzymałam w prezencie i przyznaje, że to był udany prezent. Moja cera jest mieszana, wrażliwa. Tendencja do przetłuszczania się w strefie T ale na niedoskonałości nie mogę narzekać. Pojawiają się dosłownie raz na miesiąc i nie są problematyczne. Maskę na twarzy miałam około 15 minut i jej działanie naprawdę mnie zaskoczyło tym bardziej, że przed jej użyciem robiłam depilację twarzy - ten nieszczęsny „meszek” usuwam kremem do depilacji twarzy. Czasami jak cera ma gorszy okres to po jego użyciu jest lekko podrażniona i tak było tym razem ale maseczka dala ukojenie. Dodatkowo otrzymałam wyrównanie kolorytu cery, Cera była nawilżona, wygładzona i delikatnie ujędrniona. Naprawdę duże brawa bo na jednym użyciu na pewno się nie skończy! Wrócę na pewno i ciekawe czy następnym razem również tak mnie zaskoczy.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • ujędrnianie
    • ujednolicony koloryt cery
    • cera wyglada ładnie, tak po prostu
  • 1 sierpnia 2020 o 13:34
    Całkiem fajny produkt , zauważalne działanie
    Kupiłam tą maskę na promocji 1+1 w Naturze. Jej regularna cena to ok 8 zł. Ostatnio nie mogę się powstrzymać przed zakupem nowych masek w płachcie , mam ich w sumie 40 , niektóre po kilka sztuk. Te z firmy Conny są dostępne w kilku wariantach ale ja kupiłam skromnie jedną ze śluzem ślimaka ,drugą z kwasem hialuronowym. # Mam 37 lat i cerę suchą. Delikatne zmarszczki mimiczne wokół oczu,zauważalny brak jędrności i sprężystości skóry *Opakowanie to standardowa saszetka z wizerunkiem ślimaka na obrazku. Posiada nacięcie z boku które ułatwia jej otwarcie bez użyci nożyczek. Główny składnik mnie zaciekawił gdyż miałam do tej pory jedna maskę ze śluzem (Benton) i byłam zadowolona. *Zapach jakiś tam jest ale dla mnie ciężki do określenia. Nie czuć go gdy noszę maseczkę, raczej pachnie tylko podczas otwierania. *Esencji jest dużo w opakowaniu,jest ona rzadka, wodnista i przeźroczysta. maska jest dobrze nasączona a resztki które zostają można wmasować w twarz ,dekolt . * Tkanina jest mocna ale dość cienka . Otwory są dobrze wycięte, nic nie odstaje. Maska trzyma się dobrze twarzy, nie spada pomimo chodzenia w niej po domu. *Skład maski jest w 95% naturalnego pochodzenia. Znajdziemy w niej -beta-glukan -sok z aloesu-nawilżą -ekstrakt z konjaku -filtrat ze śluzu ślimaka-regeneruje, wygładza -panthenol- łagodzi -phenoxyetanol i parabeny -jeśli ktoś unika to odradzam -ekstrakt z rośliny zwanej portulaka pospolita-bogate źródło polifenoli, witamin, działa antyoksydacyjne - ekstrakt z kwiatu malwy różowej -ekstrakt z korzenia białej lilii wodnej- działanie kojące, przeciwrodnikowe, rozjaśnia przebarwienia -ekstrakt z grapefruita -ekstrakt z wiciokrzewu -ekstrakt z opuncji Wyciągów roślinnych jest bardzo dużo i są to raczej takie rzadko spotykane. Wszystkie maja działanie które się uzupełniają. Działają łagodząco przeciwstarzeniowo, regenerująco i rozjaśniająco .Będą idealne dla skór dojrzałych. *Działanie Maskę zdjęłam po 20 minutach, skóra nie była zaczerwieniona ani podrażniona. Nie pozostawiła po sobie klejącej warstwy .Wszystko ładnie się wchłonęło. Faktycznie nastąpiło mocne wygładzenie i nawilżenie skóry . Twarz wygląda zdrowo, zyskała odrobinę blasku i poprawił się koloryt. Robiłam ją rano i makijaż potem wykonany dobrze się trzymał, nic się nie rolowało i nie ciastkowało. Można powiedzieć że używałam jedną saszetkę 3 razy. Płynu w opakowaniu zostało na tyle dużo że zlałam go w słoiczek i użyłam wieczorem tego samego dnia oraz dnia następnego (wklepałam w twarz przed kremem) Po jednym użyciu odnośnie właściwości regenerujących nie mogę się wypowiedzieć.
    Zalety:
    • Plusy
    • dobrze skrojona maska
    • otwory dobrze wycięte
    • mocno nasączona
    • zostaje dużo esencji w saszetce
    • delikatnie pachnie
    • nie podrażnia
    • nie zostawia lepkiej warstwy na skórze
    • wygładza
    • nawilża
    • nadaje się pod makijaż
    • dobra dostępność-internet, Natura
    Wady:
    • Minusy
    • skład nie do końca fajny
    Drogeria Natura
  • 11 czerwca 2020 o 8:46
    Niezawodny ślimak!
    Oj jak ja uwielbiam wszelkiego rodzaju maseczki! Gdybym tylko mogła wypróbowała bym wszystkie możliwe produkty na rynku. I cóż, za każdym razem sięgam po coś nowego. Najchętniej stosuje maski w płacie,gdyż mają one zbawienny wpływ na moją cerę. Jestem posiadaczką mieszanej , wrażliwej cery z dużą tendencją do przetłuszczania w strefie T. Magiczną moc śluzu ślimaka odkryłam już jakiś czas temu i teraz regularnie powracam do jego stosowania w formie masek w płacie. Markę Conny już znam i głównie za sprawą internetowych drogerii stopniowo odkrywam ich nowe produkty. Tym razem wybrałam maskę w płachcie ze śluzem ślimaka za jedyne 5 zł! Generalnie bardzo bym chciała by produkty Conny były dostępne stacjonarnie ,jeszcze nigdy nie widziałam ich w żadnej z popularnych drogerii. Maskę otrzymujemy w klasycznej,zgrabnej i prostokątnej saszetce,która otwiera się bez najmniejszych problemów. Opakowanie jest schludne,przyjemne dla oka, a szata graficzna ogranicza się do napisów i obrazka ślimaka :) W środku saszetki znajdziemy złożoną i bardzo mocno nasączoną płachtę. Już przy pierwszym dotyku można wyczuć,że płat jest delikatny, miękki i wykonany z cienkiego materiału. W skrócie dokładnie taki jaki lubię, gdyż doskonale przylega do twarzy i jest dla niej niezwykle przyjemny. Otwory na oczy,usta i nos są odpowiedniej wielkości , nie za duże i nie za małe. Myślę,że każdy bez problemów dopasuje płat do kształtu swojej twarzy. Co więcej podczas aplikacji nie odrywa się od skóry i pozostaje na miejscu przez długi czas. Polecam również podczas stosowania maski użyć masażera,który wzmocni działanie substancji aktywnych i jednocześnie przyjemnie wymasuje twarz. Jeśli chodzi o zapach to nie znajdziecie tutaj wybitnej i ślicznej woni. Określiłabym go jako taki typowy,standardowy,lekko chemiczny i słodki zapach ,który generalnie nie zachwyca i nie przeszkadza w użyciu. Przejdźmy jednak do działania,gdyż jest ono tutaj kluczowe. Przede wszystkim mogę śmiało przyznać,że producent spełnia swoje obietnice i maska naprawdę regeneruje skórę. Posiada ona wiele dobroczynnych właściwości,które wspólnie poprawiają kondycję naszej cery. Na pierwszym miejscu wskazała bym doskonale nawilżenie i wygładzenie. Po zdjęciu płatu możemy od razu poczuć pod palcami pożądaną gładkość i miękkość skóry. Podczas tych 20 minut aplikacji znikają wszelkie suche i nieprzyjemne miejsca na naszej twarzy. Skóra jest dogłębnie nawilżona,a efekt ten utrzymuje się około 3 dni,więc naprawdę dużo. Następnie odczułam napięcie i lekkie ujedrnienie skóry twarzy,co bardzo mnie zdziwiło,że w tak krótkim czasie można uzyskać taki efekt,wow! Wydaje się jakbyśmy wyszły od kosmetyczki z profesjonalnego zabiegu,a to tylko maska za jedyne 5 zł, jak dla mnie bomba! Zdecydowanie poleciłabym ją używać przed wielkim wyjściem,gdy zależy nam na wyjątkowym stanie naszej skóry. Dodatkowo po zastosowaniu cera nabiera blasku, świeżości a koloryt jest delikatnie rozjaśniony. Jeśli borykacie się z problemem przebarwień i zaczerwienień to koniecznie sięgnijcie po te wersję. W moim przypadku zniwelowała ona widoczność popękanych naczynek,co jest dla mnie na co dzień bardzo uporczywe. Co więcej maska nie podrażnia i nie uczula w żadnym stopniu,jej stosowanie jest bezpiecznie przy każdym rodzaju skóry. Jestem bardzo zadowolona z tej wersji produktu Conny i na pewno będę do niej regularnie wracać. Zdecydowanie regeneruje skórę na wielu płaszczyznach i sprawia,że mamy totalnie good face day :) Polecam wszystkim !
    Zalety:
    • niska cena
    • dobrze nasączona płachta
    • płat jest idealnie skrojony
    • przylega do twarzy podczas całej aplikacji
    • nawilża i zauważalnie wygładza cerę
    • delikatnie rozjaśnia koloryt
    • nie uczula i nie podrażnia
    • sprawia,że skóra prezentuje się świeżo i promiennie
    • nie pozostawia lepkiej warstwy
    • niweluje widoczność popękanych naczynek
    • skóra po zastosowaniu jest napięta i zdecydowanie bardziej jędrna
    Wady:
    • słaba dostępność stacjonarnie
    edka09
    5 czerwca 2020 o 14:37
    cudeńko
    Maska skusiła mnie do dodania jej do koszyka podczas kolejnych internetowych zakupów swoją niską ceną. Ogólnie jestem fanką "ślimakowych" serii - zarówno pianek do mycia twarzy, kremów i właśnie maseczek w płachcie. Opakowanie jest standardowe dla takiej maseczki - torebka strunowa, którą można łatwo rozerwać i wyjąć spokojnie maseczkę ze środka. Maseczka tej marki jest bardzo dobrze nasączona, w opakowaniu zostaje jeszcze sporo esencji. Czasem po użyciu płachtę wkładam ponownie do opakowania i używam jej dwukrotnie :) Wg mnie ma taki delikatny, nienachalny zapach, ale nie jestem w stanie go do czegoś konkretnego porównać. Maska jest nieźle wycięta - pokrywa całą twarz, ma odpowiednie otwory na oczy i usta, nie przesuwa się, nie zjeżdża z twarzy. Mam cerę tłustą, problematyczną, często nakładane maseczki powodują pieczenie i wysyp niedoskonałości. Po użyciu tej maseczki żadnych takich efektów nie miałam. Cała esencja się bardzo fajnie wchłonęła, skóra nie była lepka (brrrrr nienawidzę takiego efektu). Skóra po użyciu była nawilżona, ukojona, zaczerwienienia zmniejszone i buzia była taka mięciutka w dotyku. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona jej działaniem, bo nie spodziewałam się tak dobrego efektu w tak przystępnej cenie :) Rzadko wracam do danego rodzaju masek w płacie (w końcu tyle jest opcji na rynku do testów), ale w tym przypadku zrobiłam wyjątek i jest stałym gościem w mojej pielęgnacji :)
    Zalety:
    • dobrze wycięta płachta
    • wydajna
    • wchłania się
    • nie oblepia skóry
    • niska cena
    • super nawilża
    • łagodzi podrażnienia

Zobacz także inne Maseczki w płachcie