Balsamy do ciała

Sephora
Mokosh - Melon Z Ogórkiem - Balsam Do Ciała - Cucumber Body Lotion - Dla Kobiet

ALM007
    30 czerwca 2024 o 23:27
    Od próbek do pełnego opakowania: Recenzja balsamu Mokosh Cosmetics Melon z Ogórkiem
    Mokosh Cosmetics to marka znana z naturalnych i skutecznych kosmetyków. Balsam do ciała Melon z Ogórkiem przyciągnął moją uwagę dzięki pozytywnym opiniom i możliwości przetestowania próbek, które otrzymałam w Topestetic. Po kilku wieczorach stosowania próbek byłam na tyle zadowolona, że zdecydowałam się na zakup pełnowymiarowego produktu. Oto moja szczegółowa recenzja po kilku tygodniach regularnego stosowania na wieczór. Opakowanie i konsystencja Balsam Mokosh Melon z Ogórkiem jest zapakowany w elegancki, szklany słoiczek, który prezentuje się bardzo ładnie i ekologicznie. Opakowanie jest solidne i wygodne w użyciu, choć słoiczek może być nieco ciężki do codziennego noszenia w torebce. Konsystencja balsamu jest lekka i kremowa, co ułatwia jego rozprowadzanie na skórze. Produkt szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustej warstwy. Składniki aktywne Balsam do ciała Mokosh Melon z Ogórkiem zawiera starannie dobrane, naturalne składniki, które mają na celu intensywne nawilżenie i odżywienie skóry: - Olej z pestek arbuza – intensywnie nawilża i regeneruje skórę. - Ekstrakt z ogórka – odświeża i koi skórę, działając przeciwzapalnie. - Masło shea – głęboko nawilża, zmiękcza i chroni skórę. - Witamina E – silny antyoksydant, chroni skórę przed wolnymi rodnikami. - Olej jojoba – odżywia i uelastycznia skórę. Działanie Od pierwszego użycia balsamu Mokosh zauważyłam, że skóra staje się bardziej nawilżona, gładka i miękka. Wieczorna aplikacja balsamu działa kojąco po długim dniu, a jego delikatny zapach melona i ogórka relaksuje zmysły. Balsam szybko się wchłania, co jest dużym plusem przed pójściem spać, ponieważ nie zostawia tłustych śladów na pościeli. Po kilku tygodniach regularnego stosowania zauważyłam wyraźną poprawę kondycji skóry. Skóra jest bardziej jędrna, elastyczna i dobrze nawilżona. Balsam doskonale radzi sobie z suchymi miejscami, takimi jak łokcie i kolana, pozostawiając je miękkimi i odżywionymi. Wydajność Balsam jest bardzo wydajny – niewielka ilość produktu wystarcza na pokrycie dużej powierzchni skóry. Opakowanie o pojemności 180 ml starcza na długi czas, nawet przy codziennym stosowaniu. Cena Cena balsamu Mokosh Melon z Ogórkiem jest umiarkowana, zwłaszcza biorąc pod uwagę jego naturalne składniki i skuteczność. Produkt oferuje doskonałą wartość za pieniądze, będąc inwestycją w zdrowy i piękny wygląd skóry. Podsumowanie Mokosh Cosmetics, Melon z Ogórkiem, Balsam do ciała to produkt, który spełnia swoje obietnice. Dzięki bogatym, naturalnym składnikom i widocznym efektom, balsam ten zapewnia skórze intensywne nawilżenie, odżywienie i wygładzenie. Jest to doskonały wybór dla osób poszukujących naturalnego, skutecznego produktu do codziennej pielęgnacji ciała.
    Zalety:
    • Eleganckie opakowanie – luksusowy wygląd i ekologiczne materiały.
    • Lekka konsystencja – łatwa aplikacja i szybkie wchłanianie.
    • Skuteczne składniki – olej z pestek arbuza, ekstrakt z ogórka, masło shea, witamina E, olej jojoba.
    • Intensywne nawilżenie – skóra jest miękka i elastyczna.
    • Poprawa kondycji skóry – wyraźna poprawa jędrności i elastyczności.
    • Wydajność – jedno opakowanie starcza na długi czas.
    Wady:
    • Cena – średnia, ale adekwatna do jakości.
  • 5 lipca 2023 o 13:02
    Balsam, który nawilża, ujędrnia i dodaje skórze blasku.
    Zacznę od tego, że marka Mokosh, to polskie kosmetyki o bogatych, naturalnych składach, które osobiście bardzo lubię. Dziś napiszę kilka słów o jednym z moich ulubieńców ( a zaznaczam, że jest ich całkiem sporo z tej marki ) . Mowa o nawilżającym balsamie do ciała melon z ogórkiem. Balsam zamknięty jest w ciemnym, szklanym, zakręcanym słoiczku. Wygląda minimalistycznie, ale i bardzo elegancko. Kosmetyk ma dość jogurtową konsystencje, dobrze rozprowadza się po skórze i błyskawicznie się wchłania. Do tego jest lekki i wydajny. Kosmetyku używam raz dziennie i to wystarcza, by moja skóra była wystarczająco nawilżona przez resztę dnia. Co do zapachu , to ewidentnie wyczuwalna jest tu ogórkowa nuta, wiecy fani ogórków mogą poczuć się usatysfakcjonowanii ;). Nie do końca są to moje ulubione nuty zapachowe (wolę cytrusowe), ale przez to, co ten balsam robi z moją skórą jestem w stanie pokochać zapach ogórka z domieszką melona i to miłością wielką.
    Zalety:
    • świetne nawilża, odżywia, ujędrnia i dodaje skórze blasku
    • ma naturalny, bogaty skład
    • posiada wegańską formułę
    • ma piękne, minimalistycznie opakowanie
    Wady:
  • 23 maja 2023 o 13:38
    Świeży zapach, skuteczność i naturalny skład
    Ten produkt nie tylko zaskoczył mnie swoim świeżym zapachem, ale także skutecznością i naturalnym składem. Jednym z pierwszych aspektów, które przyciągnęły moją uwagę, jest zapach balsamu. Po otwarciu opakowania wita nas delikatna i orzeźwiająca woń melona z subtelnymi nutami ogórka. To prawdziwa uczta dla zmysłów i doskonale sprawdza się jako świeży zapach na letnie dni. Zapach nie jest przytłaczający, ale subtelnie unosi się na skórze przez dłuższy czas, co jest dużym plusem. Konsystencja balsamu jest gęsta i kremowa, co sprawia, że łatwo rozprowadza się na skórze. Po nałożeniu produkt szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustej lub lepkiej warstwy. Moja skóra czuje się nawilżona, miękka i gładka już po pierwszym użyciu. Balsam działa również kojąco na skórę, szczególnie po ekspozycji na słońce lub podrażnieniach. Co najważniejsze, Mokosh Cosmetics stawia na naturalne składniki, co dla mnie jest niezwykle istotne. Jest to świetna opcja dla osób o wrażliwej skórze, ponieważ nie zawiera sztucznych barwników, parabenów, ani innych potencjalnie szkodliwych substancji. Jestem również pod wrażeniem filozofii marki Mokosh Cosmetics. Firma jest zaangażowana w ochronę środowiska i stosuje zrównoważone praktyki produkcji. Opakowanie balsamu jest wykonane z materiałów przyjaznych dla środowiska, co jest dodatkowym plusem. Podsumowując, balsam do ciała Mokosh Cosmetics o zapachu melona z ogórkiem to doskonały produkt, który zapewnia nawilżenie, odżywienie i odświeżenie skóry. Zapach jest rewelacyjny, a naturalny skład sprawia, że czuję się pewnie używając go na swojej skórze. Jeśli szukasz wysokiej jakości balsamu do ciała, który dba o Twoją skórę i środowisko, gorąco polecam wypróbowanie tego produktu.
  • 6 maja 2023 o 12:38
    Bardzo przyjemny „świeżak”
    Lubię formuły balsamów Mokosh. Dobrze mi się wchłaniają i nie czuję się oblepiona po ich aplikacji. Wersja melon&ogórek jest dla mnie świetnym nawilżeniem z orzeźwiającym zapachem, który bardzo pasuje mi rano. Jednak nie jest to jakiś absolutny hit o długotrwałe utrzymującym się nawilżeniu skóry, po prostu bardzo dobry balsam, ktory dostosowany codziennie zapewnia komfort i nawilżenie.
  • 10 kwietnia 2023 o 17:42
    Ogórkowy raj na ziemi!
    Kupiłam balsam od Mokosh Cosmetics melon z ogórkiem głównie przez to że kosmetyki od Mohosha szczycą się bardzo dobrą opinią więc i ja postanowiłam przetestować jeden z nich. Balsam zamknięty jest w szklanym pojemniczku z prostą etykietką bez żadnych niepotrzebnych ozdobników. Balsam ma piękny ale delikatny nie nachalny zapach bardziej ogórka niż melona moim zdaniem. Łatwo się rozprowadza na skórze nie jest ani zbyt lejący ani zbyt zbity. Nie pozostawia żadnych tłustych warstw na skórze i bardzo szybciutko się wchłania. Jest to zdecydowanie bardzo przyjemny balsam szczególnie na upalne dni gdzie potrzebujesz ukojenia i relaksu.
    Zalety:
    • szklany pojemnik
    • piękny lekki zapach ogórka
    • nie pozostawia tłustej warstwy
    • szybko się wchłania