Szampony do włosów

Schwarzkopf Gliss Supreme Fullness, Shampoo Szampon do włosów cienkich i delikatnych 'Natychmiastowa objętość, zagęszczenie i wzmocnienie struktury włosów'

• 8 lutego 2021 o 13:38
    dobrze domywa
    Szampon zdecydowanie nie dodaje objętości, zagęszczenia czy innych cudów ale dobrze domywa moje włosy. Ładnie się pieni, skóra głowy jest czysta, świeża i przy tym wszystkim nie podrażniona, nie swędzi. Zapach jest bardzo ładny. Co do wydajności - dość standardowe, nalewam szampon na dłoń i to wystarcza do dokładnego umycia. Generalnie rzadko spotykam szampony które faktycznie spełniają swoje obietnice, dlatego efekt czystych włosów mi wystarcza ;)
    • pienienie
    • czysta skóra głowy
    • nie podrażnia
    Wady:
    • nie spełnia obietnic objętości, zagęszczenia itd.
  • 20 stycznia 2019 o 12:08
    Szampon do włosów cienkich i delikatnych, a w działaniu wcale nie taki łagodny.
    Schwarzkopf Gliss Kur, Supreme Fullness, Shampoo kupiłam kiedyś na szybko w Rossmann, chyba nawet skusiła mnie niska cena ( "cena na dowidzenia). Szampon ma ładne, smukłe opakowanie w morskim kolorze. Ma perłowy kolor, przyjemną, kremową konsystencję i mocny, perfumowany zapach. Mi ten zapach przypadł do gustu, ale jeśli ktoś nie lubi perfumowanych kosmetyków lepiej niech omija. Szampon dobrze się pieni i po pierwszych użyciach byłam bardzo zadowolona. Włosy były lśniące, dobrze oczyszczone i świeże. Nie miałam problemu z rozczesaniem ich czy ze stylizacją. Ale... Mam włosy krótkie, kręcone i aby dobrze się prezentowały, zwłaszcza zimą, myję je codziennie. Przy regularnym stosowaniu Schwarzkopf Gliss Kur, Supreme Fullness, widocznie obciążył moje włosy u nasady, spowodował podrażnienie skóry głowy, przez co ciągle mnie swędziała. Spodziewałam się, że kosmetyk z przeznaczeniem do włosów delikatnych będzie łagodny i nada się do codziennego mycia, a tu taka niespodzianka. Butelkę skończyłam używając od czasu do czasu, ale zostałam skutecznie zniechęcona i kolejnej butelki na pewno nie zakupię...
    Zalety:
    • ładny, ale mocny zapach
    • ładna grafika opakowania
    • dobra konsystencja, dobrze się pieni
    • nadaje się do stosowania sporadycznego, w innym przypadku obciąża włosy i powoduje swędzenie skóry głowy
    Wady:
    • ten szampon nie jest delikatny i łagodny,
    • stosowany codziennie obciąża włosy, przez co szybciej się przetłuszczają oraz podrażnia skórę głowy, przez co mocno swędzi
  • 12 października 2018 o 10:38
    nie spełnia obietnic
    Szampon niestety nie przypadł moim włosom do gustu. Jedyne dobre rzeczy, jakie mogę o nim powiedzieć to perłowa konsystencja, dobre spienianie i dokładne mycie. Poważne i dyskwalifikujące go minusy: - plącze włosy - powoduje nawracający łupież - brak obiecanej objętości, w zamian mamy puszenie i elektryzowanie się kosmyków - dzień po umyciu włosy są oklapnięte i przetłuszczają się szybciej niż po innych szamponach - absolutnie nie wzmacnia włosów, zauważyłam że po jego użyciu więcej zostaje na szczotce Kompletnie nie udany produkt.
  • 29 września 2018 o 17:35
    Nie zauważyłam efektów
    Przyjemny szampon, dobrze czyści, nie podrażnia skóry głowy, nie powoduje łupieżu, przyjemnie pachnie, ale nie gwarantuje spektakularnych efektów. U mnie nie zauważyłam ich wcale. Dodam, że stosowałam kosmetyki z tej samej linii do pielęgnacji włosów i cóż... Szału nie było, progresu zero.
    Zalety:
    • Mocny, acz przyjemny zapach
    • Łatwo się pieni
    • Dobrze oczyszcza włosy
    • Nie podrażnia skóry głowy
    Wady:
    • Zero obiecanego efektu
    ralpf
    28 lipca 2018 o 20:53
    Super szampon
    To już mój 3 szampon Gliss Kur i jestem przekonana, że nie przestaną mnie zadziwiać swoim działaniem. Nie mówię nawet o tym zapachu, który towarzyszy włosom nawet przez 2 dni, ale o aksamitnych w dotyku włosach. Poczucie nawilżenia, odświeżenia i rozplątanych włosów to efekty stuprocentowe. Odkąd poznałam szampony Schwarzkopf Gliss Kur, ciężko mi zamienić je na inne. Uwielbiam ich wydajność, oraz piękne i wygodne buteleczki..