Serum do twarzy

Buatic Premium anti-wrinkle serum Serum przeciwzmarszczkowe

• 4 lipca 2022 o 13:02
    wysoki stopień nawilżenia
    Na składach zbytnio się nie znam. Jest to w zasadzie mój pierwszy produkt przeciwzmarszczkowy i zgodzić się mogę z tym, że nawilżenie czuć praktycznie od pierwszego użycia. Na razie jestem cały czas podczas korzystanie z pierwszej buteleczki produktu, więc nie wiem jak będzie z wydajnością, ale z opinii, które czytałam mam nadzieję, że na trochę mi jeszcze starczy. Wydaje mi się, że czuję też poprawę względem naczynek pod oczami, które z różnych powodów często mocno się odznaczają na skórze, więc ogólnie jestem bardzo zadowolona
    Noor
    19 grudnia 2021 o 18:29
    Świetny nawilżacz
    Może i nieszczególnie lubię Farmacia Verde (producenta Buatic) za to jak zalewał spamem KWC, ale ten kosmetyk lubię bardzo. Głównie za moc nawilżania i za to jak szybko potrafi poprawić stan skóry. Serum jest półpłynnym, niemal przezroczystym żelem, zamkniętym w brzydkim, ale wygodnym i higienicznym pojemniczku z pompką. Bardzo wydajne - wystarczy mała kropla do posmarowania całej twarzy, co trochę rekompensuje mocno wygórowaną cenę. Przede wszystkim doskonale nawilża, mnie wystarcza samo i nie nakładam na nie już kremu. Dobrze się wchłania, nie zostawia błyszczącej cery i porozpychanych porów. Działania ujędrniającego ani wygładzającego zmarszczki inne, niż wynikające z przesuszenia nie zauważyłam, ale skóra z nim jest po prostu ładniejsza i ma się świetnie. Szybko doprowadził też do "stanu używalności" mocno przesuszoną, łuszczącą się i pękającą skórę na kostkach dłoni (nakładany pod krem). Podoba mi się skład, bo jako wrażliwy naczynkowiec z ŁZS zawsze będę doceniać uszczelniające naczynka: ruszczyk, czarną topolę, guaranę i wszechstronny eleuterokok, które obok Q10, działają również przeciwzmarszczkowo i/lub ujędrniająco. Niestety już 1% dodatek palmitynianu tetrapeptydu tylko ozdabia listę składników, bo żeby wykazał się jakąś skutecznością musi być go dobre kilka razy więcej. Ale chciałabym wiedzieć jedno: jak udało się umieścić mocno żółty i na żółto wszystko barwiący koenzym Q10 w BEZBARWNYM żelu?! #noor_złośliwa_bestia
    Zalety:
    • Niebarwiony i nieperfumowany - brawo!
  • 24 sierpnia 2021 o 9:36
    Skład bez żadnych zastrzeżeń
    Ostatnio zaczęłam sobie badać składy kosmetyków pod kątem nie tylko działania ale również bezpieczeństwa dla skóry i się zaskoczyłam ile z używanych przeze mnie kremów ma jakieś niepokojące składniki. Tak też trafiłam na Buatica, bo marzył mi się jak najbardziej naturalny krem, przy którym nie miałabym pod tym względem żadnych zastrzeżeń. Naprawdę spora liczba ekstraktów roślinnych, składników aktywnych, jeśli chodzi o skład naprawdę żadnych minusów nie widzę. Co do działania, również jestem zadowolona. Buatica używam razem z płytką gua sha, która służy do masażu powierzchni twarzy i na tym w bardzo dużej mierze zamyka się moja pielęgnacja przeciwzmarszczkowa. Stosuję wydaje mi się, że już na pewno ponad miesiąc i efekty w postaci takiej odżywionej, miłej w dotyku twarzy gwarantowany.
    IntaKa
    12 lipca 2021 o 10:11
    Mój hit
    Długi czas rozglądałam się za czymś przeciwzmarszczkowym. Zdarzyło mi się dwa razy źle trafić, ale trzeci wybór w postaci Buatica jest dla mnie strzałem w dziesiątkę. Oczywiście same działanie ciężko jest na ten moment określić mając świadomość tego, że pielęgnacja przeciwzmarszczkowa wymierne efekty daje w szerszej perspektywie czasie. To jak teraz zadbamy o skórę będzie wychodzić dopiero później, gdyż zmarszczkom najlepiej zapobiegać. Na ten moment mogę powiedzieć, że po prostu czuć nawilżenie, wzbogacenie skóry o potrzebne witaminy oraz minerały. U mnie dodatkowy, bardzo duży plus za naturalny skład, brak silikonów i sztucznych konserwantów tym bardziej cieszy oko, a dokładniej skórę naszej twarzy. Na pewno pozostanę z Buaticiem na dłużej i najprawdopodobniej nie jest to ostatnie opakowanie, które zakupiłam.
    Zalety:
    • Naturalny skład
    • Brak sztucznych konserwantów
    • Skład bogaty w naturalne składniki aktywne
    • Dobrze współpracuje z makijażem
    • Nie zapycha, jak na serum jest lekkie
    Wady:
    • Standardowo cena, lecz uważam, że przy skórze twarzy lepiej nie oszczędzać
  • 14 lutego 2021 o 11:51
    Miłość
    W tym roku kończę 30 lat, tak więc czas najwyższy zacząć działać przeciwstarzeniowo. Niestety, pod koniec zeszłego roku zauważyłam, że moja skóra w dolnych partiach twarzy nie jest już tak zbita i jędrna. Uwielbiam o siebie dbać więc niestety się mocno przejęłam. Zamówiłam ten krem, stosuje go od 5 tygodni tylko rano, na noc mieszam inny krem nawilżający z płynna, czysta witamina C. Kiedy zastosowałam buatic 1 raz, trochę się przestraszyłam - twarz była lepka, czego nienawidzę. To uczucie trwało góra 2 minuty, i zastąpiło go uczucie mega liftingu i nawilżenia. Obecnie moje czoło wygląda jak po botoksie, jest piękne i gladkie, uczucie "obniżonej jędrności" odeszło w zapomnienie.co prawda w międzyczasie przeszlam zabieg z użyciem kwasu hialuronowego na dolne części twarzy, co nie zmienia faktu, że serum jest rewelacyjne. Drobne kurze lapki znikają, podejrzewam, że za 3 miesiące nie będzie po nich śladu (niestety krem trzeba używać dłużej niż 5 tygodni - to bardzo krótko). Jestem bardzo zadowolona ze stanu mojej skóry. Konsystencja jest super, wydaje mi się, że jest wydajny. Cena - dosyć kosztowny, no ale za takie działanie cena nie może wynosić 60 zł. Zapach bardzo delikatny, niewyczuwalny, co mi bardzo pasuje, jeżeli krem pachnie intensywnie to znaczy, że jest naszpikowany chemią. Na stałe w mojej łazience :)
    Zalety:
    • Boskie działanie
    • Uczucie liftingu bez uczucia ściągnięcia
    • Nawilzenie
    • Brak intensywnego zapachu
    • Wydajny
    • Skóra wokół oczu się napiela
    Wady: