kupiłam ten żel w okresie szału na śluz slimaka z naiwną wiarą w likwidację rozstępów na pośladkach, jakkolwiek moim ćwiećwiecznym rozstepom żel nie dał rady (co mnie niezbyt zdziwiło), to z innych jego zastosowan jestem mega zadowolona, żel w konsystencji przypomina żel aloesowy, zapach ma faktycznie jak ktoś napisał "cynamonowy", dla mnie przyjemny, choć dość intensywny, myślę, że ta intensywność ma przkryć przykry zapach isopropyl alkohol, stosuję żel na pojawiające się na twrzy głębokie, podskórne niedoskonałości, żel fajnie zasusza, zmniejsza obrzęk, rozjaśnia zaczerwienienie i sprawia, że zmiana szybciej znika, jeśli zdarzy mi się coś wycisnąć, to rana posmarowana żelem bardzo ładnie i szybko się goi, w lecie dobrze się sprawdza aplikowany po opalaniu, fajnie koi zaczerwienienia spowodowane nadmiarem słońca, czasem lubię sobie nałożyć małą porcję żelu na całą twarz, ładnie uspokaja i balansuje nawilżenie mojej mieszanej cery, przetłuszczającą się strefę T delikatnie matowi, wrażliwe, suche policzki rozjaśnia i odżywia, cera staje się taka młodzieńczo rozświetlona, żel przyda sie również na drobne blizny i zaczerwienienie po ranach czy urazach, smaruję córce 2 cm ślad po rozcięciu na brodzie i po ok. 3 miesiącach zauważam, że blizna staje się bledsza, ogólnie działanie żelu porównałabym do działania żelu aloesowego, z tym że żel ze śluzem ślimaka daje bardziej widoczny efekt rozjaśnienia, zdecydowanie lepiej wpływa na gojenie się wyprysków, jedynie do czego można się przyczepić to ten isopropyl alkohol, który może wywołać podrażnienie, moja skóra akurat na ten składnik nie reaguje negatywnie, choć należy do bardzo chimerycznych cer tradzikowo-różowato-łojotokowych, dlatego chętnie używam żelu ze śluzem ślimaka na różniste niedoskonałości swojej (i nie tylko) skóry
Zalety:
- łagodzi podraznienia,
- leczy niedoskonałosci,
- rozjaśnia i rozświetla cerę,
- ładnie nawilża moją mieszaną cerę,
- rozjasnie zaczerwienienia różnego pochodzenia (blizny, ślady po wypryskach),
- cena,
- żelowa konsystencja,
Wady:
- isopropyl alkohol może podrażnić.