Maska wpadła w moje ręce na promocji (tej 40% - najlepsza okazja żeby przetestować ich kosmetyki).
Ma ziołowy, intensywny zapach (to dla mnie plus, lubię takie zapachy), a sam produkt wygląda jak rozświetlacz - to jakby mleczko z mnóstwem srebrzystych drobinek, nałożona na twarz wygląda pięknie. :D Skład, jest super: oprócz kwasów - ekstrakty pigwy (bogatej w wit.C) i łagodzącego czarnego bzu, jak dla mnie, niespotykane. :)
Daje uczucie szczypania, ale to normalne przy kwasach. Jeśli chodzi o złuszczanie i rozjaśnianie, czuję delikatny niedosyt. Może być to spowodowane tym, że mam już swoją ulubioną maskę peelingującą (Ren) i do niej porównuję wszystkie peelingi, których używam (Ren nie jest super ekonomiczną opcją i nie zawsze mogę sobie na nią pozwolić). Drugi powód to moja cera, i o ile policzki i czoło są ok, o tyle okolice nosa, podbródek (czyli tam gdzie mam zaskórniki i rozszerzone pory) wypadają słabo i niewystarczająco. Jeśli miałabym ją ocenić z perspektywy odświeżenia skóry i przygotowania jej pod dalszą pielęgnację, może być. Ale jeśli nie zrobiłam peelingu przez, powiedzmy, tydzień lub dłużej, i sięgnęłam po maskę, musiałam nałożyć ją grubszą warstwą i dać więcej czasu, żeby zintensyfikować działanie. Ogólnie metoda była skuteczna, choć czasem skóra szczypała mocniej, a raz nawet zarumieniły mi się poliki. ;) Biorę pod uwagę też wygląd mojej skóry po zastosowaniu, bo lubię zafundować sobie peeling jeśli mam czas na 'mini spa' przed wyjściem, przed całą zabawą z make-upem... i raczej nie zauważyłam, żeby cera wyglądała lepiej. Dziwi mnie to trochę, bo ma bogaty, naturalny skład, który miałam nadzieję, da mi widoczne rezultaty. Trochę nie rozumiem jaką funkcję spełnia mika w składzie, skoro po zmyciu cały glow znika... Nie miałam też ochoty dotykać twarzy, rozpływając się nad tym jaka jest gładka. W sumie, najlepiej sprawdziła się jako doraźny odświeżacz przed płachtową czy całonocną maską, ale nie do końca między nami zagrało, żebym mogła ją polecać. Nie wykluczam, że nigdy więcej jej nie kupię, ale zostawiam tę opcję jako awaryjną.