Wcierki do włosów i skóry głowy

Kosmed Aloevit, Płyn do pielęgnacji włosów odżywczo-wzmacniający (nowa wersja)

• 27 kwietnia 2021 o 16:10
    Dobra wcierka
    Bałam się zawsze alkoholowych wcierek, bo obawiałam się podrażnienia. Jednak zdecydowałam się na wcierkę Aloevit. Opakowanie - szklana, brązowa butelka o pojemności 100ml, z czerwonym korkiem, z kropelkomierzem. Ja przelewałam sobie do innego opakowania z wygodniejszym dla mnie aplikatorem. Widać, ile produktu mamy w opakowaniu, ale aplikacja dla mnie byłaby trudna, więc zdecydowałam się zmienić. Dla mnie mało praktyczne. Dodatkowo produkt przyszedł mi z pękniętą nakrętką, zapewne wina transportu. Zapach - bardzo intensywny, ziołowy. Trochę mi przypomina Amol. Nie utrzymuje się zbyt długo na skórze głowy, mi osobiście nie przeszkadza, może być. Działanie - na początku zaczęłam stosować w bardzo małych ilościach aby kontrolować co będzie działo się na mojej skórze. I nic się na niej na szczęście nie działo. Zazwyczaj stosowałam go co dwa dni, zdarzało się że codziennie. Nie uczulił mnie, nie podrażnił. Jeśli przesadziłam z ilością to obciążał, skóra głowy szybciej się przetłuszczała. Stosowałam go tylko jako wcierkę, producent pisze także o możliwości stosowania na włosy, ja nie praktykowałam. Efekty jakie zauważyłam to na pewno fajny wzrost baby hair - urosły zdecydowanie szybciej niż przy użyciu innych wcierek. Zbyt dużo nowych włosów nie zauważyłam, ale na długość też widać różnicę. Nie jest to idealna wcierka która zrobiła totalne wow na moich włosach, ale była dość przyjemna w stosowaniu, w niskiej cenie i dość wydajna. Zamawiałam ją na aptece DOZ, teraz niestety nie jest dostępna, a szkoda, bo chciałabym kontynuować wcieranie tej wcierki.
    Zalety:
    • Działanie
    Wady:
    • Niepraktycznie opakowanie
  • 1 sierpnia 2017 o 19:07
    Cudowna wcierka
    Aloevit stosowany regularnie sprawił, że udało mi się zagęścić włosy. Pozbyłam się zakoli i uzyskałam przyspieszony wzrost włosów. Aloevit w znacznym stopniu ograniczył wypadanie włosów. Płyn stosowałam 2 razy w tygodniu i wmasowywałam go w skórę głowy na kilka godzin przed myciem głowy. Nie zaobserwowałam podrażnień, pieczenia, czy swędzenia, mimo że mam atopową skorę, a w składzie obecny jest alkohol.
    Zalety:
    • skład,
    • cena,
    • zapobiega wypadaniu włosów,
    • pobudza włosy do wzrostu,
    • wydajny,
    • nie wysusza skóry głowy,
    • włosy są wzmocnione,
    • nie przyspiesza przetłuszczania,
    • zapach,
    Wady:
    • mało praktyczne opakowanie,
    • dostępność,
    jojoan
    12 maja 2017 o 21:55
    Nie jest zły
    Zapach ziołowy. Nie przeszkadza za bardzo po nałożeniu na głowę. Samo nakładanie jest dość ciężkie, bo wszystko się leje i zawsze coś wyląduje na podłodze. Trochę czasu zajmuje nałożenie go na całą skórę głowy. Pozostawiony dłużej na głowie niż 10min, powoduje swędzenie. Czasem nawet straszne swędzenie, więc trzeba się trzymać tego, że 10min to jest maks. Przy stosowaniu go przy każdym myciu (myję głowę co drugi dzień) wysusza skórę głowy, która zaczyna swędzieć, więc mogłam go używać co drugie mycie. Łatwo zmywa się z włosów. Teraz przejdźmy do działania. Nie zauważyłam jakiejś intensywnej pielęgnacji skóry głowy. Jest w takim samym stanie, jeśli nie w odrobine gorszym. Reguluje wydzielanie sebum. Moje włosy czasem po jednym dniu już były lekko tłustawe. Jak na razie po tym czasie nie wyglądają źle. Nie świecą się, ani nic, więc jest dobrze. Na początku stosowania zauważyłam trochę baby hair, więc byłam wniebowzięta i już myślałam, że zaczną mi rosnąć włosy, ale teraz szczerze mówiąc nie widzę żadnej różnicy. Nawet baby hair się gdzieś pochowały.