Serum do twarzy

Vianek Wzmacniające Serum Do Twarzy 15 ml
Vianek Wzmacniające serum do twarzy 15ml

• 14 września 2023 o 15:22
    Grrr...
    Mam wrażenie, że z firmą Vianek wiąże się dla mnie jakiś pech. Stety, niestety i tak zawsze wyczaję jakiś ich produkt w gazecie i potem jest jak jest. Podzielam opinię Tubki. U mnie też wystąpił po niedługim czasie stosowania (ale i serum jest bardzo niewydajne) efekt zapchanej skóry. Co na plus? Hmm... zapach (i cena z gazetki) i nic poza tym.
  • 6 maja 2023 o 12:05
    Bardzo przyjemne serum do twarzy. Chętnie do niego wrócę.
    Serum kupiłam jakiś czas temu w gazecie Zwierciadło. Nie mam raczej cery typowo naczyniowej - nie mam pajączków czy widocznych żyłek na twarzy, jednak ma ona skłonność do czerwienienia się, szczególnie na policzkach i czole. Po jakimkolwiek wysiłku fizycznym jestem czarowna jak burak, czy jak jest większe słońce (a stosuję SPF) albo w sytuacjach stresowych. Nie wiem czy można to podciągnąć pod cerę naczynkową... W każdym bądź razie byłam ciekawa tego serum, jak zresztą wielu kosmetyków Vianek. Serum ma małą buteleczkę airless. W takiej samej butelce są kremy pod oczy tej marki. Więc pojemność jest bardzo mała... Serum ma biały kolor i bardzo lekką konsystencję. Dozownik airless działa bez zarzutów. Ja używałam 3 pompki na raz. Używałam codziennie na wieczór. I wbrew pozorom to 15ml starczyło mi na ok. 1,5msc, więc nie jest aż tak źle. Serum ma bardzo delikatny zapach. Łatwo się je rozprowadza i szybko się wchłania. Nie zostawia lepkiej warstwy oraz uczucia ściągnięcia. Wręcz przeciwnie czuć, że już po serum buzia jest fajnie nawilżona. Koi drobne zaczerwienienia po wypryskach ale nie zauważyłam, żeby moje policzki się mniej czerwieniły. Po nałożeniu kolejnych kosmetyków nie roluje się. Serum zawiera olej ze słodkich migdałów, olej z czarnej porzeczki, olej arganowy, pantenol, wyciąg z kasztanowca, ekstrakt z borówki, ekstrakt z kwiatu bzu czarnego, alantoinę, sól sodową kwasu hialuronowego, kwas migdałowy, witaminę E. Ogólnie serum używało się bardzo przyjemnie i na pewno wypróbuję kremy do twarzy na dzień i na noc z serii wzmacniającej. Do serum pewnie też wrócę.
  • 24 kwietnia 2023 o 6:43
    Małe serum ze skutecznym działaniem bez szału
    Serum znajduje się w małym wygodnym opakowaniu, z aplikatorem w postaci pompki co zdecydowanie ułatwia użytkowanie, niestety opakowanie nie pokazuje poziomu zużycia produktu. Serum ma lekką konsystencję, która dobrze się wchłania wręcz szybko nie pozostawiając tłustego i klejącego filmu. Cera po zastosowaniu jest nawilżona ale bez efektu wow, myślę że przy cerze suchej mogłoby sobie nie poradzić. Cena jest troszkę wysoka co do oczekiwań działania.
  • 19 kwietnia 2023 o 21:27
    Przeciętne i bez rewelacji
    Spodziewałam się więcej! Serum z nazwy "silnie nawilżające" - nawilża przeciętnie. Czasem musiałam dołożyć na nie krem bo nie dawało rady i czułam ściągnięta skórę. Maleńkie opakowanie 15 ml starczyło mi na około 2 tygodnie stosowania - codziennie na noc. Wygodny higieniczny aplikator - duży plus. Właściwości rozjaśniających składnika aktywnego (azeloglicyna 3%) - właściwie nie zauważyłam. Za te cenę można kupić lepszy produkt moim zdaniem. Mam skórę wrażliwą, z zaleczonym trądzikiem różowatym - więc dobrze że mnie przynajmniej nie uczuliło, nie wysypało na twarzy bo szybko reaguje kiedy coś mojej skórze nie pasuje.
    Zalety:
    • Wygodne i higieniczne opakowanie z aplikatorem
    Wady:
    • Słabo nawilża
    • Słabo redukuje zaczerwienienia
    • Zbyt duża cena jak na 15 ml
  • 12 lutego 2023 o 10:14
    Lkki krem nawilżający
    Czy to jest silnie nawilżające serum? Bz przesady, dla mnie to było bardzo lekkie prawie jak mleczko. Produkt szybko się wchłaniał. Opakowanie bardzo wygodne, choć nigdy nie wiadomo kiedy się skończy. Skład jak najbardziej naturalny. Produkt całkiem wydajny. Sam raz na raz, ale dla mojej skóry za leciutki.

Zobacz także inne Serum do twarzy