Szampony do włosów

Receptury Babuszki Agafii Przepisy Babci Agafii, Tradycyjny syberyjski szampon do włosów nr 1 na cedrowym propolisie (nowa wersja)

Nasi użytkownicy zostawili 25 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 18 lutego 2025 o 21:40
    Do codziennego, delikatnego oczyszczania włosów
    Uważam, że ten szampon idealnie sprawdza się do codziennego mycia włosów i skóry głowy. Jest delikatny ale oczyszcza w sposób wystarczający. Włosy po tym szamponie są miękkie w dotyku, puszyste i oczyszczone. Nie zauważyłam by ten szampon wysuszał moje włosy czy robił z nimi coś złego. Kondycja moich włosów po tym szamponie zawsze była w porządku. Konsystencja jest dość rzadka ale przyjemna w nakładaniu na włosy. Pieni się odpowiednio i spłukuje z włosów również. Zapach natomiast jest delikatny i lekko ziołowy, mi ten zapach bardzo odpowiada. Sądzę, że ten szampon idealnie nadaje się do delikatnego oczyszczania włosów. A raz na jakiś czas można użyć silniejszego szamponu, by oczyścić dogłębnie skórę głowy, bo tak jak wspomniałam wcześniej, ten szampon działa raczej delikatnie na skórę głowy. Nie jest to tak zwany "rypacz" do włosów :))
    Zalety:
    • Delikatnie oczyszcza
    • Pięknie pachnie
    • Jest wydajny
    • Naturalny skład
    • Dobra cena
  • 5 marca 2024 o 14:49
    odkrycie miesiąca!
    Bardzo lubię takie szampony, dopiero niedawno je odkryłam. Moje włosy dobrze na niego reagują: po użyciu błyszczą, są lśniące, zdrowe, sypkie. Poza tym szampon jest wydajny - nawet niewielka ilość dobrze się pieni. Z przyjemnością do niego wrócę!
  • 21 czerwca 2023 o 10:03
    Od szamponu oczekiwałabym większej dawki odświeżenia
    Na ten szampon natknęłam się kiedyś podczas zakupów w jeden z drogerii internetowych. Moją uwagę zwróciła niska cena idąca w parze z duża pojemnością no i to charakterystyczne opakowanie. Do tego wyczytałam informację, że jest wzmacniający więc pomyślałam że tym bardziej warto go wypróbować. Szampon znajduje się w dużej 550 ml butelce z wygodnym korkiem z małym otworem zamykanym na klik. Dobrze się go dozuje. Do umycia włosów nie potrzeba dużo, gdyż produkt dobrze się pieni. Szampon jest dosyć wydajny. Ma brunatno- czerwony kolor i ziołowo-roślinny zapach. Ani brzydki , ani ładny, ale co najważniejsze nie jest przesadnie intensywny. Szampon choć na początku miałam wraęenie, że dobrze myje włosy i skórę głowy ,a także łatwo się spłukuje nie wywiązuje sie najlepiej ze swojej roli oczyszczającej. Niestety muszę odjąć gwiazdkę za poziom odświeżenia. Używając szamponu bardzo często po wysuszeniu włosów miałam wrażenie przyklapniętych , matowych włosów. Dziwnie mi sie wtedy układały, nie były niestety takie sypkie w dotyku jakbym chciała. Po prostu nie wyglądały tak w100% świeżo. Oczywiście nie było tragedii, ale jednak coś w nim nie pasowało. Zużyłam jednak całe opakowanie używając go na zmianę z innymi szamponami. Nie zauważyłam działania wzmacniającego. Jak dla mnie to przeciętny szampon, który nie robi za wiele. Jest duży i tani i to jego największa zaleta. Minus za SLS na drugiej pozycji w składzie . Ot taki rypacz , który pozostawia włosy nie do końca świeże. Nie wiem co myśleć... Nie podrażnia skóry głowy, nie wywoływał żadnego swędzenia- całe szczęście. Podsumowując drugi raz nie kupię. Liczyłam na więcej, na bardziej naturalny skład i lepsze oczyszczenie.
    Zalety:
    • niska cena
    • duża pojemność
    • naturalny, ziołowy zapach
    Wady:
    • pozostawia włosy matowe, tępe w dotyku
    • nie oczyszcza i nie odświeża tak w 100%
    • zbyt chemiczny skład, SLS na drugiej pozycji
  • 16 kwietnia 2023 o 17:01
    Zupełnie nie dla mnie
    Szampon zakupiłam przy okazji innych produktów ponieważ słyszałam o tej marce dużo dobrych opinii pod katem dobrego skladu tych kosmetyków. Niestety szampon totalnie się u mnie nie sprawdził. Użyłam go dwa razy i dwa razy miałam taki sam efekt totalnego obciążenia moich włosów. Po wysuszeniu nadawały się do ponownego mycia. Możliwe, że to dobry produkt, natomiast nie dla mnie. Nie pasuje mi ta marka i nie będę kolejny raz ryzykować.
  • 9 kwietnia 2023 o 22:37
    Uwielbiam kosmetyki do włosów od Agafii, a ten szampon jest jednym z moich faworytów
    Wiem, że Babuszka Agafia wzbudzała ostatnimi czasy sporo kontrowersji m.in. pod kątem składów. Ja bardzo cenię sobie te kosmetyki, ponieważ w dużej mierze to one przyczyniły się do poprawy kondycji mojej skóry głowy oraz włosów. Szampon kupiłam w Biedronce za całe 8,99/550 ml. Wow! Cena w stosunku do pojemności produktu oraz jakości na wielki plus. Lubię produkty w większych opakowaniach ponieważ nie należę do najbardziej oszczędnych osób jeśli chodzi o aplikowanie produktów do włosów. Szampon ma żelową konsystencję w czerwono - różowym kolorze. Znakomicie się pieni. Ma cudowny, ziołowo - mydlany zapach. Wiem, że receptura tego produktu trochę się zmieniła. Ziołowe kosmetyki potrafią kojarzyć się naturalnie, ten niestety do końca taki nie jest, a szkoda! Już na samym początku składu znajdziemy w nim SLS, czyli dosyć mocne substancje myjące. Mimo tego, nigdy nie podrażnił mojej skóry, doskonale ją oczyszcza pozostawiając włosy miękkie i błyszczące. Myślę, że jest to bardzo dobry szampon do włosów (a przynajmniej bardzo dobrze sprawdził się u mnie). Jednak biorąc pod uwagę jego skład, w tym itchy ms oraz SLS, osoby wrażliwe powinny stosować go z rozwagą. Ja z pewnością wypróbuje inne pozycji od Agafii, wracając kiedyś również do tej :)
    Zalety:
    • piękny, ziołowo - mydlany zapach
    • doskonale się pieni
    • włosy po użyciu miękkie i błyszczące
    • cena w stosunku do pojemności
    • coraz szersza dostępność w sklepach stacjonarnych oraz internetowych
    • bardzo wydajny
    • duża pojemność
    Wady:
    • SLS i itchy ms w składzie