Szampony do włosów

VERBENA Cukierki ziołowe Dzika Róża, 60 g
Herbal Care Pokrzywa
Farmona Herbal Care Szampon Pokrzywowy 330ml
Herbal Care Pokrzywa Szampon do włosów 330 ml

Nasi użytkownicy zostawili 19 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 22 stycznia 2025 o 16:16
    Bardzo lubię
    Używam tego szamponu do włosów falowanych oraz dodatkowo odzywki bez spłukiwania minimalną ilość. Szampon spełnia swoje zadanie, włosy faktycznie dużo mniej się przetłuszczają. Optycznie wydają się gęstsze (kilka znajomych zwróciło nawet na to uwagę) i ładnie się układają. Jeden z lepszych szamponów do mojego rodzaju włosów.
    Zalety:
    • Włosy mniej się przetłuszczają
    • Fale są gęstsze i ładnie się układają
    • Włosy są miękkie
    Wady:
    • Może lekko wysuszać bez odżywki
    GirlEm
    1 lipca 2024 o 22:06
    Rodzinnie stosowany..
    Zacznę od tego, że zużyliśmy wspólnie z mężem już kilka opakowań tego szamponu.... W związku z tym, że u mojego męża zaczęły się pojawiać problemy skórne na głowie, byliśmy zmuszeni poszukać dla Niego szamponu, który nie będzie potęgować dyskomfortu i problemów. Przetestowaliśmy kilka różnych szamponów i w końcu natrafiliśmy na ten. Oboje z mężem mamy problemy z przetłuszczającą się skórą głowy, wrażliwa z tendencją do podrażnień. Do meritum: Opakowanie mogłoby być bardziej przemyślane, bo odkręcana nakrętka nie jest praktyczna w użytkowaniu. Jeżeli chodzi o sam szampon, to konsystencja dość rzadka, lejąca się, ale produkt dobrze się pieni i oczyszcza skórę głowy i włosy u nasady, nie obciążając ich ani wysuszając. W zależności od wody "w kranie" takie są włosy. Naprawdę - przetestowałam w różnych miejscach (w kraju i za granicą) i otrzymywałam różny efekt... Ogólnie jest to dla nas na ten moment najlepszy szampon, który w ostatnim czasie jedna z lepszych propozycji szamponów :)
    Zalety:
    • cena, dostępność,
    • skład - 93% składników pochodzenia naturalnego, bez barwników,
    • delikatny zapach,
    • bardzo wydajny, dobrze się pieni,
    • delikatnie, a zarazem skutecznie oczyszcza skórę,
    • nie obciąża włosów,
    • delikatnie zmniejsza wydzielanie sebum,
    • włosy są błyszczące, puszyste i lejące się.
    Wady:
    • opakowanie strasznie niepraktyczne ze względu na odkręcaną nakrętkę - wolę zdecydowanie szybsze i prostsze rozwiązania.
    jaskvx
    23 czerwca 2024 o 23:09
    Pokrzywa
    Działa na moje włosy bardzo dobrze. Jego dużym plusem jest skład oparty na roślinnych składnikach. Produkt jest wydajny i dzięki niemu mogę rzadziej myć włosy, co jest zdecydowanym atutem.
    Zalety:
    • Wydajny
  • 28 lutego 2024 o 20:35
    w porządku
    Swojego czasu miałam problem z przetłuszczającymi się włosami i szukałam szamponu, który odświeży mi włosy, a przy tym wszystkim nie zaszkodzi mojej skórze głowy i nie będę miała nawrotu łupieżu (bardzo jest to dla mnie ważne!) Znajoma poleciła mi Herbal Care. Cenię naturalne, polskie produkty, dlatego postanowiłam przetestować. Zwłaszcza, że cena była kusząca. Szampon jest rzadki, przezroczysty, pozbawiony barwników, pachnie pokrzywą, a ja bardzo lubię ten zapach (moim zdaniem przebijają się także mentolowe nuty). Po umyciu włosy są mięciutkie, lekkie, znacznie bardziej puszyste, pełne objętości i odświeżone. Niestety ta świeżość nie trwa długo i co trzeci dzień musiałam myć włosy - żadnych rewelacji, raczej standard. Uważam, że jest to dobry szampon, ale Producent naciągnął efekty walki z nadmiernym wydzielaniem sebum, za co odejmuję jedną gwiazdkę. Wydajność oceniam bardzo wysoko, bo faktycznie wystarcza niewielka ilość do dokładnego umycia włosów. Pieni się bardzo fajnie i gęsto, a spłukuje się szybko i łatwo, co jest idealnym połączeniem! :) nie trzeba zużywać mnóstwa wody, ani nadużywać produktu, co mnie cieszy. Flaszeczką, w której został umieszczony szampon bardzo mi się podoba - przyjemna transparentna butelkowa zieleń, ładny apteczny kształt i kolor, estetyczna i czytelna etykietka, zawierająca wszystkie potrzebne informacje i - wbrew pozorom - wygodny korek. Wprawdzie najważniejszym kryterium powinna być w tym przypadku skuteczna redukcja wydzielanego sebum, ale nie mam problemu z umyciem tłustych włosów co dwa, trzy dni (choć dla mnie to trochę za często), natomiast bitwa z łupieżem jest o wiele trudniejszym zadaniem - dlatego ogromnie się cieszę, że preparat oszczędził mi tej katorgi. Niestety szampon zawiera SLS - co prawda nie jestem wielką przeciwniczką tego składnika, ale ponieważ jest on kontrowersyjny i warto zasygnalizować jego obecność. Ot, tani czyściciel i budowniczy piany. Fajny szampon do delikatnego oczyszczania głowy. Już dawno go zużyłam, ale mniej więcej pamiętam jego działanie na moich włosach. Czy kupię go ponownie? Chyba tak. Choćby po to, by ewentualnie wnieść poprawki do recenzji.
  • 27 lutego 2024 o 22:53
    Nie polecam do przetłuszczających się włosów
    Ten szampon zostawiał na moich włosach przy skórze głowy jakby dodatkową powłokę. Myję włosy zawsze dwa razy i nie używam produktów do stylizacji ani odżywek przy skalpie więc musi być to wpływ tego szamponu. Przez to włosy szybciej wyglądają na nieświeże. Nie rozumiem zamysłu tego szamponu jako do włosów przetłuszczających się - dla mnie jest to zaprzeczenie jego celu.
    Zalety:
    • ładny zapach
    • polska marka
    Wady:
    • przyspiesza przetłuszczanie się
    • słabo się pieni (chociaż ma SLES)
    Drogeria Natura