Szampony do włosów

Herbal Care Szampon do włosów osłabionych i wypadających `Czarna rzepa`

Herbal Care Czarna Rzepa
Herbal Care Szampon do włosów Czarna Rzepa 330 ml
Farmona Szampon Czarna Rzepa 330ml

Nasi użytkownicy zostawili 32 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Miroku
    26 października 2023 o 22:53
    Nie domywa
    Moje włosy-długie, w dobrej kondycji, nie mam problemów z przesuszaniem czy łamliwością, z natury są proste, gładkie i niskoporowate. Niefarbowane-po 1,5 roku hendigowania wracam do naturalnego koloru(ostatnie hendigo nakładane było 28.01.2023) . Dosyć gęste, ale niezbyt grube, skłonne do obciążania oraz strączkowania. Skóra głowy przetłuszczająca się i dosyć wrażliwa na czynniki typu stres, zmiana wody/klimatu. Zapach tego produktu jest charakterystyczny oraz mocny, ale ja akurat uwielbiam zapach czarnej rzepy w szamponach :D Nie zauważyłam by wysuszał czy plątał włosy, ale też zawsze po myciu włosów nakładam na nie odżywkę lub maskę. Szampon ma tylko umyć włosy oraz skórę głowy, a w przypadku tego recenzowanego okazuje się, że ma AŻ umyć włosy oraz skórę głowy. Ponieważ on po prostu nie domywa. O ile po wysuszeniu wydaje się, że włosy oraz skalp są czyste, tak rano(włosy myję codziennie wieczorem) są już mocno przyklapnięte oraz wykazują duże chęci do strączkowania się. O ile przetrwają dzień związane w warkocz tak przed kolejnym myciem mam od nasady smalec na głowie :/ Co także odbija się na skórze głowy, która zaczyna swędzieć, oczywiście przy takim podrażnieniu nie ma co mówić o działaniu wspomagającym przy wypadaniu włosów, bo efekt jest wręcz przeciwny. Nie pomaga podwójne mycie, nie pomaga rozwadnianie szamponu przed nałożeniem go na głowę-za każdym razem włosy po nim są jakby oblepione oraz niedomyte, szczególnie u nasady. Myślę, że to może być wina konsystencji tego produktu-jest naprawdę bardzo gęsta. Rozprowadzenie oraz spienienie go na głowie nie należy do lekkich oraz przyjemnych(nawet po rozwodnieniu), pieni się tępo i topornie wypłukuje.
    Drogeria Natura
  • 16 kwietnia 2023 o 19:04
    Dobrze oczyszcza, nie wpływa na wypadanie
    Zużyłam kolejne opakowanie tego produktu i postanowiłam podzielić się swoją opinią. Wracam do tego szamponu co kilka miesięcy, ponieważ u mnie sprawdza się przyzwoicie. Dobrze oczyszcza skórę głowy, włosy dłużej są świeże. Nie plącze włosów. Nie zauważyłam żadnego wpływu na wypadanie/wzmocnienie, ale też nie zostawiam tego szamponu dłużej na skórze podczas mycia. Dla mnie jest to przyzwoity drogeryjny szampon w niskiej cenie. Minusem może być zapach, typowy dla czarnej rzepy.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza
    • przedłuża świeżość
    Wady:
    • brak wpływu na wzmocnienie/wypadanie
  • 12 października 2022 o 22:19
    Klasyczny szampon ziołowy
    Szampon jest dość lejący, przezroczysty, bez specjalnych dodatków barwiących. Bardzo dobrze oczyszcza skórę głowy i włosy - zmywa wszelkie resztki produktów do stylizacji i odświeża. Ma oczywiście ten charakterystyczny zapach rzepy, ale ja osobiście bardzo go lubię. Pieni się średnio, ale można go rozprowadzić po całych włosach bez większych trudności. Łatwo się spłukuje. Taki typowy, klasyczny rypacz ziołowy. Bez większych efektów, ale krzywdy nie robi. Włosy są sypkie, odświeżone. Nie przesusza i nie plącze, jednak niespecjalnie spełnia obietnice producenta: nie zauważyłam wzmocnienia włosów, ani efektu zmniejszonego wypadania. Butelka estetyczna, kojarząca się z produktami ziołowymi, ale irytująca jest nakrętka - wolę butelki z klikiem.
    Zalety:
    • oczyszcza
    • odświeża
    • zapach rzepy :) (wiadomo, co kto lubi)
    Wady:
    • nie hamuje wypadania i raczej nie wzmacnia włosów
  • 31 maja 2022 o 18:13
    Średniak
    Używałam go regularnie przez jakieś 2 miesiące, w tym czasie nie zauważam poprawy w kondycji włosów. Szampon wysusza włosy, pachnie niezbyt ładnie więc dokończyłam opakowanie i raczej nie kupię ponownie. Na plus na pewno to , że dobrze się pieni i dokładnie oczyszcza skórę głowy, jest też dość wydajny. Wiem , że ma on wielu zwolenników , kupiłam go z polecania koleżanki , ale niestety u mnie wypadł bardzo średnio. Znam lepsze szampony w równie atrakcyjnych cenach.
    Zalety:
    • Dobrze się pieni
    • Oczyszcza
    • Wysusza włosy
  • 20 marca 2022 o 22:41
    Nie warty żadnych pieniędzy
    Skusiła mnie cen szamponu, liczyłam że będzie tańszym odpowiednikiem seboradin, jednak nie poradził sobie nawet z domyciem włosów. Produkt ma konsystencję słabo pieniącego się żelu. Przez mały otwór trzeba nieźle się nasilić aby go wydobyć. Przez to że słabo się pieni nigdy nie wiedziałam ile go zużyć. Na początku efekt był fajny, jednak włosy nie miały lekkości która bardzo lubie. Były natomiast gładkie, ładnie się układały. Już następnego dnia były jednak do mycia. Próbowałam używać go dwa razy, jednak miałam nieodparte wrażenie, że nawet zużywając cały nie domyje włosów tak jak lubie. Szampon jest po prostu słabej mocy. Może być łagodny przez to dla skóry głowy, jednak moje włosy przetłuszczają się szybko i to niedomycie potęgowało ich wypadanie. Dla mnie bubel który nie spełnia podstawowej funkcji jaką jest mycie, jednak kazdy ma inną skórę glowy