Serum do włosów

Alpecin Caffeine Liquid, Płyn wzmacniający cebulki włosów

Alpecin Caffeine Liquid
Alpecin Caffeine Liquid Wzmacniający Cebulki Włosów 200ml
Alpecin Caffeine Liquid Płyn zapobiegający wypadaniu włosów 200 ml

• 7 kwietnia 2020 o 15:49
    Chłodzi głowę jak wiatr zimą.
    Produktu używałam przez prawię rok wraz z moją mamą. Stosowałyśmy go wraz z szamponem do włosów z tej samej linii. Poza chłodzeniem głowy ten produkt nie robi nic... Formuła jest lejąca i niestety przez dziubek wylewa się zbyt dużo produktu. Jest mało wydajny, a jednocześnie nie skuteczny. Nie stymuluje wzrostu, ani nie sprawia aby włosy mniej wypadały. Ma mocno mentolowy męski zapach, który utrzymuje się na skórze głowy. Zużyłam z mamą kilka jak nie kilkanaście opakowań tego produktu. Nie zadziałał w żaden sposób dobroczynnie na skórę głowy ani na cebulki włosa. Za taka ceną nie polecam.
    Wady:
    • nie wzmacnia cebulek
    • mocny zapach
    • mały wydajny
    • cena w Rossmanie jest wygórowana
  • 9 października 2019 o 18:49
    Jedyny, który pomógł...
    Cierpię na wypadanie włosów niewiadomego pochodzenia (tzn wiadomo choroba autoimmunologiczna ale nie wiadomo jaka :D). Przez prawie 10 lat testowałam naprawdę wszystko, byłam u miliona specjalistów , zrobiłam prawie tyle samo badań i przeczytałam chyba wszystko co można było przeczytań w internecie. Płyn pomógł jako jedyny. Oczywiście nic już nie przywróci stanu włosów sprzed lat ale mogę z czystym sumieniem polecić ten produkt. Jest to płyn, który niesamowicie przyjemnie chłodzi skórę głowy. Osobiście przelewam go do atomizera żeby ułatwić aplikację. Naprawdę warto dać mu szansę!
    Iwona_C
    9 sierpnia 2018 o 19:29
    Wydajny i dobry w działaniu.
    Płyn stosowałam wraz z szamponem z tej samej serii , gdy miałam problemy z wypadaniem włosów . Jego działanie nie było jakieś wybitne , ale z efektów byłam bardzo zadowolona . Opakowanie w formie plastikowej granatowo-przeźroczystej butelki o pojemności 200 ml , zaopatrzone jest w bardzo wygodny dziubek , który ułatwia nanoszenie produktu na skórę głowy Konsystencja jest całkowicie wodnista . Bardzo mocny zapach przypominający męską wodę toaletową , ale szybko się ulatnia i już po chwili jest niewyczuwalny na włosach. Płyn jest bardzo wydajny ze względu na płynną konsystencję , łatwo się aplikuje i wciera .Po jego użyciu występowało u mnie uczucie rozgrzania i mrowienia skóry głowy . Przy codziennym stosowaniu tonik wystarczył mi na miesiąc , a efekty jego działania widoczne były już w czasie stosowania kuracji. Znacznie zmniejszyła się ilość wypadających włosów , choć nie nastąpiło całkowite zatrzymanie wypadania . Włosy stały się mocniejsze , na głowie pojawiło się sporo nowych włosków - baby hair. Odrost włosów po miesiącu stosowania był wyraźnie większy niż zwykle.
    Zalety:
    • zmniejsza wypadanie włosów
    • wzmacnia cebulki włosowe
    • wygodne opakowanie z dozownikiem
    • wydajny
    • skuteczny
    • atrakcyjna cena w promocji , lub na portalach aukcyjnych.
  • 25 lipca 2018 o 20:25
    Jestem na tak!
    Płyn ten zakupiłam podczas problemów z wypadającymi włosami po urodzeniu dziecka. Plusy: *działa! Włosy po 2 użyciach były widocznie mocniejsze *nie zahamował całkowicie wypadania włosów (o ile można zahamować wypadanie przez hormony...), ale sprawił, że wypadło ich mniej *nie podrażnia i nie uczula *nie obciąża włosów Plusy/minusy: *daje uczucie ochłodzenia na głowie - mi nie przeszkadzało, ale innym może *cena - w drogeriach internetowych do przełknięcia, stacjonarnie trochę dużo. Minusy: *ma mega intensywny zapach, którego nawet ciężko pozbyć się z rąk. Nie zostaje na szczęście na włosach. Wydajność standardowa. Polecam i ja wracać będę :)