Jako, że w mojej szafie rządzą wszelkie odcienie czerni, a zaraz po tym kolorze biel(plus pracuję w białym fartuchu), to istotną sprawą jest dla mnie, aby antyperspirant nie zostawiał żadnych plam na ciuchach. Białe smugi czy żółte plamy to dla mnie znacząca wada, nawet jeśli produkt pachnie jak najlepsze perfumy i dobrze chroni(tu zaznaczam ważny fakt-nie mam dużych problemów z potliwością, wiele drogeryjnych anty się u mnie sprawdza).
Uważam, że wśród wszystkich produktów pod pachę z dopiskiem Invisible to Rexona rządzi. Miałam każdą formę-spray, sztyft oraz moją ulubioną kulkę, każdy wariant(czyli czarno-biały, różowy i niebieski), zawsze jestem z nich bardzo zadowolona.
Invisible Aqua w kulce to jeden z najlepszych antyperspirantów jakie miałam i z całą pewnością przy nim zostanę na dłużej. Robi wszystko co ma robić-skutecznie chroni przed nadmiarem wilgoci, krępującymi mokrymi plamami, skutecznie neutralizuje wszelkie brzydkie wonie, jest łagodny dla skóry oraz ubrań.
Jest niezawodny w każdej sytuacji-czy to stresujący dzień w pracy pod grubym swetrem i fartuchem, czy to entuzjastyczne skakanie na zumbie, letnia wycieczka rowerowa, a nawet podczas bycia wzorowym kibicem(poliestrowa koszulka i maaasaaa emocji oraz ruchu :D ). Przy tym produkcie nigdy nie czułam się nieświeża, spocona czy śmierdząca.
Nie robi żadnej krzywdy skórze, nie ma wysuszenia(wręcz lekko nawilża i koi), nie ma dziwnych krostek czy wysypek(zapewne dlatego, że łatwo jest zmyć ten antyperspirant pod prysznicem wodą z mydłem), nigdy nie czułam przy tym kosmetyku świądu czy pieczenia(nawet świeżo po goleniu).
No i przede wszystkim-żadnych brzydkich plam na ubraniach, tak jak producent obiecuje. Nawet jak ubieram obcisły czarny podkoszulek to nie zostają nieestetyczne białe smugi z boku, mogę też założyć bluzkę mocno wyciętą pod pachami bez obawy o nalot jakiegoś skulkowanego proszku, który odznacza się na ciemnym materiale. Jasne ubrania także są bezpieczne podczas stosowania tego antyperspirantu, nie zauważyłam żadnych zażółceń czy tłustawych plam.
Produkt wysycha całkiem szybko po aplikacji-ja daję mu ok. 5-10 minut, w tym czasie ogarniam poranną toaletę i po upływie tego czasu pachy są suche oraz nieklejące się. Lubię konsystencję tego antyperspirantu-kremowa, ale lekka, zostawia na skórze takie świeże przyjemne uczucie.
Zapach-świeży i kremowy, ja go bardzo lubię. Kojarzy mi się z czystością i pielęgnacyjną higieną, a przy tym jest na tyle subtelny i nienachalny, że nie koliduje z używanymi przez nas perfumami.
Bardzo lubię też opakowania kulek Rexony-są lekkie, ergonomiczne, stoją na głowie(więc wszystko na bieżąco spływa sobie w dól ku efektywnemu denku). Do tego kulka jest w nich fajnie skonstruowana-odpowiednio duża, nic się z niej nie wylewa oraz nie cieknie, więc nie brudzi brzegów nakrętki.