Balsamy do ciała

Avena Kolagen 500ml - balsam regenerujący
Avena Kolagen 500ml - balsam regenerujący

• 14 kwietnia 2025 o 1:48
    Przeciętniaczek
    Kupiłam sobie wersję łykendową, czyli 100 ml. Opakowanie: ładne, zgrabne, wygodne, dobrze leży w dłoni, klik działa idealnie, można wycisnąć prawie cały kosmetyk Zapach: rzecz gustu, wiadomo. Dla mnie raczej nieinwazyjny, taki trochę retro krem, nie przeszkadza, nie zachwyca. Skład: na drugim miejscu parafina, czego z zasady unikam, poza tym dyskusyjna trójetanoloamina. Ślimak jest, a jakże, gdzieś na szarym końcu. Konsystencja i wydajność: balsam jest z tych bardziej płynnych, całkiem wydajny Działanie: Balsam łatwo się rozsmarowuje, bardzo szybko wchłania. I to w zasadzie tyle. Nawilża i odżywia ale raczej na krótką metę. Nie zauważyłam obiecywanych przez producenta efektów czyli zmniejszenia zmarszczek, regeneracji czy ukojenia. Nie mam problemów ze skórą ciała więc jeśli mnie nie zachwycił to tym bardziej nie pomoże osobom, które te problemy mają, tzn. faktycznie potrzebują wygładzenia zmarszczek czy regeneracji. Być może używałam go za krótko (ok. tygodnia) ale nie zachęcił mnie niczym do dalszych prób i zakupu większej pojemności. Ot, balsam jakich wiele, nie pomoże, nie zaszkodzi.
    Zalety:
    • Tani
    • Szybko się wchłania
    • Dobrze się rozsmarowuje
    Wady:
    • Nawilża na krótką metę
    • Nie regeneruje
    • Niczego nie koi i nie wygładza
  • 16 lipca 2020 o 22:38
    Rewelacyjny balsam
    Dostałam ten balsam w prezencie w jednej z drogerii, miałam pojemność 100 ml, więc na jakiś nowy produkt całkiem fajnie. Konsystencje ma bardzo rzadką ale jakoś specjalnie mi to nie przeszkadzało, ponieważ jest wydajny. Zapach przyjemny, który utrzymuje się przez jakiś czas na naszej skórze. Szybko się wchłania, co jest dla mnie dość ważne, gdy nie mam zbyt dużo czasu. Po 3-4 użyciach zauważyłam rewelacyjne efekty moje ciało zostało bardzo dobrze nawilżone, wygładzone oraz przyjemne w dotyku, miękkie. Na dzień dzisiejszy jestem zachwycona tym balsamem i na dniach kupię jego pełnowartościowy produkt, bo efekty naprawdę są zauważalne.
    • wydajny
    • nawilża
    • wygładza
    • zmiękcza skórę
  • 27 marca 2020 o 23:10
    Przeciętniak..
    Balsam bardzo dobrze nawilża skórę dzięki zawartości śluzu ze ślimaka. Konsystencja jest dość rzadka, dla mnie jest to mały minus. Jednak balsam bardzo szybko się wchłania, nie klei się, nie podrażnia skóry ani nie uczula. Ma wygodne opakowanie, bardzo poręczne. Jednak drugim minusem jest dla mnie zapach, który kojarzy mi się z babcinymi kosmetykami.. Oceniam go na przeciętną 3.. :)
    Zalety:
    • szybko się wchłania
    • nawilża
    • rzadka konsystencja
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    Elednor
    2 października 2019 o 18:43
    Instituto z kolagenem
    Jest to balsam, który w odróżnieniu od pozostałych w ogóle nie przypadł mi do gustu ze względu na jego zapach. Jeśli chodzi o jego działanie to klasyfikuje się on równie wysoko jak jego poprzednie wersje. Mi zapach przeszkadzał, ale dla kogoś innego może stać się on faworytem. Opakowanie i produkt: Produkt koloru białego, o konsystencji typowego mleczka. Mleczko dostępne jest w opakowaniach o pojemności 100ml, 500ml. Nie udało mi się znaleźć w otchłani internetu informacji że wersja o pojemności 950ml istnieje. Aplikacja i działanie: W tym przypadku zacznę od jego jedynej moim zdaniem wady, czyli jego zapachu, który kompletnie nie przypadł mi do gustu. Śmierdzi mi niemiłosiernie, do tego stopnia, że po aplikacji, ciągle czułam ten zapach na sobie. Skoro już jesteśmy przy zapachu, to pomijając jego aromat sam w sobie, z pewnością plusem jest fakt, że jak u jego poprzedników, zapach utrzymuje się naprawdę długo na skórze. Pod względem aplikacji i działania mleczko wypada bardzo dobrze. Mleczko rozprowadza się bez problemu i wchłania się w mgnieniu oka. Dużym plusem jest fakt, że po rozsmarowaniu nie pozostawia ono tłustego filmu na skórze. Produkt nie uczula i nie podrażnia skóry. Dobrze nawilża oraz wygładza i delikatnie ujędrnia skórę, która staje się przyjemniejsza w dotyku. Jest całkiem wydajny. Duże opakowanie z pewnością starczy kilka miesięcy. Dostępność i cena: Stacjonarnie raczej słabo dostępny. Szybciej znajdziemy go w kilku drogeriach internetowych. Co do ceny i opłacalności, to ceny rozkładają się podobnie jak w przypadku Aloe Vera i Urea. I tak: opakowanie 500ml dostaniemy za 17-19zł, jednak za 100ml musimy dać ok 6-8zł co już się w ogóle nie opłaca.
    Zalety:
    • intensywny zapach, który pozostaje na kilka godzin
    • szybko się wchłania
    • dobrze się rozprowadza
    • całkiem wydajny
    • nie pozostawia tłustego filmu na skórze
    • nie uczula i nie podrażnia, nawet po goleniu
    • dobrze nawilża i wygładza skórę
    • dostępny w dużej i małej pojemności
    • dobra cena za opakowanie 500ml
    Wady:
    • słabo dostępny stacjonarnie
    • mi osobiście zapach nie przypadł do gustu, a nawet przeszkadzał
    • małe opakowanie 100ml nie jest opłacalne w porównaniu do dużego opakowania
    Metaxia
    25 września 2019 o 18:30
    Cudow nie ma
    Balsam ten ma dosc luzna konsystencje i bardzo delikatny, przyjemny zapach. jest balsamem ujedrniajacym do zadan specjalnych- ma dzialanie odmladzajace i regenerujace. Nawilza super, ale czy ujedrnia... Niekoniecznie, w koncu nie jest to eliksir mlodosci, ktory sprawi, ze z pomarszczonego rodzynka przeobrazimy sie w nastoletnia fitnesske. Zawartosc kolagenu moze wspomoc regeneracje, ale badzmy realistkami- zaden balsam nie sprawi, ze wskazowki zegara zaczna sie cofac. Jest to i tak fajny, przyjemny produkt i mysle, ze siegne po niego ponownie
    Zalety:
    • Delikatny zapach
    • Szybka wchlanialnosc
    • Dobrze nawilza
    • Nie pozostawia lepkiej warstwy na ciele
    Wady:
    • Jest odrobine zbyt rzadki