Kremy i maski do rąk

Biolaven Odżywczy Krem do Rąk 100ml

AnaSky
    13 czerwca 2024 o 16:53
    Spodziewałam się czegoś więcej
    Krem kupiłam przy okazji targów kosmetycznych na stanowisku firmy Vianek. Tubka jest zabezpieczona przed niepowołanym otwarciem za pomocą plastikowej obręczy obejmującej korek i zamknięcie. Pojemność 100 ml, zamknięcie na klik, szata grafiszna stonowana. Co uderza jeszcze przed otwarciem - bardzo intensywny winogronowy zapach. Tak też pachnie krem (zawiera olej z pestek winogron), choć po obecności eterycznego olejku lawendowego można by się może spodziewać zapachu lawendy - tu go nie ma. Winogronowy zapach jest dośc przyjemny, choć przez swoją intensywność robi się po czasie męczący. Krem ma lekką konsystencję i barwę ecru. Dobrze się go wsmarowuje, szybko się wchłania, nie pozostawia lepiącej się warstwy. Krem opisywany jest jako regenerujący i przeznaczony do intensywnej pielęgnacji przesuszonej i szorstkiej skóry dłoni. Wątpię jednak, by sprostał tym szczególnym wymaganiom, gdyż w moim odczuciu nawilża wyjątkowo delikatnie. Nie ujął mnie na tyle, bym do niego wróciła, dla mnie jest przeciętny, a jego cena regularna nie znajduje odzwierciedlenia w działaniu...
    anna996
    7 kwietnia 2024 o 13:29
    Mało odżywczy krem o męczącym zapachu
    Krem spisał się u mnie bardzo średnio. - krem ma ładne opakowanie, wysoką smukłą tubkę o pojemności 100 ml - konsystencja raczej rzadka i delikatna, nie sprawia wrażenia kosmetyku odżywczego - zapach to kwestia gustu - dla mnie bardzo drażniący, sztuczny, mocny - cena do zaakceptowania - działanie bardzo przeciętne, nic szczególnego nie zrobił. Ogólnie: zwykły, przeciętny krem. Szczerze mówiąc z trudem go zmęczyłam, nie kupię ponownie, daję 2 gwiazdki.
    joanakk
    17 stycznia 2024 o 18:26
    Najlepszy zapach kremu
    Nigdy nie miałam kremu, który będzie intensywnie pachnieć winogronami. Miłym zaskoczeniem dla mnie było szybkość działania kremu oraz silne nawilżenie. Korzystam z niego każdego wieczoru aby dłonie były zregenerowane i odżywione przed następnym dniem. Krem sprawdził mi się nawet w trudnych stanach dłoni ( przesuszenie ). Konsystencja jest średnio gęsta ale szybko się wchłania i nie pozostawia po sobie nieprzyjemnego klejenia.
    Zalety:
    • Cudowny zapach
    • Szybko się wchłania
  • 7 stycznia 2024 o 11:12
    Odżywczy krem do rąk
    Odżywczy krem do rąk firmy Biolaven to dobry produkt do pielęgnacji dłoni. Ma łagodny zapach i szybko się wchłania. Dobrze rozprowadza się na dłoniach i delikatnie nawilża. Nie uczula i nie powoduje alergii.
    Zalety:
    • dobrze nawilża
    • delikatna formuła
    • łagodny zapach
    • szybko się wchłania
    • nie podrażnia i nie powoduje alergii
  • 15 marca 2022 o 18:31
    Krem do rąk
    Całkiem fajny krem do rąk na co dzień. Ma dość lekką konsystencje, choć nie lejącą. Szybko się wchłania i nie tłuści zbyto dłoni. Nie jest to tego typu krem, że trzeba co chwilę go nakładać, bo jest uczucie suchości. Delikatnie nawilża i wygładza dłonie. Niestety w momencie gdy moje dłonie były mocniej przesuszone to nie dawał sobie rady i wtedy faktycznie musiałam dawać grubszą warstwę. Także raczej dla suchych czy bardzo suchych dłoni może być zbyt słaby. Ale tak jako lekki krem do nawilżania dłoni w trakcie dnia sprawdzał się dobrze. Natomiast nie wiem czy wróciłabym do niego ponownie, chyba nie. Był ok ale nie przebił moich ulubieńców w kategorii pielęgnacji dłoni.