Maseczki klasyczne

Clinique Pep-Start, Double Bubble Purifying Mask Oczyszczająca maseczka do twarzy

• 30 listopada 2020 o 13:20
    Słabiutka :(
    Kupiłam zachęcona szałem na bąblujące maseczki, to był jeden z pierwszych tego produktów na rynku. Cena dość wysoka, ale stwierdziłam, że mogę zaszaleć, skoro maseczka ma mi tak świetnie oczyścić skórę. Maseczka zapakowana jest w poręczna tubę z dozownikiem, łatwo wydobyć pożądana wielkość produktu. Maseczka ma lekko lejąca konsystencję i różowy kolor, po nałożeniu na twarzy uzyskujemy białą piankę, które z minuty na minutę tworzy coraz większe bąbelki. Trzymam ja na twarzy dopóki widzę, że bąble nie zaczynają się zbierać w jednym miejscu (tzn. maseczka znika np. z policzków, a bąble przesuwają się na zewnętrzna stronę twarzy). Zmywam ja wodę. Skóra po zmyciu jest całkiem miła w dotyku i nawilżona, ale nie czuję w ogóle jej oczyszczenia, a wręcz przeciwnie, mam wrażenie, że skóra lekko się po niej klei... Nie tego oczekiwalabym od kosmetyku w takiej cenie :( Ta maseczka to bubel, niestety bardzo wydajny, więc męczę się z nią już dobre kilka miesięcy... Nie polecam, sa inne, dużo tańsze i naprawdę działające maseczki. Dwie gwiazdki tylko i wyłącznie za innowacyjna formułę i ten delikatny efekt nawilżenia.
  • 18 maja 2019 o 23:48
    Meh...
    Jestem posiadaczką cery mieszanej z tendencją do wyprysków. Maski, które wytwarzają bąbelki bardzo lubię, a w szczególności te w płachcie. Zakupiłam całą serię Pep Start pod wpływem impulsu jednak nie jest ona jakoś wybitna. Na duży plus zasługuje opakowanie. Po raz pierwszy mam maskę z pompką i to bardzo dobrą jakościowo. Produkt nabierany jest pod ciśnieniem i po jej zużyciu, w środku praktycznie nie było kosmetyku. Opakowanie jest przyjazne podróżowaniu, a napisy się nie ścierają. Produkt na początku jest różowym żelem, który pod wpływem rozprowadzania zamienia się w białą pianę. Nie jest zbyt wydajny bo dosyć sporo należy go wycisnąć aby równomiernie nałożyć go na twarz. Piana dosyć szybko znika i na skórze pozostawia białe pajączki. Twarz jest dosyć ściągnięta i delikatnie oczyszczona. Nie zauważyłam aby mnie ten produkt zapchał czy wręcz uratował od nowych niedoskonałości. Maski ponownie nie kupię gdyż nie jest to nic odkrywczego. Jest wiele tańszych produktów , które dają podobny jak i nie lepszy efekt.
    Zalety:
    • świetne opakowanie
    Wady:
    • mało wydajna
    • pianka szybko znika
    • ściąga skórę
    • nie warta swojej ceny
  • 11 kwietnia 2019 o 14:45
    Oczyszcza jak żel do codziennego mycia twarzy, a nie jak maseczka.
    Coś mnie ciągnie do tego Cliniqua, ale nie wiem co. Ich produkty rzadko mnie zachwycają, a i tak kupuję kolejne... Maseczkę zakupiłam w mniejszej wersji, znaczy 12ml za 29zł. Opakowanie jest jak w pełnowymiarowej, znaczy z pompką, bardzo higieniczne i przyjemne w obsłudze. Niestety ta pompeczka wydaje tak mało produktu, że trzeba ją trochę powyciskać by była odpowiednia ilość do nałożenia na twarz. Co do nakładania, to po wyciśnięciu naszym oczom ukazuje się żel o rzadkiej konsystencji i różowym kolorze, nie radzę go jednak kłaść partiami na twarzy. Po nałozeniu bardzo szybko zaczyna się tworzyć piana i dokładając na partie obok, to co już się zamieniło w piankę, ścieramy. Tak więc, najpierw wyciskamy odpowiednią ilość na palce i dopiera nakładamy na twarz, inaczej nie ma sensu. Pianka tworzy się szybko, jest biała, gęsta i puszysta, ale jest jej mało. Znaczy, to nie jest taka wielka piana jak po maskach w płachcie, ta ma max 3mm wysokości. W trakcie jej wytwarzania przyjemnie czuć mrowienie, takie podszczypywanie, nie wiem jak to określić, ale czuć, że robią się bąbelki! :) Bąbelki po jakimś czasie zanikają i wtedy też zmywam resztki z twarzy zwykłą wodą. Skóra jest gładka i miękka, do tego nie ma uczucia jej ściągnięcia, ale większego oczyszczenia nie zaobserwowałam, tylko powierzchowne. Zdecydowanie ta maska nie ma wpływu na zaskórniki, niedoskonałości czy inne tego typu sprawy, bardziej jej działanie bym porównała do dobrze oczyszczającego żelu do codziennego stosowania niż maski oczyszczającej, na to nazewnictwo jest za słaba. Nie podziałała na mnie drażniąco, nie zaczerwieniła skóry, nie powiększyła wyprysków. Co do wydajności, to jest dobrze, moja maseczka wystarczyła mi na około 8 użyć, wiele jej niepotrzeba do szczęścia ;) Ciekawość zaspokojona, kolejny kosmetyk Cliniqua przetestowany i kolejny, który się więcej na mojej półce nie pojawi. Było miło, ale od przyjemności bardziej cenię efekty, a te niestety mizerne. NEUTRALNE: - szybko tworzy się piana, przez co nie można jej dokładać, trzeba raz a dobrze
    Zalety:
    • higieniczne opakowanie
    • łatwo się zmywa
    • nie ściąga, nie podrażnia
    • skóra jest gładka i miękka
    • wydajna
    Wady:
    • pompka mogłaby jednorazowo wyciągać większą ilość maseczki
    • kiepsko oczyszcza, tylko powierzchownie
  • 4 lutego 2019 o 13:09
    Nie dla mnie
    Używa od:próbka
    Niestety, zupełnie nie dla mnie. Maseczka podrażniła mi skórę (przyznaję - mam cerę wrażliwą), po użyciu skóra mnie piekła i była zaczerwieniona. Jeśli chodzi o efekty - powiedziałabym, że przeciętne, niejedna maseczka np. z Ziaji spisywała się lepiej. Efekt bąbelków również mnie nie zachwycił. Po obfitym zmyciu, miałam wrażenie, że skóra się klei.
    Wady:
    • podrażnia wrażliwą skórę
    • po użyciu skóra się klei
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 26 listopada 2018 o 18:59
    Całkiem całkiem
    Mam złe doświadczenia z marką Clinique, byłam ciekawa tej maski, ale nie miałam ochoty kupić od razu pełnowymiarowego opakowania, kupiłam więc sobie 15 ml tubkę na próbę. Spoko sprawa, że ta miniatura wygląda dokładnie tak, jak pełnowymiarowy produkt, też jest tubka z pompką, bardzo mi się to podoba. Do wydobycia maski w odpowiedniej ilości trzeba wcisnąć pompkę z tysiąc razy, więc tutaj mała wtopa, ale można to przeżyć. Sam produkt ma kolor różowy i po wydobyciu z tubki dość szybko zaczyna zmieniać się w pianę, więc trzeba dosyć szybko ją nakładać, a właśnie z racji tego że pompka wydobywa trochę za mało produktu jest to utrudnione, ja jednak znalazłam taką metodę, że po prostu wciskam tą pompkę sporo razy i wyciskam dość dużo a wtedy aplikuję na całą buzię. Próbowałam aplikować partiami, że wyciskam i nakładam np na czoło, znowu wyciskam i na policzek itd, ale ma wtedy wrażenie, że jak nakładam nową 'strefę' to jak dojeżdżam do granic tej 'strefy' którą już wcześniej nałożyłam to ścieram uprzednio nałożoną piankę (bo produkt w tym miejscu już się w nią zamienił). Jak już wspomniałam różowy żel zmienia się w piankę bardzo szybko, więc nie trzeba tej maski trzymać na buzi jakoś specjalnie długo, po 5 minutach można wszystko zmyć. Efekty po użycu tego produktu są takie, że skóra jest dość mocno ściągnięta, ale mam wrażenie, że również oczyszczona, bardzo miękka i taka atłasowa w dotyku. Oczywiście woła o porcję nawilżenia po tym oczyszczeniu, ale samo uczucie czystości jest czymś, co lubię, chociaz uczucie bąblowania na twarzy i to jak pianka zwiększa swoją objętość na buzi jakoś nie do końca mi pasuje, za każdym razem mam wrażenie, że to mi wszystko zaraz odpadnie. Maska robi to, co producent obiecuje, ale nie jest to jakiś produkt must have, że muszę to mieć zawsze w swojej pielęgnacji. Fajnie wypróbować, ale są inne, tańsze maski, które dają dokładnie taki sam efekt.